5 termék, amit nem használsz a mindennapi sminkhez, pedig lehet, hogy kellene

2019.02.18.

Vannak olyan sminktermékek, amiket szinte mindennap használunk. Szempillaspirál, alapozó, korrektor, szájfény. És van néhány, amit ritkán, pedig elég nagy különbséget érhetünk el vele...

1. Primer az alapozó alá

Miért?

A bőrképet sokszor egyetlen alapozóval próbáljuk megoldani és azt váltogatjuk, amíg nem találjuk meg a legmegfelelőbbet, pedig sokszor csak egy primer hiányzik.

Kinek?

Vannak minden bőrtípusra használható primer termékek (Pl: Mac P+P face). Ezek nagyon gyakran szilikont tartalmaznak, kiegyenlítik a bőrfelszint, adnak egy alap fényt, ezért az alapozó sokkal szebben mutat rajtuk.

Viszont, ami szerintem sokkal hasznosabb lehet, azok (igényeinknek megfelelően) a speciális primerek. Létezik pórusösszehúzó, ránctalanító, mattító vagy akár hidratáló alap is. Nagyon sokat javít az összképen, ha kevésbé tökéletes bőrfelületek, már kaptak valamilyen alapot.

2.Szemhéj alapozó

Miért?

Megakadályozza a szemhéj zsírosodását, így a szemhéjpúder nem gyűlik össze a ráncokban és stabilan tart egész nap.

Kinek?

Tulajdonképpen mindenkinek, aki használ szemhéjfestéket. Ezeknek a termékeknek a nagy része krémes és magában is használható. Sok márka gyárt színes változatokat is (Maybelline colour Tattoo, Mac Paint pot...), amik tartós szemhéjfestékként használhatók. Én hétköznapokon nagyon sokszor csak egy ilyen krémes terméket teszek a szemhéjra, mely egységesíti és színt is ad, viszont egy perc alatt könnyen fel tudom tenni. 

A Maybelline Color Tattooról ebben a cikkben írtam részletes véleményt

A képen néhány szín a Mac PAint Potjai közül. Ha csak szeretném kiegyenlíteni a szemhéj színét akkor a Painterly (Középső függőleges sor, felső termék) színt használom, jöhet egy szempillaspirál és kész is vagyok a villámgyors szemsminkkel.

3.Szinkiütő termék, korrektor vagy alapozó alá

Miért?

Hasonló a funkciója mint az alapozó alá használt primereknek, csak az inkább a bőrfelszín tökéletlenségeit tűnteti el a színkiütő termékek, pedig színben egységesít.

Érthetőbben:)) Barna, kék, lila szem alatti karikákra, piros pattanásokra, barna pattanás utáni hegekre, bőrpirosodásra.

Ilyenkor is az a reflex, hogy veszünk egy minél erősebb alapozót vagy korrektort pedig elég az adott felületet kezelni és utána lehet egy gyengébb alapozó is elég és a végeredmény is szebb lesz. Ráadásul az sem fordulhat elő, hogy a pattanás vagy a karika átüt az alapozón/korrektoron.

Hogy működnek ezek a termékek?

Tulajdonképpen speciális színű (zöld, barack, citromsárga) korrektorok, melyek a színelmélet alapján használunk. Egy színkörön megkeressük a kiütni való pattanás, karika stb. színét és a vele szemben lévő, azonos sávban lévő színt (a komplementer szín) és az fogja semlegesíteni. Ez nagyon sötét, kékes-zöldes karikánál gyakran erős narancs vagy vörös. Ezért terjedtek el egy időben azok a videók, melyen indiai lányok vörös rúzst raknak a szem alá és utána az alapozót és/vagy korrektort. Azért nálunk az ennyire sötét karikák ritkák, általában elég egy barackszínű korrektor...

A színkör használatáról és egyéb haladó sminktechnikákról itt írtam: 5 tipp a profi sminkhez: Profi eszközök, szín és forma elmélet

A gyakorlatban felkerül a kiütő termék (pl: piros arcrészre sárga vagy zöld korrektor), ilyenkor még a zöldet vagy sárgát fogjuk látni, majd erre a bőrhöz igazodó korrektor/vagy alapozó. Ha jó termékeket választottunk, akkor az adott felületnek színben tökéletesnek kell lenni, a karikáknak, pattanásoknak teljesen el kell tűnnie.

Tudom egy kicsit bonyolultnak hangzik, viszont a gyakorlatban kb. egy perc míg a szem alá vagy a pattanásos részre rákenjük és nagyon nagy a különbség.

Pont azért, mert nagyon el kell találni a színt, érdemes a kiválasztásnál szakember segítségét kérni és, ha lehetőség van rá kipróbálni, hogy működik-e.

4. Könnyű szemránckrém, szemzselé (minden életkorban:)

Nekem úgy tűnik a szemkörnyék speciális ápolását sokan elhanyagolják, pedig hosszú távon nagyon fontos lenne ennek az érzékeny területnek a hidratálása. A korrektor is teljesen másképp mutat, ha megfelelően kezelve van a szem körüli rész. Korrektor alá könnyen felszívódó, inkább zselés állagú termékeket érdemes használni ( a zsírosabb krémeken csúszhat a korrektor).

5. Szempilla göndörítő

Miért?

Mert egy szempillaspirál sosem fog annyira göndöríteni, mint ez az eszköz.

Itt egy kép rólam (vagyis a szemeimről:), mindkettő ugyanazzal a spirállal, ugyanolyan módon van kifestve, a különbség csak az, hogy az egyik oldalon használtam szempilla göndörítőt, a másik oldalon nem (remélem látszik, hogy melyik melyik oldal:)

Hogyan használd?

Maga a göndörítő félelmetesen néz ki, közben nagyon könnyen  és gyorsan használható. A szempillatőhöz kell helyezni és rányomni, majd elengedni egy kicsit előrébb húzni a pillán, majd megint rányomni és, ha elég hosszú a pilla, akkor ezt harmadszor is megismételni. Összenyomot állapotban ne húzd a pillán!

Kinek?

Akinek egyenes, nem göndör a pillája. Hatalmas a különbség, ha göndörített pillán spirálozunk. Vízálló spirál használatával a pilla tovább marad ívelt.

Én az Ardell göndörítőjét használom, az Ardell termékeiről itt írtam részletesen: Kipróbáltam az Ardell termékeit

Szempillafestéshez tippeket ebben a cikkben adtam: 5 Tipp a tökéletes pillákért

A fenn említett termékek közül, azt érdemes beépíteni a rutinba, amire az adottságoknak megfelelően szükség van és azokat használni.

Hasonló cikkek a blogon:

20 sminkhiba amit valószínűleg elkövetsz

12 korrektor trükk, amit mindenkinek ismernie kellene

3 apró trükk a gyönyörű szemfestéshez

5 sminktipp 40 felett

3 termék, amit feltétlenül szerezz be, ha itt a hideg

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek... ha igen klikk a képre és már olvashatod is... 


vissza

Hozzászólások