A MAC rúzs - minden, amit tudni kell- színek, textúrák, képek

2016.01.25.

Ha a google keresőjét nézzük, kétszer többen keresnek a "Mac rúzs" kifejezésre, mint arra a szóra, hogy rúzs. Ez indított arra, hogy megírjak egy alapos posztot a Mac rúzsairól. Mivel meglehetősen sok lapul a sminkes táskámban (ezeket a kincseket láthatjátok az oldalsó képen), ezért nagy mennyiségű fotót is készítettem.

A kedvenc mac termékeimről már írtam ebben a cikkben, de a rúzsok különösen kedvesek a szívemnek így itt leírok mindent, amit tudok róluk :)

És most a Mac rúzsról:

A kérdés melyekre választ kapsz a posztból: Milyen típusú és textúrájú Mac rúzsok vannak? Hogy készítsd el a tökéletes szájfestést? Milyen előkészítő terméket használj? Mi az a Mac2Back és Viva Glam?

Ha belépsz egy Mac üzletbe ez a látvány fogad:

Jobban mondva, két vagy három ilyen állvány... Plusz a limitált kiadású rúzsok. Na mégis, hogy lehet ebből választani?

A Mac rúzsok csoportokban vannak az állványon, mégpedig textúra alapján. Ez határozza meg, hogy milyen intenzitású rúzs (mennyire fog erősen fedni) és milyen a finise (fényes, krémes vagy matt).

Nézzük sorra milyen textúrák léteznek. Én fedés alapján megyek sorban, a gyengébben fedő típusoktól az erős fedésűekig.

Enyhe fedésű textúrák:

Glaze, Sheen supreme, Lustre

Szinte szájfény hatású textúrák, fedésre és finisre is. A sheen supreme rúzsok meglehetősen krémesek, inkább ecsettel lehet őket jól használni.

Ez egy sheen supreme texturájú rúzs. Jól látható, hogy a tégelyben milyen intenzív rúzs szájra kenve, mennyivel lágyabb hatású.

Közepes fedésű rúzsok:

Frost (fényes) és cremesheen (krémes). A cremesheen eredetileg egy téli kollekció része volt, egy kimondottan tápláló, krémes rúzs, melyet hidegben nagyon jó érzés viselni, viszont nyáron ez a fajta rúzs szinte megolvad és csak ecsettel használható.

Íme egy frost rúzs (jazzed), de Frost textúrájú a Mac egyik legnépszerűbb árnyalat az Angel is.

Néhány smink a Topsmink Instagram oldaláról, amikor az Angel árnyalatot használtam:

Ennek a sminnek a részletes leírását itt találod: Tavaszi smink/ lila szemek

Ennek a sminknek a részletes leírását itt találod: Zöld szemek tusvonallal

Ez pedig néhány cremesheen rúzs. 

Az egyik legszebb natúr rúzs a Creme d'nude felkenve. Igazán világos bőrűeknek, főleg télre ajánlott, mert nagyon világos a színe.

És a Mac rúzsok közül az egyik legszebb krémes rózsaszín, mely egyáltalán nem pinkes: Creme cup.

Nagyon szeretem a Shy girl nevű barackos árnyalatot, elsősorban tavasszal viselem sokat:

És egy mindennapi viselet: Modesty.

Természetes, natúr cremesheen rúzs: Fanfare.

Erősen fedő textúrák:

Amplified (krémes), satin (púderes), matte (na ez az igazi nagyon matt rúzs). Az igazi sláger Mac színek ezek közül a textúrák közül kerülnek ki.

Néhány satin rúzs: 

És felkenve:

Az egyik legszebb lila: rebel.

Ha pedig fekete rúzst keresel, akkor akkor jó megoldás lehet a cyber nevű szín, mely nem fekete, de majdnem... Nightmoth nevű ajakkontúr ceruzával pedig szinte teljesen.

(A képen ceruza nélkül fotóztam...)

A jól fedő rúzsok közül a legkrémesebb az amplified textúra. A krémesség ellenére tökéletes a fedés. Néhány izgalmas szín:

A show orchid igazán élénk, szinte vibráló darab.

De van egészen extrém rózsaszín is: Saint German.

A legnagyobb sláger viszont kétség kivül a matt rúzs. Teljesen fedő tényleg matt textúra, intenzív színek. Ennek a típusnak a legnépszerűbb színe a ruby woo, ami az igazi matt vörös.

De nagy kedvenc a natúr árnyalatú Velvet Teddy is:

A nagy sikerre való tekintettel 2013-ban egészen új színsorral bővültek a matt rúzsok. Ezek közé tartozik a Candy yum-yum, az igazi barbie rózsaszín.

Ngyon ritkán használok képeket Pinterestről, de a matt rúzsokról találtam egy nagyon hasznos összefoglaló fotót.

A heroine színt egy fotózáson is használtam:

Ha érdekel, hogy készült ez a smink: részletesen olvashatsz róla itt: Így készült Eszter sminkje

És találtam még két remek Pinterest képet, ha bizonyos színárnyalatot keresel.

Natúr rúzsok:

Narancsos árnyalatok:

Kedvenc rózsaszím rúzsaimról videót is készítettem a Topsminkblog Youtube csatornájára, amiben 5 Mac swatch-ot is megnézhetsz:)

Mi az a Viva Glam?

A Viva Glam a Mac alapítványa, melyet 1994-ben hoztak létre. Termékei rúzsok (állandó és limitált darabok), melynek árával a Mac az Aids elleni harcot támogatja, akár prevenciós céllal is. Fontos tudni, hogy az összeget regionálisan költhetik el, tehát a Magyarországon Viva Glam rúzsokból gyüjtött összeg is itt iskerül felhasználásra.

Az egész programban van egyfajta bátorság és nyíltság, mely az egész brandet jellemzi.

A viva glam rendelkezik egy állandóan megvásárolható kollekcióval,I-től VI-ig számozva a darabokat. Íme a rúzsok számozási sorrendben:

Az V és VI rúzs színeiben szájfény is kapható.

Az állandó rúzsokon kívül limitált kollekciók is napvilágot látnak tavasszal és ősszel, melyhez ismert sztárok adják a nevüket. A teljesség igénnye nélkül volt már Viva Glam arc: Pamela Anderson, Elton John, Dita Von Teese, Fergie, Lady Gaga, Nicky Minaj, Miley Cyrus, Rihanna és jelenleg Ariane Grande, aki ezzel a gyönyörű sötétlia matt rúzst tartalmazó kollekcióval rukkolt elő 2016 tavaszára.

Milyen egyéb szájra készült termékei vannak a Mac-nek?

Ajakápolók:

A harmonikus szépséghez hozzátartoznak a tökéletesen hidratált ajkak.

A Mac ajakápolója SPF 15-ös fényvédőt tartalmaz, emellett mandulavajat, shea vajat, A, C és E vitamint. És utánozhatatlan vanília illat veszi körül. Ugyanezzel az összetétellel találod meg a színezett ajakápolókat is. Ha száradásra hajlamos a szád érdemes ezt használni szájfény vagy rúzs helyett.

Én ennél a natúr sminknél a petting pink árnyalatot viseltem:

Szájkontúr ceruzák:

Szájkontúr ceruzát érdemes használni a rúzs alá, oly módon, hogy a száj teljes felületét alásatírozzuk. Tartósabbá tesszük vele a rúzst és intenzívebbé a színt.

A Macnek három típusú ceruzája van. A hagyományos, hegyezős típus legkedveltebb színei: a szinte mindenhez passzoló Whirl, a barnás Spice, a lilla Magenta (akár magában is), a rózsaszínes Dervish, vörös rúzs alá pedig Redd (narancsos vörös) vagy Cherry (rózsaszínes vörös). Alásatírozva a száj teljes felületét akár rúzs nélkül is hordhatók.

A cremestick liner automata ceruza, víztaszító formulával.

A pro longwear lip pencil hosszan tartó automata ceruza, kimondottan ritkán kapható, nagyon szép élénk színekkel (erős narancs, pink, lila...) Nagyon kedvelem a Mac termékeket, de ezzel a ceruzával rossz tapasztalatom van. Kb. fél-egy év után annyira kiszáradt a hegy mindegyikben, hogy amikor használni akartam egyáltalán nem fogott, volt a melyikből egy az egyben kiesett. Tehát a gyönyörű színek ellenére sem ajánlom.

Szájfények:

A Macnek hét textúrájú szájfénye van,  szerintem erről majd egy külön posztban írok:)

Ajakradírok: A száj előkészítéseként érdemes radírozni. Én nem szoktam ere külön terméket venni, hanem 3 összetevőből magam készítem el. A receptet elolvashatod itt

Ennek az ajakradírnak az elkészítéséről videót is készítettem a Topsminkblog Youtube csatornájára:


P+P lip:

Erről a termékről már nagyon sokat írtam pl. ebben a posztban. Egy előkészítő termék, melyet még a kontúrceruza alá kell kenni. Valóságos kis csoda. Hidratál, de tökéletesen tapad rá a rúzs, nem engedi kifolyni a kontúrból és tartósabbá is teszi.

Szájfestő ecsetek:

A szájfestő ecsetek szintetikus szálakból készülnek, hogy ki lehessen belőlük mosni a beleragadt rúzst. Elsősorban akkor éri meg befektetni egy ilyen ecsetbe, ha élénk színeket használunk, mert azt más módon lehetetlen pontosan aplikálni.

A tökéletes szájfestés lépéseiről írtam már egy posztot itt , viszont elkészítettem ennek az írásnak a gyorstalpaló fotókollázsát. Íme:

És az utolsó kérdés:

Mi az a Back2Mac?

Egy remek környezetvédelmi célokat szolgáló program, amivel ingyen juthatsz Mac rúzshoz. Amennyiben szoktál Mac termékeket vásárolni és hat  darab kifogyott Mac termék tégelyét (nem a papírdobozt), hanem magát a kifogyott terméket vissza viszed az üzletbe, akkor választhatsz a Mac állandó rúzsai közül. 

Ez egy remek alkalom begyűjteni az itt bemutatott rúzsokat...


Remélem hasznos volt poszt és most már eligazodsz a Mac rúzsok rengetegében.

Ebben a Topsminkblog Youtube videóban a MAC Diva árnyalatú rúzsát használtam, a Nightmoth szájkontúr ceruzával kiegészítve:


A nagy sikerre való tekintettel elkészítettem ennek a cikknek a második részét, még több képpel. Megnézheted itt.


Mac termékekről még ezeket a cikkeket olvashatod a blogon:

Kipróbáltam 5 MAC alapozót

MAC Face&Body/ vélemény

Melyik jobb? MAC Fix Fluid vagy Estée Lauder Double Wear

Mire jó a MAC Fix+?

MAC TOP10 szerintem

Mik legyenek az első MAC termékeid?

Milyen palettákat lehet kapni a MAC-nél?

Rúzsok közül még ezekről írtam véleményt:

Kipróbáltam: Coastal Scents 66 rúzs paletta

TOP12 legszebb rózsaszín rúzs / cikk+ videó

Lovely K lips / őszinte vélemény

Maybelline Matte Ink Folyékony rúzs/ Teszt, Vélemény, Swatchok

Revolution Pro Lipstick Collection/ Matte Nudes

Beszereztem: Bobbi Brown termékek / Teszt

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...:) Ha igen klikk a képre és már olvashatod is...

 

vissza

Hozzászólások