2 hónapig csak L`oreal arcápolás termékeket használtam: Mi történt a bőrömmel?/ képekkel

2020.06.30.

Elhatároztam, hogy elindítok egy új sorozatot, melyben hosszabb ideig egy arcápolási márka termékeit használom. Kíváncsi voltam, hogy érzek-e változást a bőrömön. Az első kísérleti alany a L`oreal Paris arcápolási családja volt.

A L'oreal Paris arcápolási termékei nagy választékban kaphatók. Amikor elkezdtem böngészni, hogy mit is válasszak, szinte minden bőrproblémára és korosztálynak lehet találni nemcsak krémeket, hanem kiegészítő kezeléseket (maszkok, radírok, szérumok) is. Sok ezek közül nagyon népszerű, ezért is gondoltam, hogy a L'oreal termékekkel csinálok végig két hónapot, amikor csak ennek a márkának az arcápolási termékeit használom. Fontos, hogy a cikk nem szponzorált, csak a saját érdeklődésem vezetett és valóban őszinte vélemény olvasható a cikkben (bár nekem mindegyik cikkem az...)

Milyen a bőröm?

Korosztály szerint 45+. Problémák: Száraz bőr, néha télen arcpír és ráncok természetesen. Ezért nagyrészt a Hyaluron Specialist termékcsaládból választottam termékeket, amik kimondottan ilyen típusú bőrre ajánlottak. Ezen kívül kipróbáltam minden típusra ajánlott termékeket is (Hydra Genius, Smooth sugar scrub arcradír)

Hogyan végeztem a tesztet?

Az az igazság, hogy már csináltam egy hasonló tesztet Vichy termékekkel, de ott nem volt semmilyen rendszerem, egyszer csak elkezdtem használni a termékeket és nagyon nehéz volt megmondani, hogy pontosan mi történt a bőrömmel, változott-e valamit, melyik termékek, hogy hatottak (nem is írtam meg azt a cikket, mert úgy éreztem nem tudok elég pontos információt adni).

Ezért elhatároztam, hogy kidolgozok egy rendszert, amiben jobban nyomon tudom követni, hogyan hatnak az egyes termékek. Ez a következő volt:

1.szakasz: első két hét

Fél arcon még az előző bőrápolási rutinomat használom, a másik felén pedig az újat (ebben az esetben csak a L'oreal termékeket). Csak egy alap rutint használtam mindkét oldalon (arctisztító, nappali és éjszakai krém, szemkörnyékápoló)

2. szakasz: második két hét

Ebben az időszakban ugyanúgy az alap arcápolási rutin maradt, csak teljes arcon a L'oreal termékekkel

3. szakasz: második hónap

Ebben az időszakban kiegészítettem az alap rutin speciális termékekkel (radír, maszk, szérum...) Igyekeztem egyenként bevezetni őket, hogy az egyes termékek hatását meg tudjam figyelni.

Milyen termékeket használtam?

Az akkori alaprutinom: (ezek olyan termékek, amiket előtte teszteltem és kb. két hétig ezt a rutint használtam, mielőtt a L'oreal termékeket bevezettem és a ez a rutin maradt fél arcon, az első két hétben)

Garnier micellás víz, Pompom Neroli virágvizes zselé (nappali krémnek), Anaconda szemkörnyék ápoló, Vichy Slow Age éjszakára

A pompom Neroli virágvizes zseléről itt írtam le (sajnos nem túl kedvező) véleményemet: Kipróbáltam a Pompom hidratálóját

L'oreal alap rutin: L'oreal hyaluron specialist (nappali, éjszakai krém és szemkörnyék ápoló, áruk 3.000.- Ft/ db körül van), Skin Pefection micellás víz normál, száraz és érzékeny bőrre (1.490.-Ft)



Kiegészítő termékek a második hónapban:

Smooth sugar scrub arcradír (3.680.- Ft), Age specialist45+ gézmaszk,Revitalift filler hialuronsavas ampulla kúra (én olyan 6.000.- Ft körül vettem, de láttam már 7.000.- felett is), Hydra Genius arcápoló száraz és érzékeny bőrre (3.500.- Ft körül)

Nekem a micellás víz (napi kétszeri használat) kb. egy hónapig volt elég, a gézmaszk egy alkalmas, az ampulla kúra egy hétre elég, a szemkörnyék ápoló (napi kétszeri használat), a Hydra genius (napi kétszeri használat) és a radír (heti egyszer) három hónapig volt elég. A nappali és az éjszakai krém (napi egyszeri használat): még mindkettőből van, nekem kb. fél évig lesz elég. 

Milyenek voltak a termékek és mi történt a bőrömmel?

1. szakasz (1.-2.hét)

Az addigi rutin otthon lévő, alap termékekből állt össze, amikről éreztem, hogy ebben az összeállításban nem igazán jó a bőrömnek. A Pompom zseléről már írtam. Számomra egyáltalán nem volt hidratáló hatása,  és valahogy a Vichy krém sem működött nálam, ezért a bőröm állapota (szerintem a dehidratáltság miatt) romlott. Pirosság, szárazság foltok jelentek meg. Ebben az állapotban vontam be a L'oreal termékeket...

Ami a legfontosabb volt számomra, hogy a dehidratáltság szinte az első naptól megszűnt. Az az oldalon, ahol még a régi rutint használtam folyamatosan nagyon húzódott a bőr, a L'oreal oldal elő naptól sokkal jobb érzést adott. Ennek megfelelően a bőrtónus is kiegyenlítődött, a bőrpír enyhült.

Második szakasz (3.-4. hét)

A második szakaszban, szerencsére folytatódott ez a folyamat és a két oldal is kiegyenlítődött. Bár hozzá kell tennem, hogy nem túl gyorsan. Ebből is éreztem, hogy a bőr hidratálására (kívülről és belülről is) mennyire oda kell figyelni.

A tisztítást a micellás vízzel végeztem. Én nem vagyok a legnagyobb rajongója a micellás vizeknek, alapból több lépéses tisztítást végzek, de ebben az időszakban csak ezt használtam. Ez egy 3 az egyben, ami azt jelenti, hogy smink lemosásra is elég, de én csak micellás víztől (legyen az bármilyen márka) sosem érzem 100%-ban tisztának a bőrömet.

A hidratálást  a nappali és az éjszakai krémmel végeztem. Mindkettő közepesen könnyű textúrájú, könnyen beszívódó krém és nem hagynak zsíros érzetet. A szemápolót reggel és este is használtam. Nagyon látványos változást nem láttam a szemkörnyéken, de az alap hidratálást, ápolást elvégezte (kb. annyit tudott, mint a jóval olcsóbb Anaconda szemkörnyék ápoló). Az arckrémek sokkal jobban teljesítettek, mint az addig használt Pompom és Vichy krémek. Hidratálás szempontjából teljesen rendbe tették a bőrömet. A napi szükséges ápolást megadták a bőrömnek. Ár/ érték arányban egyértelműen megérik, tudnak annyit, mint a legtöbb 5-8 ezer forintos krémek.

3.szakasz (2. hónap)

A látványos változás akkor kezdődött, mikor a második hónapban bevezettem a kiegészítő termékeket.

A legfontosabb változás az volt, hogy a napi rutinbomba beépült a Hydra Genius hidratáló. Én ezt hidratáló szérumnak rendeltem, majd amikor elolvastam, kiderült, hogy ez egy magában használható hidratáló krém...Tulajdonképpen egy szinte folyékony, géles állagú, nagyon könnyen beszívódó krém. Amikor felkentem éreztem az intenzív hidratáló hatást, de azt is, hogy ez így magában nekem kevés lesz. Ezért úgy használtam, ahogy elterveztem. A tisztítás után a Hydra Genius, vártam tíz tizenöt percet, majd feltettem az éjszakai vagy a nappali krémet (a Hydra Geniust reggel és este is használtam). Nekem ez így nagyon bevált, elértem azt, hogy végre úgy éreztem, hogy tökéletesen elég hidratálást kap a bőröm.

Update 2022: Ez a metódus annyira bevált, hogy azóta megtartottam. A tisztítás és a szérum után jön egy hidratáló zselé és még egy vastagabb hidratáló, regeneráló krém. Tulajdonképpen ennek a véletlennek (hogy egy hidratáló gélkérmet rendeltem szérum helyet), köszönhetem ezt és ugyan más termékekkel, de azóta is így használom és nincs gond a bőröm hidratáltságával...

Erről a krémről írtam egy részletes cikket is. Elolvashatod itt: https://www.topsmink.hu/blog/kiprobaltam-l-oreal-paris-hydra-genius-oszinte-velemeny/63892/

Heti egy alkalommal használtam a radírt. Ez egy minden bőrtípusra használható radír, mégis egy kicsit tartottam tőle a gyümölcssav miatt, szerencsére alaptalanul. Egy nagyon finom, gyümölcsös illatú, kis szemcsés termék (úgy néz ki, mint egy gyümölcs:), ami heti egyszeri használat mellett kimondottan jót tett a bőrömmel. Eltávolította az elhalt hámsejteket, tisztább, üdébb lett tőle e bőröm. Alapvetően jobban szeretem a kémiai (nem szemcsés) hámlasztókat, de teljesen ki voltam békülve ezzel a radírral.

A legnagyobb meglepetés a gézmaszk (Age Specialist 45+) volt. Én szoktam használni ilyen maszkokat, és nagyon szeretem őket, de mivel mindig fotózok előtte utána, látom, hogy a jó érzésen kívül nem sok minden történik a bőrömmel. Ez a maszk volt talán az első, ami valóban látható eredményt hozott (bár igaz kicsit drágább is, mint az átlag drogériás termékek (1.500.- Ft körül). Valóban nagyon intenzíven hidratálta a bőrömet, feltöltötte az arcbőrt, látható volt a különbség. Ez a maszk azonnali feszesítést és kisímítást ígér, és azt teljesítette is (a realitás hatásain belül:) Maga az anyag nagyon sok benne, amikor kiszedtem a maszkot még volt bőven a zacsiban ezért azt eltettem következő hétre, és maszk nélkül felkentem a bőrömre. Én ezért is szeretem jobban a tubusos maszkokat, mert valahogy a gézmaszkoknál mindig az az érzésem, hogy pazarolok, mert az eldobható maszkkal együtt rengeteg krémes maszkot is kidobok.

A legnagyobb csalódás kétségtelenül az Ampulla kúra (Revitalift Filler) volt. Ez egy hét ampullát tartalmazó szett, amit egy héten keresztül naponta kell feltenni a bőrre. Én szérumként az éjszakai rutin előtt, az arctisztítás után használtam (utána jött a Hydra Genius, majd az éjszakai krém és a szemkörnyék ápolás). A hialuronsav most nagyon divatos összetevő, én is nagy rajongója vagyok. Tulajdonképpen egy természetes vízmegkötőről van szó, ami felveszi a harcot a dehidratáltsággal és a ráncokkal is. Erről a hatóanyagról és a kedvenc hialuronsavas termékeimről (ez nem volt benne:) itt írtam: Egy fontos összetevő: a hialuronsav+ kedvenc termékeim Hialuronsavas termékekből most valóban széles a választék, már egészen nagy mennyiségű hialuronsavat tartalmazó termékeket lehet kapni  olcsóbban...Én egy ilyen egy kúrától ennyiért azt várom, hogy látványos eredményt hozzon. Sajnos ez nem történt meg. Könnyen beszívódott, jó érzes volt használni, de nem láttam a bőrömön észrevehető változást...Tulajdonképpen a Hydra Genius többet változtatott rajta mint ez a kúra. Lehet, hogy ha nem egy ilyen alapvetően tökéletes rutinba teszem bele, amikor alapvetően rendben van és hidratált a bőröm, akkor nagyobb lett volna a változás. Ha a nagyon száraz bőrömre került volna, az egész folyamat elején, akkor lehet, hogy jobban bevált volna, de sajnos így nem :( Pedig ráncocskákon még bőven lett volna számára lehetőség...

