Kipróbáltam- Duo műszempilla ragasztó

2018.02.23.

A szempilla ragasztóval úgy vagyok, mint a szemhéjtussal, keresem a tökéletest, de nem találom. A Duo ragasztóját használtam a legtöbbet. Mit szerettem benne és mit nem ?

A műszempilla típusokról már írtam egy nagyon részletes cikket (milyen típusok vannak, hogyan használd stb.) elolvashatod itt

Most pedig  a legkedveltebb műszempilla ragasztóról fogok írni...


A klasszikus műszempilla ragasztó a Duo terméke (azóta már sok féle van nekik is: fekete, latexmentes stb.) Én elég sokat dolgoztam a klasszikus kék feliratos termékkel, ezért a tapasztalataim főleg erről szólnak.

A használati utasítás alapján:

Be kell kenni a pillát (ekkor fehér a ragasztó), kb.30 másodpercet várni, felhelyezni a pillatőbe. száradás után a ragasztó átlátszóvá válik. Használat után lehúzható a szemhéjról, a ragasztóréteg ezek után eltávolítható és a pilla (a minőségétől függően) újra felhasználható.

Mit szeretek benne: 


-Felkenéskor fehér (később válik átlátszóvá), ezért látni, hogy mennyi van a pillán. És az is, hogy a pilla melyik részére tettünk ragasztót. (dolgoztam már teljesen átlátszó ragasztóval is, és abban nagyon rossz, hogy egyáltalán nem látni, hogy mennyi van a pillán)


-Ha sikerül felragasztani, akkor elég jól tart (bár víz nem szabad, hogy érje. Nekem egyszer fesztiválon a vízpermet kapu mennyiségétől leesett az egyik pilla) 


-Rugalmas. Minden probléma nélkül szépen el lehet távolítani. Anélkül, hogy egyetlen pillánk is sérülne. 


Amit nem szeretek benne: 


- A réteg. Ha kevés kerül a pillára, akkor nem ragad meg rendesen, ha vastag a réteg, akkor megbízhatóan ragad, de mindig látni a réteget. Hiába válik átlátszóvá. Hiába festek rá tusvonalat. A ragasztásnál egyszerűen nem szép. Mindig látni. 


-Nagyon nehéz eltalálni, hogy mennyit kell várni a ragasztás előtt. A 30 másodperc szerintem kevés. Én több percet szoktam várni, amikor már kezd gumiszerűvé válni, akkor a legjobb ragasztani. Elég sok ragasztót próbáltam már, szerintem ennél kell a legtöbbet várni, amíg a pillára lehet illeszteni (ez nekem néhány perc)


-Ezt a ragasztót eléggé érezni a szemhéjon. Csináltam olyat, hogy próbaként az egyik pillámra hagyományos Duo ragasztóval ragasztottam műszempillát, a másikra Ardell ecsetes ragasztóval. A Duot végig éreztem (nehéznek is tűnt), az Ardellt állandóan megnéztem ott van-e még, mert szinte egyáltalán nem éreztem.


-Elég gyorsan romlik. Néhány hónap elteltével vállalhatatlan szagú és állagúvá vált nekem (lásd ki kell dobni). Szerintem elég a mini kiszerelést megvenni, még profi használatra is.

-Tubusos változatnál nagyon nehéz egyenletesen bekenni a pillát. Bármilyen műszempilla ragasztót is választasz, feltétlenül az ecsetes változatot javaslom, azzal sokkal könnyebb dolgozni.


-A pilláról szinte nem igazán sikerült úgy leszedni, hogy az újra igazán használható legyen.  


- A latex miatt sokaknál okoz könnyezést.  Több embernél ez okozott panaszt. Ha egy kicsit is bekönnyezik valaki a szem sarkaiban, már nemigazán ragad. Ezért is érdemes a kicsi kiszerelést beszerezni kipróbálásra vagy a latexmentes változatot.

Hangsúlyozom, ez a saját véleményem és tapasztalataim :)

UPDATE 2021: Az elmúlt időszakban találtam egy ragasztót (Ardell ecsetes ragasztó), ami nagyon bevált. Könnyű bekenni vele a pillát, keveset kell vele várni, szinte rögtön feltehető a pilla és nagyon erősen tart. Az egyetlen negatívuma, hogy kicsit nehezebb eltávolítani.

Ebben a sminkes videómban is ezt az Ardell ragasztót használtam.  (4perc 05-nél kezdődik a műszempilla ragasztás, azt is lehet látni, hogy szoktam feltenni a műszempillát)

Műszempillával kapcsolatosan még ezeket a cikkeket írtam a blogon:

Műszempilla: minden, amit tudni kell / típusok, felrakás trükkök

Kipróbáltam: Ardell termékek /műszempilla, műszempilla ragasztó, egyebek

Kipróbáltam: Ardell öntapadós műszempilla

10+1 legfurcsább műszempilla

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások