Bobbi Brown szépségtippjei 50 felett

2018.02.15.

Bobbi Brown ismert sminkmester és saját magáról elnevezett márkájának a tulajdonosa. Sminkesként a természetes szépség kiemelését tarja fontosnak kortól függetlenül. Talán az elsők között volt, aki 40-es, 50-es sőt idősebb modelleket (átlagembereket) szerepeltetett reklámjaiban.

Bobbi Brown-ról azért is tartom fontosnak, hogy írjak, mert közel áll hozzám az, amit képvisel. Mostanában nagyon divatosak azok az átváltoztatjuk képek, amin annyi smink van a modellen, hogy szinte mozdulni sem tud (nem beszélve a retusálásról és filterekről). Engem mindig megdöbbent, hogy sokan elhiszik sminkkel eltüntethetőek a nagyon mély ráncok vagy háromszor nagyobb szempillákat lehet varázsolni egy szempillaspirállal egy húzással. Nem beszélve arról, hogy ezek a képek jól néznek ki, de nekem mindig az jut eszembe, hogy egy ötvenes nő, aki eddig nem viselt sminket, le van fényképezve, egy 60 sminktermékkel készült, szemöldökig felsatírozott szemfestéssel, amit se elkészíteni nem tud, sem nem érezné jól magát benne a hétköznapokon annak mi értelme?

Bobbi Brown ezzel szemben a természetes szépséget hangsúlyozza (és tette ezt akkor is, amikor kevésbé volt divat). Nem törekszik olyan átváltoztatásokra, amikor már fel sem ismerjük a modellt, hanem a legjobbat hozza ki a hölgyekből néhány termékkel. Például soha nem kontúroz arcot, viszont egységesíti a bőrképet, elrejti a szem alatti sötét karikákat, vékony tusvonalat használ a pillatőbe és natúr rúzst tesz fel a sminkhez.

Én is szeretek kimondottan foglalkozni a 40-esek sminkjével, ebben a cikkben sminktippeket osztottam meg 40 feletti hölgyeknek

Ide be kell szúrjam egy ide kapcsolódó Yotube videómat:) Ebben a néhány perces videóban natúr sminket mutattam be lépésről lépésre 40 felettieknek (de a videó elkészítésekor 49  múltam, tehát súroltam az ötvenet:) a Topsminkblog Youtube csatornáján. Bemutattam azt is, hogy melyek a kedvenc termékeim és a drágábbakra drogériás alternatívát is javasoltam.



És most vissza Bobbihoz:)

Bobbi Brown mindig kiemelten foglakozott a 40 feletti hölgyek sminkelésével (ő maga már a 60-as éveibe lépett a közelmúltban), nem véletlen, hogy Meryl Streep vagy Susan Sarandon is a rajongói közé tartozik.

Több könyvet is megjelentetett, amelyben nemcsak konkrét sminktippeket, hanem életmód tanácsokat is gyakran oszt meg.

Íme néhány tipp 50 felettieknek (bár szerintem bárkinek hasznos lehet)

1.Az 50 feletti szépség az életmód változásokkal kezdődik

Én "csak" 40 feletti vagyok (update 2022: azóta már 50 feletti:), mégis nagyon érzem ennek a fontosságát. Megfelelő mennyiségű folyadék a hidratáltságért, egészséges étkezés és elég alvás. Ezeknek a hiánya a kor előrehaladtával egyre látványosabb.

Írtam egy cikket olyan tippekről, melyekkel smink nélkül is szebbnek tűnhetünk. Elolvashatod itt 

2. Gondold újra a sminkedet!

Ennek alátámasztására rengeteg ismert hölgy sminkjét tudnám hozni példának, akik ugyanúgy sminkelnek (és hordják a frizurájukat), mint a 20-as éveikben. Lehet, hogy jól áll a fényes rózsaszín rúzs 20 évesen, de nevetséges 50 évesen.

Legfontosabb a bőr egységesítése. Megjelenhetnek foltok, pirosság. Mindezt úgy kell eltüntetni,  hogy ne képezzünk vastag, maszkszerű réteget az arcon. Meg kell adni a bőrnek a megfelelő hidratálást és megfelelő korrektorral kombinálva nagyon jól működhetnek a színezett hidratáló, BB és CC krémek. Mivel fakulhat a színük, a szemöldök és szempilla hangsúlyozása (természetes kereteken belül) is nagyon fontos. A száj pigmentjei is halványulnak, ezért természetes hatású szájkontúr ceruzával és rúzzsal visszaadhatjuk az üdeségét.

Itt egy szép előtte utána fotó Bobbi módra. Lehet látni mennyit számít a bőr kiegyenlítése és hogy natúr színekkel is milyen szép hatást lehet elérni (na meg egy jó frizurával.) Tetszik, hogy az utána fotón nem tüntették el utómunkával a ráncokat.

Én is küldetésemnek tekintem, hogy őszintén mutassam be, hogy mennyit változtathat valójában a smink. Gyakran posztolok  valódi előtte/ utána sminkfotókat magamról (retus és filterek nélkül, természetes fénynél).  Több ilyen fotót találtok itt az oldalon a galériában, vagy a Topsminkblog Instagram ill. Facebook oldalán.  Akármelyik képre klikkelve megnyílik az előtte/utána galéria:)

3. Élj a mában!

Azt is szeretem, hogy Bobbi Brown hangsúlyozza, mennyit tehetünk a természetesen fiatalos külsőért. Fogfehérítés, fogak rendbetétele, hajápolás, megfelelő manikűr és a használt parfüm újra gondolása (virágos illatok helyett frissebbet ajánl). Nem fiatalabbnak kell látszani, hanem szép 50-es hölgynek :)

Bobbi Brown termékekről ebben a cikkben írtam részletesen:

Beszereztem: Bobbi Brown termékek / Teszt

Ezekről a termékekről írtam részletesen a blogon, amik (szerintem) beválhatnak 50 felett:

Eredei Konjac szivacs rózsaszín agyaggal, száraz és öregedő bőrre

Helia D botanic Concept Tokaji aszús hidratáló krém

L'oreal Paris Hydra Genius hidratáló

A legjobb termékek hialuronsavval

MAC Face&Body alapozó

Garnier olajmentes BB krém

Yves Saint Laurent Touche Eclat korrektor

Kedvenc szemöldök termékeim

Clinique High Impact szempillaspirál

Maybelline Great Lash szempillaspirál

CeraVe hidratáló krém

L'occitane shea vajas kézkrém

L'oreal Casting creme gloss hajfesték

Erről a termékről videót is készítettem a Topsminkblog Youtube, amiben bemutattam, hogyan működött ez a hajfesték  az én (erősen őszülő) hajamon.

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

Képek forrása: guardian.co.uk

vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG