Milyen a jó esküvői smink?

2016.04.08.

Ha olyan gyönyörű a menyasszony,ahogy elképzelte. Ha a képeken azt látja, amiről gyerekkora óta álmodott. Valaki natúrabb, valaki erősebb sminkben érzi jól magát és az esküvői sminknek is ezt kell tükröznie.
Ezenkívül ennek a típusú sminknek sok technikai feltétele is van, ezekről szól ez a poszt.


Az esküvő az az esemény, amire minden nő sminkel. Az is, aki amúgy egyáltalán nem használ sminktermékeket. A legtöbben (nagyon helyesen!) profi sminkes segítségét is igénybe veszik.

Az esküvői sminket meg kell, hogy előzze egy próbasmink. Miért?

Hogy ne az esküvő napjának izgalmában kelljen kitalálni, hogy milyen legyen a make up.

Hogy legyen idő a kísérletezésre. Ha nem tetszik egy rúzs nyugodtan kérd, hogy próbáljatok ki másikat!

Hogy a próbasmink napján rajtad legyen a smink és le tudd tesztelni, hogy minden termék valóban tartós-e a bőrödön.

Mert az esküvői sminknek valóban tartósnak kell lennie.

Arról, hogy hétköznapokon, hogyan teheted tartósabbá a sminkedet itt írtam részletesen: Tartson a sminked egész nap - Tippek, trükkök

Nézzük termékenként miket érdemes használni, hogy tényleg tartson!

Arc:

Természetesen tartós alapozóra van szükség, amely nem képez vastag réteget és a foton is jól mutat, nincs magas fényvédő tartalma, ami a vakuval nem működik együtt.

Én nagyon szeretem használni az Estée Lauder Double wear alapozóját, mely szárazabb bőrre is nagyon jól használható, natúr matt, nem repedezik be és nem mozdul. Én kimondottan alkalmi alapozónak gondolom (bár egy ideig én magam is fanatikusan hordtam hétköznapokra :) Viszont csak pozitív visszajelzést kaptam róla menyasszonyoktól, akár 40 fokos melegben is bírta. Én nem tartom nehéz alapozónak, de aki egyáltalán nem visel semmit hétköznapokon, annak furcsa lehet, hogy érezni, hogy valami van az arcon. SPF 10 -es fényvédő van benne. Én nagyon sok képet visszanéztem (vakusat is) és teljesen természetes bőrkép volt a fotókon. Szerettem még használni a Lancome Teint Idole Ultra Wear és könnyebb fedéshez a Chanel Vitalumiere Aqua alapozókat is.

Bármilyen alapozót is választotok esküvőre,  a próbasmink napján érdemes tesztelni. Én szerettem, ha délelőtt van a próbasmink, akkor a menyasszony egész nap tesztelheti a sminket. Ha valami nem tart egy hétköznapon, akkor az az esküvőn sem fog. Mivel a legtöbb esküvőn még a buli idején is fotóznak, ezért fontos, hogy még akkor is tökéletes legyen.

Néhány esküvői fotó, ahol Double Weart használtam (volt ezek között, ahol nem volt tökéletes a bőrkép), különböző fényviszonyoknál: 

Írtam egy cikket, ahol a két legnépszerűbb matt, erősen fedő alapozót hasonlítottam össze (Mac Fix Fluid vs Estée Lauder Double wear). A cikket elolvashatod itt: Melyik a legjobb alapozó? Fix Fluid vs Double Wear

Idősebb bőrre (pl. az örömanyáknak), ha nincs szükség erős fedésre, jó lehet színezett hidratáló vagy bb krém is. Ezeknél a termékeknél szükség lehet mattításra. De milyen púdert használjunk?

Olyat, ami nem képez plusz réteget viszont erősen mattít. Ilyen púder pl. a Mac blot púdere, ami szinte láthatatlan viszont nagyon erősen mattít. Ezt a terméket férfiakra is nyugodtan használhatjuk. Van a Macnek egy kevésbé ismert terméke a Matt creme, ami egy vékony filmréteget képez, szinte teljesen láthatatlan és megbízhatóan matt felületet ad.

Amivel érdemes vigyázni, azok a tégelyben fehérnek tűnő transzparens, blur effektel rendelkező púderek, melyek vaku használatával hófehérnek tűnhetnek a fotón. Ilyen vicces képeket sztárokról is bőven találunk a neten, ahol fehér karika van a szem alatt. Hogy biztosan ne legyen gond, a próbasmink után fotózd le a sminket (vakuval is)!

Mit vegyél figyelembe a pirosítónál/bronzernél?