Update 2022: Ezt a kúrát nem használtam többet, viszont kipróbáltam a Revitalift szérumait és azok nagyon beváltak, hamarosan írok róluk...

Összegzés:

Összességében kimondottan pozitív hatású volt a bőrömnek ez a két hónap. Szerintem ez a fotókon is látszik. Egy száraz, piros és szárazságfoltokkal küzdő, élettelen bőrön kezdtem el a kúrát (pedig előtte is lelkiismeretesen használtam bőrápoló termékeket, még drágább kategóriából is, mint a L'oreal). Bár azt is hozzá kell tennem, hogy a tél mindig megviseli a bőrömet és a L'oreal termékeket március elején kezdtem el használni, tehát a kísérleti időszakba az április és a május esett, amikor már kevésbé kellett megküzdenie pl. a hideggel. A dehidratáltág megszűnt, a bőröm láthatóan feltöltődött, feszesebb, élettel telibb lett.


Voltak termékek amik nagyobb változást adtak és voltak, amik kevesebbet...

Arra gondoltam három csoportra osztom a termékeket (nem vált be, ok, nagyon bevált). Én mint minden terméknél elsősorban az ár/ érték arányt nézem egy ilyen összehasonlításnál. Tehát, hogy a hasonló árkategóriában lévő termékekhez képest hogyan teljesít.

Nem vált be:

Sajnos a Revitalift ampulla kúra. Elsősorban az árához képest keveseltem a hatását. Szerintem kaphatók (számomra) hatásosabb termékek jobb áron.

OK

Ezek azok a termékek, amik ár/érték arányban rendben voltak, elhasználtam őket, de valószínűleg nem veszem újra.

Hyaluron Specialist szemkörnyék ápoló (ebből a kategóriából találtam már jobb áron hasonló hatásút)

Arcradír, az árához képest (3.000.-Ft), nekem ez egy ok termék volt.

Micellás víz. Szerintem nekem nem lesz olyan micellás víz, amitől el leszek ájulva:))

Ami teljesen meggyőzött, valószínűleg újra veszem:

A Hyaluron Specialist nappali és éjszakai krém. Ezeknél inogtam, hogy ide tegyem őket, vagy az ok-ba. Azért kerültek ide, mert bár valószínűleg nem veszem őket újra, ár érték arányban mindkettőt nagyon jó vételnek tartom. Ennyiért nagyon jó és hatékony termékek, sok esetben drágább krémeknek volt nálam ennyi hatása. Aki nem szeretne különösebben sokat költeni az arcápolásra, annak megérhet egy próbát.

Hydra Genius hidratáló. Aki dehidratáltsággal küzd, vagy nagyon könnyű arcápolót keres , annak ez a termék tökéletes lehet. 3 típusa  is kapható bőrtípustól függően.

Hyaluron Specialist gézmaszk. Végre egy gézmaszk, ami látható eredményt hozott. Heti rendszereséggel használni árban egy kicsit sok, de alkalmanként biztos beruházok rá.

Fontos, hogy a cikkben leírtak a saját tapasztalataim, mindenkinek a bőre másként reagálhat a termékekre.

A L'oreal termékekről egyenlőre ennyit tartottam fontosnak megosztani. Ha van bármilyen bőrápoló márka, amiről szeretnétek hasonló tesztet, akkor bátran írjátok meg ide kommentben vagy a Facebookon üzenetben.

L'oreal Paris termékek közül még ezekről találsz cikket a blogon:

L'oreal Paris Tattoo Signature filces tus

L'oreal Paris Hydra Genius hidratáló

L'oreal Casting Creme Gloss hajfesték

Aktuális arcápolási rutinomat ebben a (nagyon) rövid videóban mutattam be a Topsminkblog Youtube csatornáján:



Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek... Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)





vissza

Hozzászólások