Műszempilla- Minden, amit tudni kell /típusok, felrakás, trükkök

2016.12.02.

A műszempilla látványos kiegészítője a sminknek. Feltenni nem a legegyszerűbb, de kis gyakorlással rutinossá válhatunk.

Ízelítőnek néhány előtte-utána kép, amin látható, hogy egy műszempilla, hogy megváltoztatja az egész sminket.

Amikor a honlapomra fotóztunk, akkor is használtam műszempillát. Egy esküvői natúr smink is sokkal szebb műszempillával, hiszen kiemeli a tekintetet:

Ha pedig erősebb füstös sminkhez meg szinte kötelező. Itt hosszabb és sűrűbb pillát használtam:

A műszempilláknak sok típusa van:

Ha az anyaguk szerint nézzük:

-Készülhet szintetikus anyagból, ezek általában az olcsóbb kategóriájú pillák. Már egész jó szetteket (pl: BF cosmetics ) lehet venni 1.500.- Ft-tól, amiben 8-10 pár van.

-Természetes anyagból (ez általában haj), ezek kicsit drágábbak. 1.500.- Ft-tól kezdődik egy pár ára, de 3-4 ezer Ft-os pillák is vannak.

Nagyon szeretem az Ardell pilláit, melyek ár/érték arányban talán a legjobbak. Részletesen itt írtam az Ardell termékeiről

Ardell pillák:

A Mac pillái:

-De újabban készülnek dekoratív pillák papírból is

-Illetve alkalmi pillák , akár tollból is (bár ez is lehet akár szintetikus)

Hossz és méret szerint:

-Soros pilla. Ez az egyik leggyakoribb. Ez egy teljes sor, amit egyben kell felhelyezni a szempillatőhöz

Én arra a soros műszempillára, amit a legtöbbször használok, Kim Kardashian sminkesének ajánlása alapján találtam és azt kell mondjam, hogy tökéletes. Ez is Ardell márkájú pilla (Ardell Demi whispies)  Erről a listáról itt írtam

-Tincses pilla. Ez is nagyon gyakori. Ilyenkor tincseket ragasztunk a pillához. Egy dobozban több, általában különböző méretű pillákat találunk. A nagyobbak a szem külső sarkához kerülnek, a kisebbek belülre.

-Szálas pilla. Ez elég ritka. Itt szálakat ragasztunk egyesével. Mondanom sem kell ez elég aprólékos munka, a tincses pilla sokkal praktikusabb

-Feles pilla. Ez egy fél sor, amit általában a szem külső sarkához ragasztunk, ezzel cicásabbá téve a tekintetet.

-Alsó pillasor. Ez a típus leginkább a hatvanas évek sminkjeiből lehet ismerős. 

A legfurcsább pillákat egy külön cikkben is összegyűjtöttem

Milyen eszközökre lehet szükséged a feltételre:

-Műszempilla :)

- Műszempilla Ragasztó

A ragasztót sokszor csomagolják a pillához, ez praktikus, mert kisebb kiszerelést tartalmaz, ezért nem romlik.

Műszempilla ragasztót vehetünk külön is. Ezekből a legnépszerűbb a DUO ragasztója. Ezt én is sokat használtam... Az utóbbi időben azonban teljesen átáltam az Ardell ragasztóira (nem kell velük sokat várni, mint a DUO-val, rögtön ragad, erős, talán az egyetlen hátránya, hogy egy kicsit kevésbé rugalmas, ezért nehezebb eltávolítani). A legtöbb műszempilla ragasztó fehér színű (azért, hogy lássuk hova kentünk belőle) , rugalmas állagú, majd átlátszóvá válik. Most már vannak olyan típusú ragasztók is (a DUO-nak is van), melyek feketére száradnak. A ragasztó rugalmassága miatt a legtöbb pillaragasztó latex alapú (szilikont tartalmaz), aki erre érzékeny az vegye figyelembe, most már kaphatóak nem latex alapú ragasztók is. Ha érzékeny vagy, akkor ez erőteljes könnyezésben fog megmutatkozni, ebben az esetben természetesen azonnal el kell távolítani a pillát. Sajnos már nekem is történt olyan, hogy valakinek a teljes füstös-fekete sminkje folyt le néhány perc alatt az erős könnyezéstől.

Kiszerelés szempontjából a legpraktikusabbak az ecsetes ragasztók (kiszerelésében hasonlóak a körömlakkhoz). Én már szinte csak ezt a típust használom, mert nagyon könnyű vele egyenletesen bekenni a pillát.

Ez a termék sok helyen kapható: Mac üzletek, Douglas, Makeupplaza...

A DUO szempillaragasztójáról részletesen itt írtam le a tapasztalataimat

Az Ardell dobott piacra öntapadós és mágneses pillákat is melyekhez nem kell ragasztó és ennek úgy megörültem, hogy az öntapadós pillát ki is próbáltam, a tapasztalataimat elolvashatod itt Spoiler: Nekem nem igazán vált be:(

-Valamilyen eldobható pálca, amivel rákenjük a ragasztót a pillára. Ezt meg lehet oldani úgyis, hogy a ragasztót egyből a pillára kenjük, de ebben az esetben nagyon kell vigyázni, hogy nehogy sok legyen.(Erre megoldás az ecsetes végű ragasztó:)

-Tükör

Speciális eszközök:

-Speciális csipesz a felrakáshoz. Ezzel el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, ami legtöbbször zavar a blogerek műszempillás videóiban. Én úgy tanultam pillát feltenni, hogy a sima szemöldök csipesz használata tilos volt, hiszen könnyen lehet vele sérülést okozni a szem környékén. Ehhez képest a legtöbb videón és leírásban így teszik fel a pillákat, amitől engem lever a víz, mert mindig attól félek, hogy esetleg egy megcsúszott kéznek köszönhetően valami végzetes sérülés történik, főleg mikor nyomást helyeznek a pillára. 

Akkor mivel tegyük fel?

Én kézzel tanultam, így is szoktam, de léteznek speciális (tompa) eszközök a feltételre. Ha rendszeresen szeretnél feltenni pillát, akkor feltétlenül szerezz be egyet!

Kapható: Makeuplaza , Ebay (false lashes applicator néven)

- Olló a vágáshoz. A pillát előzetesen odamérve is méretre lehet vágni, de ha a már feltett pillát szeretnéd rövidíteni, léteznek speciális tompa végű ollók, amit használhatsz erre a célra. Érdemes körülnézni a drogériák babaosztályán is, mert kisbabák körömvágásához is hasonló olló használnak.

Kapható:  Pl. Mac üzletekben, Drogériákban (baba részlegen:)

-Szempilla göndörítő. Ha szép íves pillád van erre nem lesz szükség. Legtöbbünknek azonban egyenesebb a pillája, mint a műpilla, ebben az esetben érdemes előgöndöríteni a saját pillát, hogy ne váljon szét nagyon az igazi és a műpilla.

Hogy tedd fel a pillát lépésről lépésre?

1. Készíts elő minden eszközt. A legpraktikusabb, ha a tükröt az asztalra fekteted, így ha "fentről" belenézel, pont abból a szögből látod, ahogy praktikus. Én valahogy úgy gyakoroltam be, hogy ha magamnak teszek fel pillát, akkor felemelt fejjel, valahol az áll környékén legyen a tükör (asztalra állíthatós tükör a legjobb..) Ez azért is jó, mert nem szemmagasságban kell illeszteni a pillát, hanem felülről és sokkal jobban látszik (tudom, hogy ez így nagyon bonyolultan hangzik, de elég egyszer ráérezni...)

2. Óvatosan vedd ki a pillát a dobozból. Mivel a legtöbb pillát többször is fel lehet tenni, a dobozt érdemes megtartani és használat után a pillát visszatenni.

3. Ha szükséges göndörítsd a saját szempillát!

4. Mérd a pillát a szemedhez, ha túl hosszú akkor vágd méretre!

5.  Óvatosan ragasztózd be a pillát! Mindenhova kerüljön ragasztó, a két végén is legyen!

6. Szárítsd a ragasztót kb 1 percig, hogy elkezdjen gél állagúvá válni, így könnyebben megragad és nem nem fordulhat elő, hogy a szembe belefolyik a ragasztó!

7. Helyezd a pillát a szempillatőhöz, tincses pilla estén a saját pillához és rövid ideig nyomd rá!

7. Ha nagyon szétválik a két pillasor (saját és mű), akkor össze lehet spirálozni, de ha nem muszáj, akkor ne, hogy ne legyen festékes a műszempilla.

8. Ha már megragadt, a ragasztó felvette az átlátszó vagy fekete színét, húzz rá tusvonalat, amitől a ragasztás vonala láthatatlanná válik!

Én is szívesen használok műszempillát. Ebben a videóban egy őszi sminket készítettem el a Topsminkblog Youtube csatornájára, melyhez műszempillát is tettem fel. A műszempilla feltétele 4 perc 05-től látható:)

A pilla eltávolítása:

 A pillákat óvatosan le lehet húzni, anélkül, hogy a saját pillát kitépné. Utána érdemes megtisztítani. A ragasztót általában le lehet húzni róla. A Latex alapú ragasztók vízben oldódnak, ezért én egy vízbe mártott fültisztító pálcával szoktam tisztítani, de kapható az Ardell-nek műszempilla ragasztó eltávolítója is (ez nekem annyira nem vált be, ráadásul a körömlakkot is leszedte a körmeimről, ezért maradtam a víznél:) A szemről is vizes alapú lemosóval lehet eltávolítani. 

Igyekeztem minden igényt kielégítően írni a műszempilla feltételéről. Remélem sikerült:)


Műszempillával kapcsolatosan még ezeket a cikkeket találod a blogon:

Kipróbáltam: Ardell termékek/ műszempilla és egyebek

Kipróbáltam: DUO műszempilla ragasztó

Kipróbáltam: Ardell Press on Lashes- Öntapadó műszempilla

10+1 legfurcsább műszempilla


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...:) Ha igen, akkor klikk a képre és már olvashatod is...

vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG