Sminktippek, melytől nagyobbnak látszanak a szemek

2015.09.01.

Sminktippek, melytől nagyobbnak látszanak a szemek

Egy szemfestés többféle lehet, és mindegyik lehet jó.A cicás füstös szem alapja, hogy keskenyítjük a szemet, ezáltal dögösebb lesz az összhatás.
Hétköznapra vagy a natúr smink kedvelőinek viszont jól jöhetnek az itt található tippek.Tehát nézzük lépésre azokat a trükköket, amitől nagyobbnak fog tűnni a szem….

Ezen a képen jól látható mik azok a megoldások, melyek szűkítik a szemet:

Árnyékolás hiánya, fekete ceruzavonal a vízvonalban, nem ívelő szemöldök, jellegtelen pillák… A másik szemem itt még festetlen..

Na mi ennek pont az ellenkezőjét fogjuk csinálni..

Nézzük lépésről lépésre a nagy szemek titkát.

  1. 1.       Árnyékold a szemhéjadat

Ehhez az árnyékoláshoz mindössze két színre van szükséged. Lehetnek matt vagy fényes textúrák is, én mattokat használtam.

A teljes mozgó szemhéjra felkerül a világos szín. A sötétebb színnel fogunk árnyékolni, de ez még mindig csak egy közepesen sötét árnyalatot jelen. Én a MAC wedge szemhéjpúderét használtam, ez egy közepes árnyalat, el lehet vele érni a kívánt hatást, de nem lehet vele rontani.

A szép árnyékoláshoz elengedhetetlen a jó ecset. Nekem a MAC 217-es ecsete az alap. A mélyítő vonal megrajzolása kis gyakorlatot igényel, ezért használtam ezt a nem túl sötét eyeshadow-t mert igazán nagyot nem lehet tévedni vele. Az nagyon fontos, hogy a külső szemzugnál lejjebb ne húzzuk ezt a vonalat mert, akkor szomorú szemeket eredményez.

A vonalak legyenek lágyak, a célunk hogy fény árnyék hatást érjünk el.

Fontos, hogy a szem alsó vonala is hangsúlyozva legyen, de a lágy hatás érdekében ecsettel hangsúlyozzuk a külső szemzug vonalát. Ezt az elsatírozott vonalat csak a szem külső sarkában húzzuk. Semmiképp ne keretezzük körbe a szemet.

 Itt már látszik egy kis különbség, pedig még csak árnyékoltunk

  1. 2.       Rajzold ívesre a szemöldök vonalát

 

A megemelt szemöldök szintén nagyítja a szemeket. Nagyon kevesen sminkelik naponta a szemöldököt, pedig nagyon nagy változást lehet elérni az arcon egy jól formázott szemöldökkel. A szemöldök formája meghatározott, mégis csalhatunk egy kicsit. Próbáld úgy rajzolni, hogy a felső ívet kicsit megemeled, ezáltal ívesebb lesz. Használhatsz szemöldökceruzát vagy port vágott ecsettel. Én !!!!!!! használtam.

 

  1. 3.       Használj fehér szemceruzát a vízvonalba

 

Ez egy olyan trükk, amit sokan használnak. A fehér ceruzától nagyobbnak tűnik a szem, frissebbnek a tekintet.

 

  1. 4.       Használj szempilla göndörítőt

 

A nem szép ívű szempilla is keskenyíti a szemet.  A távol-keleti lányok naponta használnak szempilla göndörítőt (az az igazság, hogy amióta megismertem én is napi szinten használom).

Ha gyönyörű íves pilláid vannak (ami sokaknak van), akkor erre nincs szükséged.

A szempilla göndörítő használata nem olyan félelmetes, mint ahogy elsőre tűnik. Néhány alkalom után pedig rutinná válik. Egyenesen közelítsük a göndörítőt a szem felé, egészen a tövek közelébe, de vigyázzunk, hogy ne csípjük be a szemünket. a göndörítőt nem szabad húzni a pillán, hanem  egy határozottat nyomunk rajta, kicsit fejebb húzzuk, megint összenyomjuk, majd még egyszer. Ha nagyon idegenkedünk a használatától, akkor azt is megtehetjük, hogy amikor spirálozzuk a pillákat, akkor óvatosan az ujjunkkal kicsit nyomunk felfelé a pillán.

 

  1. 5.       Spirálozd az alsó pillákat is

 

Én hétköznap általában nem festem az alsó pilláimat, de ha optikailag nagyítani szeretnénk a szemeket, akkor tegyük meg.

Ha túl hosszúak az alsó pilláid, akkor csak a töveknél hangsúlyozd.

És íme a végeredmény:

Én a kicsi és a nagy szememmel..

 

 

Ezeket a termékeket használtam:

Szemhéj alap  Mac Paints Untitled

Szemhéjfestékek   és Mac Wedge

Ehhez ecsetek Mac #217, Mac #219

Szemöldök Mac

Ecset ehhez Mac #208

Spirál Mac Plush Lash Mascara

Még több sminktippet, trükköt itt találsz

Ha további trükköket, tippeket szeretnél megismerni töltsd le a Topsmink ingyenes e-könyvét 103 sminktipp, amit minden nőnek tudnia kéne innen

Ha még nem követsz minket facebookon megteheted itt

 

vissza

Hozzászólások