6 fontos dolog, ha profi sminkeshez mész - Mivel könnyítheted meg a munkáját?

2018.03.20.

6 fontos dolog, ha profi sminkeshez mész - Mivel könnyítheted meg a munkáját?

Régebben kozmetikában sminkeltek, ma a sminkelés már külön szakma. (Még ha a szabályozása nem is egyértelmű). Sokkal többen vesznek igénybe profi sminkest, főleg fontos alkalmakkor. De mit tehetsz azért, hogy megkönnyítsd a sminkes munkáját és tökéletes legyen a végeredmény?

Topsmink Facebook oldalán naponta osztok meg híreket a szépség világából és sminkes trükköket. Ha van kedved iratkozz fel itt https://www.facebook.com/topsmink/

Illetve összeállítottam egy remek 40 oldalas anyagot: "103 sminktipp, amit minden nőnek ismernie kéne". Ingyenesen letölthető innen http://www.topsmink.hu/103-sminktipp/Mi tegyél, ha profi sminkeshez mégy?


1. Ne viselj semmilyen sminket!

Ez alapvetőnek tűnik, mégis sokan (főleg, akik mindennap sminkelnek),  úgy gondolják, hogy egy kis alapozó vagy szempillaspirál nem árthat. Addig is amíg elér a sminkeshez. Profi sminket (mint egy vászonra) tiszta felületre lehet készíteni. A feltett sminket a sminkes le fogja mosni, de időt takaríthatsz meg vele, ha smink nélkül mész.

2. Készítsd elő a bőrt!

A legjobb (főleg, ha a bőrödnek speciális igényei vannak), ha saját termékeiddel megtísztított, majd hidratált bőrrel mész. A sminkesnek is vannak alap termékei, amiket bárkire használhat, de a bőrödnek valószínűleg jobb az amit megszokott. (A hidratálás legalább egy órával a smink előtt történjen, hogy a krémnek legyen ideje beszívódni a bőrbe). Érdemes az ajkakat előző este hidratáli, hogy szép puhák legyenek. 

3. Keress inspirációt!

Ha tudsz mutatni képet, inspirációt, hogy milyen sminket szeretnél, az a sminkesnek nagy segítség. Elsősorban kiindulásnak, hogy milyen hatást szeretnél elérni, milyen textúrákat képzeltél el. A profi sminkes el tudja készíteni "rád szabva" at adott sminket.

4. Mond el, ha valami nem tetszik!

Ha nem érzed jól magad egy adott sminkben, erősnek érzed a színeket, azt nyugodtan jelezd a sminkesnek, hogy még időben tudjon korrigálni rajta.

5. Ne várj el lehetetlent!

Én már többször megírtam itt nem tetszésemet, a nyílvánvalóan agyonretusált és filterezett előtte-utána fotókról. Ahol látni, hogy blur effektel el vannak tűntetve a ráncok és azt mondjuk, hogy milyen profi a smink. 

Sminkkel nagyon sok minden lehet korrigálni. Szem alatti karikákat, pattanásokat, bőrpirosságot szinte teljesen el lehet tüntetni. Kontúrozással lehet korrigálni az arcformát. Ráncokat, hegeket inkább csak halványítani. 

6. Készülj fel a korrigálásra!

Érdemes felkészülni arra, hogy a smink addig kifogástalan legyen, amíg szeretnénk. (Pl egy esküvőnél hajnalig :) A sminkes profi, tartós anyagokat fog használni. Viszont lehet, hogy nagyon átfényesedő bőrnél kell majd időközben púderezni. Erre érdemes felkészülni. Menyasszonyoknál a próbasminknél egyeztetni a rúzzsal kapcsolatban. Vagy érdemes venni egy hasonló színt, amit a sminkes használt, hogy lehessen korrigálni. Ha hagyományos rúzst használok és mindig szoktam adni egy kicsit tégelybe a pótláshoz, de ez nem lehet elvárás a sminkessel szemben.

Arról, hogy szerintem milyen a jó esküvői smink itt írtam

A Topsmink sminkes szolgáltatásait és árait megnézheted itt

Remélem a tippjeimmel tudtam segíteni abban, hogy egy profi sminkessel való találkozás nagyon jó élmény legyen és a végeredmény is olyan, amilyennek elépzelted.

vissza

Hozzászólások