6 fontos dolog, ha profi sminkeshez mész - Mivel könnyítheted meg a munkáját?

2018.03.20.

Régebben kozmetikában sminkeltek, ma a sminkelés már külön szakma. (Még ha a szabályozása nem is egyértelmű). Sokkal többen vesznek igénybe profi sminkest, főleg fontos alkalmakkor. De mit tehetsz azért, hogy megkönnyítsd a sminkes munkáját és tökéletes legyen a végeredmény?


Mi tegyél, ha profi sminkeshez mégy?


1. Ne viselj semmilyen sminket!

Ez alapvetőnek tűnik, mégis sokan (főleg, akik mindennap sminkelnek),  úgy gondolják, hogy egy kis alapozó vagy szempillaspirál nem árthat. Addig is amíg elér a sminkeshez. Profi sminket (mint egy vászonra) tiszta felületre lehet készíteni. A feltett sminket a sminkes le fogja mosni, de időt takaríthatsz meg vele, ha smink nélkül mész.

2. Készítsd elő a bőrt!

A legjobb (főleg, ha a bőrödnek speciális igényei vannak), ha saját termékeiddel megtisztított, majd hidratált bőrrel mész. A sminkesnek is vannak alap termékei, amiket bárkire használhat, de a bőrödnek valószínűleg jobb az amit megszokott. (A hidratálás legalább egy órával a smink előtt történjen, hogy a krémnek legyen ideje beszívódni a bőrbe). Érdemes az ajkakat előző este hidratáli, hogy szép puhák legyenek. 

3. Keress inspirációt!

Ha tudsz mutatni képet, inspirációt, hogy milyen sminket szeretnél, az a sminkesnek nagy segítség. Elsősorban kiindulásnak, hogy milyen hatást szeretnél elérni, milyen textúrákat képzeltél el. A profi sminkes el tudja készíteni "rád szabva" az adott sminket.

Ezt az inspirációs montázst egy fotózás előtt kaptam. Ebből világos volt, hogy milyen stílusú sminket kérnek.(20-as évek) (Az utána következő képen látható smink volt, amit elkészítettem a fotózáson.

A saját sminked előtt is hasznos lehet, ha gyűjtesz néhány képek, ami tetszik.

Talán ez volt a kedvenc divatfotózásom. Elsősorban azért, mert kihívás volt olyan sminket készíteni, amit nem gyakran kérnek. És az összhatás is nagyon szép lett. Hogyan készült, milyen termékeket használtam megtudhatod ebből a cikkből: Szép sminkek - Nagy Gatsby smink kimonóhoz

4. Mond el, ha valami nem tetszik!

Ha nem érzed jól magad egy adott sminkben, erősnek érzed a színeket, azt nyugodtan jelezd a sminkesnek, hogy még időben tudjon korrigálni rajta.

5. Ne várj el lehetetlent!

Én már többször megírtam itt nem tetszésemet, a nyílvánvalóan agyonretusált és filterezett előtte-utána fotókról. Ahol látni, hogy blur effektel el vannak tűntetve a ráncok és azt mondjuk, hogy milyen profi a smink. 

Sminkkel nagyon sok minden lehet korrigálni. Szem alatti karikákat, pattanásokat, bőrpirosságot szinte teljesen el lehet tüntetni. Kontúrozással lehet korrigálni az arcformát. Ráncokat, hegeket inkább csak halványítani. 

6. Készülj fel a korrigálásra!


Érdemes felkészülni arra, hogy a smink addig kifogástalan legyen, amíg szeretnénk. (Pl egy esküvőnél hajnalig :) A sminkes profi, tartós anyagokat fog használni. Viszont lehet, hogy nagyon átfényesedő bőrnél kell majd időközben púderezni. Erre érdemes felkészülni. Menyasszonyoknál a próbasminknél egyeztetni a rúzzsal kapcsolatban. Vagy érdemes venni egy hasonló színt, amit a sminkes használt, hogy lehessen korrigálni. Ha hagyományos rúzst használok és mindig szoktam adni egy kicsit tégelybe a pótláshoz, de ez nem lehet elvárás a sminkessel szemben.

Arról, hogy szerintem milyen a jó esküvői smink itt írtam

Remélem a tippjeimmel tudtam segíteni abban, hogy egy profi sminkessel való találkozás nagyon jó élmény legyen és a végeredmény is olyan, amilyennek elképzelted.


Profi sminkkel kapcsolatban még ezeket a cikkeket találod a blogon:

Bemutatkozik egy profi sminkiskola: Backstage Makeup School

Mi legyen a sminkes táskádban sminkesként?

Egy profi sminkeszköz: Facechart

5 Tipp a profi sminkhez: Szín és forma elmélet

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)


vissza

Hozzászólások