Ne hagyd, hogy a smink öregítsen! - 5 Sminktipp 40 felett

2017.11.27.

Azért sminkelünk, hogy jobban nézzünk ki, de sajnos rosszul kiválasztott termékekkel rossz technikával az ellenkező hatást is elérhetjük. Sorba vettem azokat a sminktippeket, mellyel fiatalosabbnak tűnhet a megjelenésünk.

Ebben a cikkben 5 tippek osztok meg (érintettként:) a 40 feletti sminkkel kapcsolatban. Azóta elkészítettem egy nagyon alapos hosszú cikket is a témában, amit elolvashatsz itt: Smink 4 felett részletesen

És akkor az öt Tipp :)

1. Válassz jól alapozót!


Az alapozó kiválasztása, minden életkorban az egyik legfontosabb alapja a szép sminknek (nem hiába alapozó az elnevezése:). Érdemes szakember segítségét kérni és feltétlenül kipróbálni a megvásárlása előtt. 

Az alapozónál minden esetben három szempontot szoktunk figyelembe venni: a bőrtípust, a fedést és az alapozó finisét (matt, szatén, fényes stb..)

Az idősödő bőrről általában elmondható , hogy szárazabb, nem jellemzőek a pattanások, viszont erősödhet a bőrpír és a pigmentáció (foltok).

Ezek figyelembe vételével nem javasolt az erős fedésű, matt alapozók használata, mert élettelen, a ráncokba beülő hatást érhetünk el vele.

A legjobb krémesebb, ásványi anyagokban gazdag alapozót, színezett hidratálót vagy bb krémet használni. A mai alapozók nagy része már  bőrápoló hatású is. Feltétlenül olyat válassz, ami tartalmaz fényvédőt, vagy egészíts ki fényvédő termékkel.

A krémesebb felületű alapozó fiatalosabbnak hat, a nagyon matt finist érdemes elkerülni, ugyanúgy, mint az erős púderezést. Az alapozás semmiképp ne legyen maszkszerű. Mac alapozók közül kimondottan jól működik idősödő bőrön a Face&Body. Hidratál, krémes és nagyon vékony, de pirosságot pl. remekül elfedi.

Erről az alapozóról itt írtam részletesen: MAC Face and body alapozó

Az egész arcra biztos nem szükséges erős fedés, a pigmentfoltokat, pirosodást kozmetikussal egyeztetve speciálisan érdemes kezelni. Elfedésükre is érdemes speciális terméket venni. (általában elmondható, hogy a pirosságra a sárgás és zöld korrektorok, a barnás pigmentfoltokra, pedig a narancs-barackos termékek használhatók hatékonyan). Ezeknek a termékeknek a kiválasztásához kérj tanácsot és lehetőleg próbáld k mielőtt megvennéd!

A száraz bőr sminkeléséről itt írtam https://www.topsmink.hu/blog/sminktippek-hogyan-sminkelj-ha-szaraz-a-borod-/52821/

Egy alapos cikkben pedig megosztottam Veletek mindent, amit az alapozásról tudok itt

2. Ne használj túl sötét rúzst!


Minél sötétebb egy rúzs színe és minél mattabb a textúrája, annál jobban kisebbíti az ajkakat. Érdemes kerülni a sötétbarna, bordós színeket. Textúrában matt helyett pedig krémesebb (nem csillogós!) felületeket részesítsd előnyben! Jól működhetnek a tápláló szájfények és színezett ajakápolók is.

Az ajkakat érdemes hetente radírozni. Egy otthon könnyen elkészíthető ajakradír receptet meg is osztottam Veletek. Elolvashatod itt: Ajakradír házilag, 3 összetevőből

3. Ne keretezd körbe a szemet fekete ceruzával!


A fekete ceruza a 20-as éveinkben még dögösnek hat, viszont később már szigorúnak tűnhet. Ráadásul fekete szemceruza használatával kisebbnek tűnik a szem. 40 felett érdemes inkább barnás árnyalatokat használni, vagy ha mégis marad a fekete, akkor csak a külső szemzugokban használni. A vonalat minden esetben puhítsd, satírozd el, hogy lágyabb legyen a végeredmény.

Milyen smink trükkökkel érheted el, hogy nagyobbnak tűnjön a szem? Itt írtam róla

4. Ne használj nagyon élénk pirosítót!


Azt gondolhatnánk, hogy az élénk rózsaszín és narancs fiatalít, pedig valójában furcsán hat. Érdemes inkább halványabb rózsaszínes, barackos árnyalatokat választani. Ha a pirosítót előre az "almácskákra" teszed fel, élettel teli hatást érsz el.

5. Ne használj rossz korrektort, de tüntesd el a hibákat!


Előfordulhat, hogy nem is kell korrektort használni és elég egy kicsi a színezett hidratálóból. A bőrpír és a pigmentfoltok eltüntetéséről már írtam. A sötét karikák a szem alatt nagyon öregítenek, elfedésükhöz meg kell találni a megfelelő terméket. Ha túlvilágos a korrektor a karika szürkének tűnhet, ha túl erős beülhet a ráncokba. Előfordulhat hogy két termékre lesz szükség: egy barackos árnyalatra a karika színének tompítására (pl: MAC P+P highlighter Bright Forecast) és egy könnyű korrektorra.

Remélem segítettem a tippekkel!

Natúr sminket 40 felettieknek ebben a videóban mutattam be a Topsminkblog Youtube csatornáján:

Hasonló cikkek a blogon:

A szép bőr 10 pontja

Arcápolási rutinom+kedvenc termékeim

Hogyan válaszd ki a tökéletes alapozót?

Hogyan változtasd az alapozó fedését?

Sminktippek rejtett szemhéjra

Ne tűnj fáradtnak: Sminkelj jól!

Néhány előtte utána fotó rólam (jóval 40 felett:) Instagram/ Topsminkblog

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...:) Ha igen, akkor klikk a képre és már olvashatod is...


vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG