Sminktermékek - Mindent az ecsetekről alapozó, pirosító és púder ecsetek

2015.10.27.

Érdekel a sminkelés technikai része?
Itt a lehetőség, hogy meg tudj mindent az ecsetekről...
Kezdjük az alapozó, pirosító és púder ecsetekkel...



Ebben a cikkben az alapozó és pirosító ecseteket mutatom be részletesen. Külön bejegyzést készítettem a szemfestő ecsetekről: elolvashatod itt

Alapozó ecsetek

Miért jó, ha van? Mert egyenletesen lehet vele felvinni az anyagot, profin lehet rétegezni és spórol az alapozóval, hiszen pl. a szivacs rengeteget magába szívhat. (ez a hagyományos puha szivacsokra vonatkozik, a Beauty blenderek speciális szivacsok és nagyon szépen alapozhatunk velük)

Milyen típusai vannak? Két fő típust használunk. A lapos alapozó ecsetet, ez általában szintetikus anyagból készül, hogy nem ragadjon bele az anyag és lapogatva használjuk. Akkor érdemes használni, ha nagyobb fedésre van szükségünk.

A lapos ecseteken kivül gyakori a un. Duo fiber ecset. A neve is utal rá, hogy szintetikus és természetes szálakat is tartalmaz. Onnan lehet megismerni, hogy felül fehér (szintetikus) szálak vannak, hogy ne ragadjon bele az alapozó. Alul pedig természetes, általában fekete színű szálak, amivel remekül lehet polírozni az alapozót. Ezzel a típusú ecsettel nagyon természetes hatást érhetünk el. Minnél nagyobb az ecset feje, annál vékonyabb rétegben viszi fel az anyagot.

A képen alul láthatóak a lapos ecsetek (MAC #190, #193) az erősebb fedéshez, felül pedig a duo ecsetek (MAC #130, MAC188) a természetes hatáshoz.

Az alapozásról írtam egy részletes cikket, melyben az ecsetek használatáról is írtam. Elolvashatod itt: Minden, amit az alapozásról tudni kell

Pirosító ecsetek

Mire jó? Az egyetlen lehetőség a pirosító felvitelére. Míg mondjuk  az alapozót feltehetjük szivaccsal vagy kézel is, pirosítót csak profi ecsettel érdemes felvinni. Ez az egyik olyan eszköz, emi befektetést igényel, de megéri.  

Milyet válassz?Érdemes közepes méretűt választani, ami púderhez is használható. Ha csontosítani szeretnél vágott ecsetet érdemes vásárolni. Ha krémes pirosítóhoz használj az alapozásnál említett Duo  ecsetet, mert a tömör pirosító ecsetbe nagyon bele tud ragadni.

Púder ecsetek

Mire jó?   A púderekhez általában jár szivacs, ami nagyon jól is használható. A higénia, miatt viszont jó, ha ecsettel használod (vagy gyakran cseréled a szivacsot...)

Milyet válassz? A púderecseteket onnan lehet megismerni, hogy azoknak van a legnagyobb fejük. A pirosítóknál említettem, hogy a közepes méretű pirosító ecseteket nyugodtan használhatod púderezéshez is. Az "igazi" púderecsetet akkor érdemes megvásárolni, ha porpúdert használsz.

A bal oldalon látható közepes méretű ecseteket púderezésre is pirosításra is használhatod, a nagyfejű ecset a klasszikus púderecset. A fehér fejű vágott ecsettel tudsz nagyon szépen csontosítani. Az alul látható un. buffer ecsettel , ami nagyon tömör, lehet polírozni a pirosítót.
Az ecsetek rendszeres tisztítása nagyon fontos. Erről itt írtam részletesen:
Az ecsetek tisztításáról egy rövid, néhány perces, összefoglaló YouTube videót is készítettem:


Remélem segítettem ezzel a kis összefoglalóval!

További jó sminkelést: Otília

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:) Ha igen klikk a képre és már olvashtaod is...


vissza

Hozzászólások