5 márka az Estée Laudertől, amit érdemes kipróbálni / MAC, Bobbi Brown, Smashbox...

2020.11.11.

Az Estée Lauder nem csak egy szépségápolási márka, hanem egy cégcsoport is, melyhez közel 20 brand tartozik. Közöttük olyan népszerűek is, mint a Mac Cosmetics vagy a Bobbi Brown, de hajápolási és parfüm márkák is. Ezek közül mutatom be a kedvenceimet ill. a legkedveltebb termékeket, amiket rendszeresen használok.


Az Estée Lauder (ugyanúgy, mint a L'oreal) egy sok márkát magába foglaló cégcsoport. A teljesség igénye nélkül hozzájuk tartozik az arcápoló és smink márkák közül a Clinique, a Mac, a Bobbi Brown, a La Mer vagy a Smashbox, hajápoló márkák közül a Bumble and Bumble, az illatok közül pedig az Aramis, az Aerin, a Jo malone, de vannak olyan ruhamárkák, melyeknek az illat forgalmazása hozzájuk tartozik. Ilyen a Tom Ford vagy a Tommy Hilfiger. Ebből is látni, hogy egy meglehetősen nagy cégről van szó. 

Nekem több olyan márka is van, amelynek a termékeit folyamatosan használom. Ebben a cikkben ezeket a brandeket és a kedvenc termékeim szedtem össze, hogy ötletet adjak ahhoz, hogy mit érdemes kipróbálni.

Estée Lauder

Kezdjük is mindjárt az anyacéggel. 

A márkát a magyar származású Estée Lauder alapította, aki irigylésre méltó női karriert futott be. Közel 40 éves volt amikor megalapította a márkát, 1946-ban közvetlenül a második világháború után. Nagyon hitt a személyes tanácsadás erejében, sok felvétel van róla, amikor (legalábbis kezdetben) saját maga árulta a termékeit és adott tanácsot. Ugyan az Estée Lauder már egy hatalmas mammutcég, de még mindig van egy családi jellege. Sok családtag vállal ilyen vagy olyan szerepet a cégben. Az Aerin márka pl. Aerin Lauder nevéhez kötődik. Estée Laudernek azt vallotta, hogy " A szépségápolásnak nem lenne szabad három percnél többet igénybe vennie"

Legendás termék:

Advanced Night repair szérum


A 80-as évek elején jött ki ez a termék és ez volt az első arcszérum a világon. Azóta többször megújult, hogy az összetétele mindig korszerű legyen. 

Furcsa, ilyen se veled se nélküled kapcsolatom van ezzel a szérummal. Amikor egy szünet után elkezdem használni, akkor mindig megvan az a wow hatás, aztán valahogy megszokom, hátrébb kerül a polcon és nem használom, aztán eszembe jut, megint elkezdem... Amikor viszont használom akkor egyértelműen jobb állapotban van a bőröm. Van szemre való változata is, amit lehet szérumként vagy magában használni.  Az arcszérummal kapcsolatban meg kell jegyeznem, hogy az összetevő listájában több olyan összetevőt is találtam, amit soha semmilyen más termékben nem...(pl: a második legnagyobb arányban egy Bifida ferment Lysate nevű anyag található, ami egy ,  bélrendszerben is megtalálható, probiotikus baktérium fermentálásával nyert összetevő vagy a Tripeptide-32, ami az EL szabadalma, vagy a Bisabolol, ami kamillából kivont nyugtató anyag stb.) Mostanában a legnépszerűbb Estée Lauder termékek kaphatóak mini kiszerelésben is, többek között ez a szérum is. 

Legnépszerűbb termékek:


Egyértelműen a Double Wear alapozó. Tulajdonképpen ez egy régebbi termék, de igazán csak a utóbbi években lett "az alapozó". Kevés high end termék van, ami nagyon népszerű és sokan használják. (Itthon két termék van a top 100-ban magasabb árkategóriából néhány parfümön kívül, az egyik a Mac rúzs a másik az Estée Lauder Double Wear alapozó). Szerintem azért is jött ennyire divatba, mert a közösségi média felületeken nagyon népszerűek a teljes fedésű alapozók. A Double Wear (a közhiedelemmel ellentétben) nem full fedésű, hanem közepes, viszont nagyon jól építhető. Nekem egyértelműen  ez a legtartósabb alapozó, amit valaha használtam. Túlzás nélkül, amit reggel látok a tükörben azt fogom este is. Nekem ebből az alapozóból (bár hétköznapra nem ezt használom) mindig van itthon és ha erősebb sminket szeretnék vagy olyanok az időjárási viszonyok (szemerkélő eső, nagy meleg), akkor ezt használom. Erről az alapozóról és a használatáról írtam egy nagyon részletes cikket: Ez a legjobb alapozó? Estée Lauder Double Wear

Ebben a videóban is ezt az alapozót használtam a Topsminkblog Youtube csatornáján:

A Double Wear alapozó most már kapható nude  változatban is gyengébb fedéssel, én ezt még nem próbáltam, de az általános vélemények nagyon jók róla.

Pure Color Envy sulpting lipstick (rúzs)


A rúzspiac elég zsúfolt az Estée Laudernek azonban néhány éve (ha jól emlékszem 2014 körül) mégis sikerült nagy sikert elérnie ezzel a rúzzsal. Azóta is azt gondolom, hogy ez a rúzs tökéletes. Klasszikus, intenzív színek. Hidratál, ápol, de közben nagyon könnyű és kényelmes viselet, és nekem nagyon tartós is. Nem beszélve a csomagolásról: a kupak mágnesesen záródik, ezért amikor rátesszük a rúzsra, egyszer csak odakattan (volt olyan vélemény, aki leírta, hogy egy délután ezzel játszott:) Prémium árkategória, de valóban több tekintetben nagy a különbség más termékekhez képest. Nekem nagy kedvencem a 340-es Envious árnyalat. Számomra (a Mac Ruby Woo mellett) ez a tökéletes vörös rúzs. 

MAC Cosmetics

A Mac története 1984-ben kezdődött, amikor Frank Toscan fotós és Frank Angelo sminkes megalapították a MAC Cosmetics céget. Elsődleges motiváció az volt, hogy az elképzelt művészi munkáikhoz nem találtak megfelelő anyagokat, színeket, textúrákat. A Mac egy kimondottan forradalmi, trendeket diktáló márka (mostanában, hogy sok innovatív, kis sminkmárka jelenik meg, sokat hallani arról, hogy a Macnek meg kéne újulnia, most már inkább tűnik klasszikusnak- valaki számára unalmasnak- mint nagy újdonságnak). Azonban ők vezették be az olyan termék típusokat, mint a géles tus (addig csak a hagyományos folyékony változat volt), matt rúzs (még 2008-ban is más márkáknál szinte csak krémes textúrákat lehetett kapni, azóta már elindult a matt rúzs textúra mánia és szinte minden márkának van), szemhéjalapozó (paint pot) vagy az olyan bőrápoló termékek, amik kimondottan a sminkeket készítik elő (Fix+, Fast response eye cream stb.). Még sokat lehetne felsorolni, szerintem ezeknek a terméktípusoknak egy része,nem is létezne a Mac nélkül... A márka jelmondata: "All ages, all races, all genders" és a termékeket is ennek megfelelően készítik. Az elsők között voltak, akik minden bőrszínre készítettek alapozót (az egész világostól az egész sötétig), de ez a jelmondat a reklámokban is a kezdetetektől megjelent. Ma már gyakori, hogy pl. idősebb   modellekkel reklámoznak, azonban a Mac akkor kezdte el mindezt, amikor még senki nem csinálta. A Mac kezdetben csak szakmabelieknek elérhető kis márka volt, tulajdonképpen azóta vált ismert, üzletekben kapható branddé, amióta 1994-ben megvette az Estée Lauder. A Macnek létezik egy speciális üzlethálozat a Mac Pro, ahol elsősorban művészi munkákhoz kaphatóak extra termékek pl: testfestékek, glitterek stb. Ez Európában csak néhány városban elérhető, hozzánk legközelebb Bécsben.

Legendás termék

Mac rúzs: Ruby Woo és Russian Red árnyalatok


A Mac rúzs nálunk is (beleértve minden terméket) a legnépszerűbbek közé tartoznak. Ahogy írtam nagy újdonságnak a matt textúra számított, elsőként hozták ki ezt a típusú rúzst. De a matton kívül a Macnek még sok textúrája elérhető rengeteg színben. Szinte nincs olyan, ami nincs... Nagyon részletesen a Mac rúzsokról, többek között a textúrákról is itt írtam: Mac rúzs: minden amit tudni kell

A felsorolt két árnyalat közül , mind a kettő vörös (a Ruby woo hidegebb, a Russian red melegebb árnyalatú).

Legnépszerűbb termékek:

Mac Fix+


A Mac Fix+ egy termálvíz spray (ebben a kategóriában is az elsők között volt). A nevével ellentétben nem sminkfixáló (bár lehet a smink tetejére fújni és leveszi a smink porosságát). Elsősorban a bőr előkészítésére használt hidratáló spray, illetve nagyon jó arra használni, hogy a glitterek, pigmentek, ásványi anyagú szemhéjfestékek, highlighterek használata előtt befújjuk a Fix+ sprayvel az ecsetet és sokkal fényesebb, csillogósabb lesz a végeredmény, mintha csak magában használnák. Ezzel a termékkel is van egy ilyen se vele se nélküle viszonyom, elsősorban a borsos ára miatt. Végül mindig van itthon legalább egy kis kiszerelés, mert az összes említett funkcióra, a termálvíz sprayk közül, nekem ez vált be a legjobban. A Fix+ annyira népszerű, hogy a klasszikuson kívül már rengeteg változata van (némelyik csak limitáltan), különböző illatokban is kapható ill. van kimondottan mattító vagy fényes bőrképet eredményező Erről a termékről is írtam egy hosszabb cikket itt: MAC Fix+ Megéri az árát? 

Mac Fix fluid alapozó


Ez erősen fedő, matt alpozó, hatalmas színválasztékban. Egy cikkben összehasonlítottam as Estée Lauder Double wear alapozóval, amit én ebben a  kategóriában jobban szeretek, viszont a Mac Fix fluid népszerűsége ettől függetlenül még töretlen.

Mac Paint Pot


Ez egy krémes szemhéjfesték, ami szemhéj alapozónak is használható. Vannak kimondottan alapozó színek belőle, de rengeteg magában is használható szín. A legnépszerűbb a Painterly, ami egy kicsit rózsaszínes natúr szín, a legtöbb szemhéjfesték alá használható alapnak. (Van egy hasonló, kevésbé ismert terméke a Macnek, a Mac Paints, ami kis tubusban van azt én jobban szeretem, de Paint Potból is van mindig egy két szín itthon).

Mac Strobe Cream


Az arcápoló család tagja. Egy vitaminokban gazdag, vastagabb krém, ami remekül előkészíti (elsősorban a száraz, normál) bőrt és rögtön lehet rá sminkelni. Smink alatt is fényesebb bőrképet ad, de lehet használni smink fölé is highlighternek. 

Saját kedvencek

Mac Prolongwear korrektor


Ez egy nagyon erősen fedő, vastagabb. folyékony korrektor, ami megköt és nagyon tartós. Szem alá lehet használni, azonban be tud ülni a ráncocskákba, ezért én elsősorban bőrhibákra használom, illetve nagyon jó smink korrigálásra (kontúros szájfestésnél, tusvonal élesítésére negatív kontúrként). Erre a célra csak ez az egy korrektor vált be, a többi az inkább csak maszatol. Illetve nagyon jó elválasztott mélyítővonalas (cut crease) sminkeknél. Youtube videókban lehet látni, hogy megrajzolják a mélyítőt, majd a mozgó részre tesznek egy alapozóhoz hasonló anyagot, amire kerül a szemhéjfesték. Az általában ez a korrektor. (a Prolong korrektor biztonsággal használható szemhéj alapozónak is).