Érdemes itt is fotópróbát végezni. Nem túl erős-e a pirosító, nem tűnik-e sárgásnak a bronzer? Természetes-e a kontúrozás? Tapasztalatom alapján a krémes, jobban eldolgozható kontúr termékek jobban működnek.

A highlight szintén érzékeny téma. Nagyon szép hatása lehet, de itt fokozottan igaz, hogy nagyon más az, amit a tükörben látunk, ahhoz képest, amit a fotón. Ezt is érdemes tesztelni.

Milyen legyen a szemfestés?

Akármilyen. Natúr, füstös, vagy tusvonalas. De, hogy milyen anyagokat használunk az egyáltalán nem mindegy.

Az esküvői szemfestést is diktálják a divatok. Tíz éve, amikor sminkelni kezdtem, a nagyon natúr szemfestés (és szájfestés) volt divatban. Még most is sokan kérik ezt a sminket. Üde, friss hatás, viszont a fehér ruhával együtt akár úgy is hathat, mintha nem lenne kifestve a menyasszony. Aztán a füstös szem divatjának idején esküvői sminknek is sokan ezt kérték, akár erősebb változatban is. Most a fényes/ csillogó világos szemhéjfestés árnyékolással és cicás tusvonallal, amit a legtöbben kérnek. A profi sminkesnek meg kell tudnia oldani bármelyik technikát bármelyik szemformán, de érdemes meghallgatni (és kipróbálni) az ő javaslatát is. Lehet, hogy más típusú lesz, mint amit elképzeltél, de a személyiségedhez és az adottságaidhoz tökéletesen illik.

Szemhéjalapozó használata kötelező, hogy a szemhéjfesték ne csíkozódjon be, ne gyűljön össze a ráncocskákban. Ilyen termék a Mac paint pot, Mac paints vagy Maybelline colour tattoo. (Tesztelni itt is kötelező!)

A nagyon fényes szemhéjfestékeket, pigmenteket, glittereket szintén teszteld fotón, hogy nem zavaróan fényesek-e. Tusvonalas sminknél feltétlenül teszteld egy napig, hogy nem kenődik-e el.

A szempillaspirál feltétlenül legyen vízálló, hogy akár a sírást is bírja.

A szemsminkhez érdemes műszempillát rakni, ez lehet épített (nagyon szép természetes hatású épített pillákat láttam már) vagy alkalmilag használható pilla. Nagyon széppé tudja tenni a sminket, nagyon látványos fotón. Nem kell feltétlenül természetellenesen nagy pillára gondolni, olyan hatást érdemes elérni, mintha természetesen hosszú és sűrű lenne a pillasor.

A műszempilláról, mindent amit tudok (típusok, felrakás stb) megosztottam ebben a posztban: Műszempilla- Minden, amit tudni kell

Szájfestés:


Legjobbak a tartós rúzsok, viszont ezeknek a legtöbbje valamennyire szárít, ezért feltétlenül hidratált ajkakra használd. Mivel a tartós rúzsok zsíros felületen nem használhatók, ezért használat előtti este érdemes hidratálni. Különösen jó eredményt lehet elérni a folyékony textúrájú tartós rúzsokkal. Ezek általában kétvégű termékek, az egyik a rúzs, a másik a szájfény. A szájfény igényelhet újrafestést, a rúzs általában nagyon tartós, még evést-ivást is kibír. (Tesztelni itt is érdemes!) A rúzsból érdemes saját példányt venni, arra az esetre, ha újra kell festeni ( a hagyományos rúzsoknál feltétlenül ajánlott). Én szoktam egy kicsit adni a rúzsból a menyasszonyoknak, amit tudnak használni, ha korrigálják a sminket, de ezt nem kell elvárni egy sminkestől.

Sminkfixálás:

Minőségi tartós anyagok nem feltétlenül igényelnek külön fixálást, de  a smink porosságának enyhítésére vagy megnyugtatásképpen :) befejezhetjük a sminket spray állagú fixálóval.

Tehát összefoglalva mi kell a tökéletes esküvői megjelenéshez?

-Empatikus, profi sminkes, aki nem csak egy munkának gondolja a sminked, hanem tudja, hogy ez a Te nagy napod és tökéletes kell, hogy legyen, még akkor is, ha több terméket ki kell próbálni.

-Próbasmink, hogy lásd milyen lesz a megjelenésed.

-Minőségi anyagok, hogy tartós legyen.

-Fotópróba (vakuval is), hogy a képen is olyan legyen amilyennek elképzelted. Ez nem kell profi legyen, lehet néhány szelfi is.

Ha pedig kíváncsi vagy hogyan készül egy esküvői smink lépésről lépésre, olvasd el ezt a cikket: Hogyan készül egy esküvői smink lépésről lépésre?


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

 

vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG