Bemutatkozik egy profi sminkiskola - Backstage Makeup School

2019.08.05.

Melyik a legjobb sminkiskola, sminkes képzés? Hol tanuljak, ha profi sminkes szeretnék lenni? Ezek a leggyakoribb kérdések, melyekkel kapcsolatban a legtöbben írtok. Mindig bajban voltam a válasszal, mert nincs személyes tapasztalatom a most működő iskolákkal. Most viszont, hogy két általam elismert szakember iskolát nyitott van egy olyan sminkes képzés, melyet őszintén tudok ajánlani.

Rájöttem az a legfontosabb kik azok a személyek, akik egy adott iskolában oktatnak. Mennyi és milyen tudás, tapasztalat van a hátuk mögött. A saját sminkes munkámhoz is a legtöbbet a többévi gyakorlat tett hozzá. Ha valaki  az évek, évtizedek alatt összegyűjtött tudást tudja átadni, az ér a legtöbbet.

A Backstage Makeup School két oktatója közül Papp Gabit már évek óta személyesen ismerem (még a Maces időkből :) Nagyon sokszor láttam dolgozni és azok közé tartozik, akik minden munkához a legnagyobb alázattal állnak hozzá. Évekig interjúztattam a Mac-nél és ha vágyakról kérdeztem a jelentkezőket, legtöbbször azt a választ kaptam, hogy Mac trénerek szeretnének lenni. Gabi azon kevesek közé tartozott, akik ezt el is érték. Előbb a Mac Special Team csapatának tagjaként itthon és külföldön dolgozott divatbemutatókon és fotózásokon (olyan nagyságrendű munkákat kell elképzelni, mint Glamour és Joy fotózások, Toni&Guy Fashion Week, Marie Claire Fashion Weeks vagy  a Párizsi Fashion Week divatbemutatói) , majd a Mac trénere és oktatója lett. Éveken keresztül képezte a sminkeseket, a cég csapatán belül, hogy a Mac elismerten magas színvonalához megfelelő tudással rendelkezzenek. 

Az iskola másik oktatója Larion Oscar, akit szerintem nem kell bemutatni a sminkrajongóknak:) Tizenöt éven keresztül volt a Maybelline New York sminkmestere és párhuzamosan a L'oreal Paris szakmai vezetője. Jelenleg a Max Factor sminkmestere. Első magyarként dolgozott a New York Fashion Weeken (olyan bemutatókon, mint Donna Karan vagy Michael Bastian). Sminkelt divateseményeken (Cosmopolitan Bikini Show, Miss World Hungary, Weet Elite Modell Look, Marie Claire Fashion Days, ELLE Fashion Days, MOME Fashion Show), tervezett sminket színházi produkciókhoz (Bogármese, Pán Péter, LGT táncképek, Hamupipőke, Macskák, Vámpírok Bálja). Egy évadon keresztül pedig saját TV-műsorban tanította a nagyérdeműt a sminkelés alapjaira.


Amikor elhatároztam, hogy írok az iskoláról, megkerestem Gabit, hogy válaszoljon néhány kérdésre a képzésekkel kapcsolatban. Így született meg ez az interjú:

Mit kell tudni röviden az iskoláról?

Az iskola alapítói Papp Gabi és Larion Oscar sminkmesterek.

Karrierünk azon szakaszához érkeztünk, amikor vezető make-up artistként, New York, Párizs, Prága backstage-einek többéves tapasztalatával továbbadhatjuk e csodálatos sminkes szakma igazi szépségeit. Szenvedélyünk a smink, lételemünk a kreativitás, ezért nálunk nemcsak elméleti tananyagra tehetsz szert, hanem olyan nemzetközi, gyakorlati tudással vértezünk fel, amellyel a szakma bármely területén megállod a helyed.

A Backstage sminkiskola valódi gyakorlati képzést nyújt a legkorszerűbb professzionális termékek, eszközök és technikák felvonultatásával.

Mióta működik a Backstage Sminkiskola?

2018 októberében indult útjára az iskola, azóta számos workshop-ot és továbbképzést tartottunk sminkeseknek és mindennapi hősnőknek egyaránt.

Hol található?

Az oktatás Budapesten, a Párizsi utcában zajlik.

Milyen tanfolyamok / kurzusok vannak?  Egyéni vagy csoportos képzések?

Tartunk "Sminkeld magad" workshopokat különböző tematikákkal a mindennapi hősnőknek, továbbképző workshopokat sminkeseknek és professzionális sminkes képzés is zajlik nálunk. Valamennyi képzésünk kiscsoportos, maximum 4-5 fővel zajlanak, így mindenkivel maximális odafigyeléssel tudunk foglalkozni. (az Instagram oldalunkon story highlightban vannak visszajelzések olyanoktól, akik részt vettek valamilyen workshopunkon)


Mikor indul a legközelebbi profi sminkes képzés?

Szeptember 7.-én indul professzionális sminkes képzésünk, ami egy 80 órás tanfolyam szombatonként, 4 órában. A tanfolyamhoz sminkes előképzettség nem szükséges. A képzés gyakorlat orientált, mert a célunk az, hogy a tanulóink kézzel fogható tudást kapjanak nálunk, amit a későbbiekben sminkes karrierjük során hasznosítani tudnak.

Szerintetek mi különbözteti meg a Backstage Makeup képzését többi iskolától?

Mindketten a szívünket-lelkünket tettük/tesszük bele az iskolába és ez minden képzésünkön, workshopunkon érződik. Hiszünk abban, hogy a mögöttünk álló több évtizedes tapasztalat, a szakma iránti alázatunk és egymás szeretete és tisztelete biztos háttér ahhoz, hogy valóban minőségi tudást tudjunk átadni a tanulóinknak. És mi nem csak a nevünket adjuk az iskolához, hanem valóban mi vagyunk azok, akik ott vagyunk és oktatunk és valóban minden tudásunkat igyekszünk átadni.

Milyen termékekkel / eszközökkel dolgoztok?

Kizárólag professzionális termékekkel és márkákkal dolgozunk, de nem vagyunk elköteleződve egyetlen márka irányába sem, mindenből azt használjuk, ami nekünk bevált.

Szerintetek kellenek-e speciális képességek, ahhoz hogy valaki elsajátítsa a sminkelést vagy bárki megtanulhatja?

Speciális képességek nem szükségesek. Ami viszont nagyon fontos, az az elszántság, türelem, alázat és sok-sok gyakorlás.

Mik a jó sminkes ismertetőjegyei?

A jó sminkes mindenekelőtt alázatos. A sminkes szakma nem csak csillámpor szórásból áll. Kőkemény munka, gyakorlás, cipekedés és gyakran 10-12 órás munkanapok. Fontos a pontosság, a tiszta munka, a kreativitás és a nyitottság az újra. És mint a legtöbb szakmában, itt sem szabad soha abbahagyni a tanulást.

Mik az iskola elérhetőségei?

Az iskola weboldala, ahol minden információ megtalálható a tanfolyamokról:

www.backstageschool.wixsite.com/backstage

Jelentkezés a tanfolyamokra és információkérés:

+36 20 231 5410

info@backstageschool.hu

Közösségi média:

www.instagram.com/backstageschool

www.facebook.com/backstagemakeupschool


Fontos: A cikk nem reklám (semmilyen anyagi érdek nem fűz az iskolához), hanem egy őszinte, a saját véleményemet tükröző cikk.

Profi sminkkel kapcsolatban még ezeket a cikkeket olvashatod a blogon:

Mi legyen a sminkes táskádban sminkesként - Cheklist

Egy profi sminkeszköz: Facechart

6 fontos dolog, ha profi sminkeshez mész

5 tipp a profi sminkhez- Szín és formaelmélet

Melyik márka készíti a legjobb sminket?


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:) Ha igen, akkor klikk a képre és már olvashatod is:)

 

vissza

Hozzászólások