Mac Mineralize púder


Legtöbbször matt púdereket lehet kapni, a Macnek viszont van száraz bőrre is többféle púdere, ami nem fog maszkos hatást adni és hidratál is. Kedvencem a Mineralize natural, ásványi anyagokat tartalmazó púder. Akár alapozóra vagy nagyon könnyű sminkhez anélkül is használható. Legjobb színek Medium plus és a Medium dark. 

Mac #217 satírozó szemecset


Ha egy ecsetet szeretnél venni szemfestéshez ez legyen az. Az igazi klasszikus, minden sminkesnél megtalálható, közepes méretű, tömör ecset. Szemfestékek satírozásához a legjobb (de akár a korrektort is remekül lehet vele használni).

Ebben a videóban több Mac terméket is használtam (Szemhéjbázis, Strobe krém, Mineralize púder, Pirosító, Face&Body alapozó, Whirl szájkontúr ceruza) A Topsminkblog Youtube csatornáján:


Bobbi Brown

A márkát Bobbi Brown sminkes alapította a 90-es évek elején. Akkoriban az erős, intenzív sminkek hódítottak és Bobbi Brown volt, aki a természetes szépség híve volt. Részben ő indította el a későbbi  natúrsmink és no makeup makeup vonalat. A márka első termékei nude rúzsok voltak. Majd bővült a kínálat és ma már teljes sminkes választék van, mely kiegészült bőrápoló termékekkel. A sminkek a természetes vonalat képviselik, és kiemelten foglalkozik a 40+ korosztállyal. Több videót is találni Bobbi Brownról, ahol akár 60+ hölgyeket is sminkel. A tipikus Bobbi Smink egy erősebb korrektor + egy lazább alapozó vagy BB krém + természetes pirosítás (soha nem kontúroz) + természetes szemfestés, sokszor vékony tusvonallal, mely csak vékonyan a szempillatőben van + natúr rúzs.

Az Estée Lauder 1995-ben vette meg a márkát.

Legendás termék:

Soothing Cleansing Oil Tisztító olaj


Ez egy arctisztító olaj. Ezeket a típusú termékeket egy kis vízzel fel kell habosítani, majd lemosni vele az arcot. Teljesen eltávolítja a sminket. Erről a lemosóról rengeteget lehet olvasni, mint az egyik legjobb arctisztító.  Nekem ez lesz a következő termék, amit beszerzek. Szerencsére a Notinonál kapható mini (30 ml) kiszerelés is :)

Legnépszerűbb termék:

Long-Wear Gel eyeliner


Sokan a legjobb tusnak tartják. Nemrég én is kipróbáltam és valóban a legjobbak közé tartozik. Egy biztos, hogy mivel kicsit szárazabb, mint a többi, ezzel a legkönnyebb dolgozni. írtam is erről a termékről egy részletes cikket itt: Kipróbáltam néhány Bobbi Brown terméket

Személyes kedvencek:

Mivel  a 40+ korosztályhoz tartozom több terméket is találtam, aminél úgy éreztem, hogy kimondottan nekem szól:)

Bobbi Brown Crushed lip colour


Most a legnagyobb kedvencem a rúzsok közül. Azon kívül, hogy nagyon szép színek vannak, talán az egyik legjobb textúra, amit próbáltam. Hidratál, de nem vastag, nem ül be a ráncokba, könnyű, kényelmes és nagyon tartós. 

Highlighting Powder


Szintén 40 felett vagy a natúr sminkek kedvelőinek lehet jó választás. Annyira finoman őrölt, hogy egyáltalán nem látni a szemcséket, ezért nem is ül be az esetleges ráncokba. Nem csillog, természetes fényt ad. 

Ebben a sminkvideóban is használtam ezt a highlightert a Topsminkblog Youtube csatornáján: 

Smashbox

A Smashbox márka David Factor fotósnak és testvérének Deannek köszönhető, akik a legendás max Factor unokái. Közös fotós studiót vezettek, majd 1996-ban megalapították a Smashbox márkát, mely kimondottan olyan termékeket gyárt, melyeket fotózásokon lehet használni. Gyakran más mutat jól fotón és más a való életben. Sok termék nem működik együtt vakuval.  Ezért a termékeik nagyon kedveltek a profi sminkesek körében, akik fotózásokon illetve esküvőkön dolgoznak. A közösségi oldalak népszerűségével pedig megnőtt az igény azokra a márkákra (mindenki részéről:), melyek jól mutatnak fotókon.

A Smashbox is azok közé a márkák közé tartozik, amit Magyarországon drogériákban nem lehet kapni, ezért kevésbé ismert. (Itt szeretném megjegyezni, hogy menyire hiányzik egy Sephora Magyarországról, sok olyan népszerű márka van, ami Sephorában kapható, viszont nálunk nehezen beszerezhető). Smashbox termékeket a Notino választékában találtam.

Legendás termék:

Smashbox Photo Finish Foundation primer


Ez volt az első terméke a márkának, ami nagyot robbantott (a 90-es években a primer fogalma még szinte ismeretlen volt). Ma napig kapható és változatlanul az egyik legnépszerűbb terméke a márkának.

Népszerű termékek:

Smashbox Photo Finish Primerizer


Ha egy üzlet beindul ugye:) A Smashboxnak ma talán a legnagyobb választéka van primerekből, melyek közül ennek a népszerűsége vetekszik a klasszikus primerrel. De létezik pórus összehúzó, light és még spray változat is.

Smashbox 24 hour photofinish eyeshadow primer


Ez egy szemhéjalapozó, melyet az egyik legjobbnak tartanak. Külföldi blogokon több helyen a legjobb szemhéjra való primernek tartják. 

A Notinonál kapható egy olyan szett (Smashbox Try-me Face primer, 10.000.-Ft alatt), amiben négy Smashbox primer található egy csomagban, mini méretben. A klasszikus, a Primerizer, a pórusösszehúzó és a spray. Nekem ez lesz a következő beszerzésem, mert nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit tudnak ezek a kis népszerű apróságok:)

Bumble and Bumble

A Bumble and Bumble egy prémium hajápoló márka, mely hasonló kategória, mint a Smashbox. Külföldön nagyon ismert és népszerű, itthon szinte alig használják, mert nem volt elérhető. Szintén most jelent meg a Notino választékában. 

A márka Michael Hordon fodrász nevéhez kötődik. A Bumble and Bumble kezdetben egy fodrász szalon volt (1977-től). Majd a kilencvenes évektől kezdtek termékgyártásba. Az egész márkát fiatalos, játékos szemlélet jellemzi. 

Legendás termék:

Bumble and Bumble Surf spray


Ez egy sós vizes spray hajra. Erre a termékre is igaz, hogy ma már a legtöbb márkának van ilyen terméke, ez azonban az elsők között jött ki. Ezzel a spayvel igazi tengerparti hullámokat érhetünk el.

Népszerű termékek még: Bumble and Bumble Thickening Shampoo (dúsító sampon) és Bumble and Bumble Hairdresser's Invisible oil (Hajolaj a selymes ragyogó hajért).

Estée Lauderhez tartozó brandekről ezeket a cikkeket írtam:

Estée Lauder Double Wear alapozó

Melyik jobb? Estée Lauder Double Wear vagy Mac Fix Fluid?

Kipróbáltam 5 MAC alapozót / képekkel

MAC Face&Body alapozó

MAC rúzs, minden amit tudni kell

MAC rúzs: legjobb színek, képek, swatchok

Mire jó a MAC Fix+?

Beszereztem: Bobbi Brown termékek

Clinique High Impact szempillaspirál

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:) Ha igen klikk a képre és már olvashatod is...

vissza

Hozzászólások