A legjobb sminkecsetek, amiket mindenképp szerezz be

2021.12.08.

Többször írtam arról a blogon, hogy egy jó sminkhez elég néhány ecset. Viszont azok legyenek minőségben a lehető legjobbak. Ebben a cikkben a kedvenceimről írok:)


Ezek a legjobb sminkecsetek (és szettek) szerintem:

Arc sminkjéhez használt ecsetek

Az alapozót akár (tiszta) kézzel is feltehetjük, de a tökéletes végeredmény érdekében jól jöhet a profi eszköz.

Real techniqes 200  (Original Collection Base Expert Face brush), ár 4.000.- Ft körül

Ez egy nagyon népszerű, közepes fejű, szintetikus szálakból készült alapozó ecset, mely elsősorban krémes alapozókhoz ideális. Tömör ecset, viszont a végén a fehér szálak lazábbak, ezért szépen teríti az anyagot. Ezzel az ecsettel körkörös mozdulatokkal érdemes dolgozni. A Real Techniques ecsetei közül még nagyon sokat használom a nagyobb fejű pirosító ecsetet (Blush Brush) és a kúp alakú ecsetet (Setting brush), elsősorban szem alá púderhez, korrektor fixálására. 

Ebben a Topsminkblog Youtube videóban használtam ezt az ecsetet bronzosításra és pirosításra, a RT szivacsot pedig az alapozáshoz (+a teljes sminkhez RT ecseteket használtam)

Sigma Beauty F80 Flat Kabuki alapozó ecset, ár 7.000.- Ft körül

A Real Techniques-hez hasonló, vegyes szálakból álló alapozó ecset, azonban még egy kicsit tömörebb, ezért erősebb fedést ad. Ezért alapozón kívül rendkívül jól használható BB és CC krémekhez is és púderhez is remek választás.

Ebben a videóban a Sigma ecseteit használtam (alapozáshoz az F80 ecsetet)

Alapozó felviteléhez szivacsot is használhatunk. Emlékszem amikor még a kis háromszög alakú szivacsokat lehetett kapni, amik egy használatot bírtak és az alapozót sem vitték fel rendesen:) Azóta megjelentek a Beauty blenderek, amik mosható szivacsok, melyekkel gyönyörűen lehet eldolgozni az alapozót.

Eredeti Beautyblender, ár : 5.000.- Ft körül

A Beautyblender márka hozta ki elsőként ezt a típusú szivacsot, Az övék szilikonmentes és használat előtt be kell nedvesíteni. Nagyon népszerű még a Real Techniques sárga szivacsa is (Miracle Complexion Sponge). Mindkettő mosható (bár teljesen tisztára mosni nem egyszerű feladat:)

Szemsminkhez használható ecsetek

MAC #217 satírozó ecset, ár: 10.000.- Ft körül

Az igazi klasszikus:) Tömör, közepes méretű ecset, mellyel gyönyörűen lehet a szemfestéket el- és összesatírozni. Én még ennél jobbat nem találtam eddig:) Megéri befektetni egy ilyen ecsetbe (vagy kérni ajándékba:)

Brushart tusecsetek 1.000.- és 2.000.- Ft között

Ha kedvező áru, de minőségi ecsetet szeretnél, akkor érdemes ránézni a Brushart ecseteire. Van többféle vágott ecset (géles tushoz vagy szemöldök hangsúlyozására). Az én kedvencem pedig a nagyon vékony heggyel rendelkező tűecset. 

Ha több ecsetet szeretnél, akkor érdemes szétnézni a ecsetszettek között, mert árban sokkal jobban megérik:

Real Techniques Evereyday Essentials 


A márka legnépszerűbb ecsetei egy szettben. Van arcra és szemre is szett, mindkettő 7.000.- Ft körül. Az arcra használható szettben megtalálható az ajánlott alapozó ecset és a szivacs is. 

Sigma Beauty ecsetszettek


Ha Sigma ecsetet vásárolnál, akkor érdemes szétnézni a szettek között. Néhány darabostól, az egész nagy szettekig elég nagy a választék. Én a Radiant Glow szett boldog tulajdonosa vagyok. Erről az ecsetszettről már írtam egy korábbi cikkemben itt: Karácsonyi csillogás Sigma termékekkel. Vegyesen tartalmaz arcra és szemre használható ecseteket (megtalálható benne a Sigma F80 alapozó ecset is). A Sigma szettekhez általában tartozik valamilyen tároló, táska, amiben tarthatod az ecseteket.

Notino Luxe Collection


Már többször említettem, hogy a Notino nem csak Webáruház, hanem egy márka is melynek vannak saját termékei. Nagyon jó ecsetszettek is kaphatók. A legnagyobb kedvenceim a Luxe Collection darabjai.

Sminkecsetekkel kapcsolatosan még ezeket a cikkeket találod a blogon:

 

Minden a szemfestő ecsetekről /Milyen típusok vannak? Mire használd?

Minden az ecetekről: Alapozó és púderecsetek

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet?

Kipróbáltam: Ebelin ecsetmosó folyadék

ÚJ VIDEÓK: Sminkecsetek tisztítása

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG