Egy fontos összetevő: Hialuronsav + kedvenc termékeim

2020.06.24.

A kozmetikai termékek legfontosabb része az összetevő lista, de legtöbbször mégsem ez alapján választunk (inkább reklámok vagy a csomagolás alapján). A hialuronsav most a legnépszerűbb összetevők közé tartozik (teljesen jogosan). Erős hidratáló hatása révén a ráncok csökkentésében is szerepet játszik. Ez a cikk erről az összetevőről szól és bemutatok, néhány olyan terméket, amelyben van hialuronsav és nekem beváltak.


Mi a hialuronsav?

A hialuronsav a bőrben természetesen megtalálható hidratáló anyag, melynek kiváló vízmegkötő képessége van, akár saját súlyának 1000-szeresét is képes megkötni. Ez biztosítja a jobb szövetmegújulást, valamint a tápanyag és oxigén ellátást. Hozzájárul a gyorsabb heggyógyuláshoz. Kozmetikumokban a hialuronsav erősen hidratál, képes vizet beszívni a bőrbe, amitől a bőr kitelítődik és a ráncok is csökkenhetnek.

Milyen típusú termékekben található meg?

A hialuronsav leggyakrabban arcápoló termékekben található meg. Elsősorban hidratáló krémekben, szérumokban, maszkokban, de akár lemosókban is. Előfordul azonban hajápoló termékekben is (elsősorban drágább, professzionális kategóriában), sőt ritkán sminkekben (pl: L'oreal Infallible rúzs).

Garnier maszkok, amik tartalmaznak hialuronsavat:

Saját tapasztalatok + kedvenc termékek:

Az utóbbi időben azon kaptam magam, hogy kimondottan keresem a hialuronsavat tartalmazó termékeket. Mindig is száraz, vízhiányos bőrrel küzdöttem (télen akár hámlásos részek, szárazságfoltok is megjelentek a bőrömön). A koromnál fogva pedig a ráncokkal is fel kell vennem a harcot:) A hialuronsav nagyon gyakran könnyebb, lazább textúrájú krémekben, szérumokban van, amik viszont nagyon jól hidratálnak, ezért nagyon szeretem. 

Az arcápoló rutinomról és a kedvenc termékeimről itt írtam: Arcápolási rutinom+kedvenc termékeim

Ezek a termékek a kedvenceim:

Delia Cosmetics- Professional Face Care Hyaluronic Acid


Ez egy intenzív ránctalanító hatású, arcra, nyakra és dekoltázsra használható szérum. Ezt ígéri: Revitalizálja az arcbőrt, lágyítja az arcbőrt, kisimítja a ráncokat, ragyogóvá teszi az arcbőrt.

Ezt tapasztaltam: Mivel egy aránylag olcsóbb kategóriájú termék (1.500.- Ft körül,) nem vártam tőle túl sokat. Én a reggeli és az esti rutinomba is beépítettem, és számomra meglepően hatásosnak bizonyult. Természetesen a mélyebb ráncokat nem tüntette el (ha őszinték vagyunk, tudjuk, hogy arra egy krém sem képes), de a halványabb ráncokon meglátszott a hatása és nekem általában tömörebb, feszesebb lett tőle a bőröm. Nagyon látványos volt a hatása a nyakon és a dekoltázson. Egy szinte folyékony szérumról van szó, melyet cseppentővel lehet adagolni. Nagyon jó érzés használni, könnyen beszívja a bőr. Az egyetlen, ami kicsit meglepett, hogy nagyon gyorsan fogy (mondjuk nem is spóroltam vele az biztos:). 10 ml-t tartalmaz egy üvegcse, nekem néhány hét alatt majdnem teljesen elfogyott (nap kétszeri bőséges használat mellett), tehát nekem kb. egy hónapig elég. Viszont ár érték arányban még így is remek, ha havonta újra be kell szerezni. Számomra biztos újravevős. Vevővélemények alapján, mivel vizes állagú, sokaknak zsíros bőrre is működött.

Részletesen itt írtam róla: Delia hialuronsavas szérum

Illetve még egy megjegyzés a Delia Cosmeticsről. Megnézegettem a termékeiket (a Notino oldalán:) és sok kedvező árú, de nagyon jó értékelésű terméket találtam, köztük sok szérumot és szempillanövesztőt is. Tehát biztos lesz még termék, amit kipróbálok tőlük.

Update 2022: Végül több szérumot is kipróbáltam a márkától, de azok nem igazán váltak be...Ez az egy hialuronsavas szérum, amit szívből tudok ajánlani:)

Revolution Skincare 5% Caffeine solution+ Hyaluronic Acid szérum szemre


Ez egy szemkörnyékápoló szérum. Vegán termék. Ígérete szerint kisimítja a ráncokat, csökkenti a szemkörnyéki duzzanatokat és karikákat. 5% koffeinet tartalmaz, ezt a hatóanyagot általában karikák és duzzanatok ellen használják. Én elsősorban ráncok ellen vetettem be...

Egy folyékony állagú szérum, kimondottan a szemkörnyék ápolására. A Delia szérummal szemben jóval többet tartalmaz (30 ml), igaz arányosan többe is kerül (3000 és 4000 Ft között). Most úgy tűnik, napi két használat mellett kb. 2-3 hónapig lesz elég. Én szérumként a szemápoló krém alá használtam és meglepően fokozta a hatását. A nagyon vékony ráncocskákat eltüntette, hidratálttá tette a szemkörnyék területét. Ezt is biztos, hogy újra veszem. meg kell jegyeznem, hogy a csomagolás is nagyon igényes, szép üvegben, cseppentővel...

Update2022: Ezt a szérumot nagyon megszerettem, többször újravettem az elmúlt időszakban...

Bioderma Sensobio Eye


Ez egy szemkörnyékápoló, mely érzékeny /nagyon érzékeny szem köré/ bőrre is használható. A teljes Sensibio termékcsalád kimondottan így lett kifejlesztve. Szintén tartalmaz koffeint is. Ígéri a karikák és a ráncok csökkentését.

Én ezt tapasztaltam:

Ez egy nagyon könnyű, kellemes érzetű hidratáló. Magában nekem nem elég, én elsősorban valamennyi hidratálást érzek, látványos hatást kevésbé. Viszont amiért belevettem a listába, az az, hogy talán az egyik legjobb smink alá,  szemkörnyékre. Soha nem fordul elő, hogy összegyűlik rajta a korrektor vagy csúszik a szemceruza. Ezért én erre nagyon szeretem használni. Amikor még aktívan sminkeltem, akkor is sokat használtam, mert soha senki nem panaszkodott érzékenységre és remekül tudtam rá dolgozni.

Neutrogena Hydro Boost arclemosó


Ez egy habzó arclemosó, amit vízzel felhabosítva kell használni, majd lemosni. ígérete szerint eltávolítja a sminket és a szennyeződéseket, valamint intenzíven hidratál.

Én azok közé tartozom, akiknek nagyon fontos arctisztítás, több lépésben végzem minden este. Én ragaszkodom ahhoz, hogy mindig használjak habzó lemosót is. Akinek száraz a bőre, mint nekem az tudja, hogy milyen nehéz olyan habzó lemosót találni, ami nem szárít. Más termékekkel minden arcmosás után rögtön húzódni kezdett a bőröm. Ez az első olyan arclemosó ami után hidratáltnak érzem a bőröm és egyáltalán nem húzódik. Jól tisztít, puha és hidratált utána a bőr. Ha komolyabb sminket viseltem aznap, akkor használok előtte speciális sminklemosót, de a könnyebb sminkekkel simán elbánik. Nekem ez a termék folyamatosan újravevős. 

Embryolisse Tápláló hidratáló krém


Ez egy elsősorban száraz / nagyon száraz bőrre ajánlott hidratáló. Használható arcra és testre is. Szerepel szinte minden ikonikus terméklistán. Ígérete szerint hidratál, megerősíti a bőr védő funkcióját, elősegíti a sejtmegújulást, hosszan tartó komfortérzetet ad. Tartalmaz édesmandula olajat, méhviaszt, A, E és F vitamint, de van benne aloe vera kivonat is.

Ezt a terméket már nagyon rég ki szerettem volna próbálni, mert nagyon sokat látni sminkeseknél, divatbemutatók backstage-ben, hogy ezt használják, a modellek igénybe vett bőrére. Én még csak néhányszor próbáltam ki, ezért az eddigi tapasztalataimat tudom leírni. A krém kicsit zsírosabb, tömörebb volt, mint amire számított. Maradt is egy nagyon vékony réteg az arcbőrön (én ezt a méhviasznak tudtam be), ami a későbbiekben nagyon jól védte. Mindezek ellenére nagyon kényelmes viselni, valóban nagyon jó sminkalap (elsősorban annak, aki nem matt bőrképet szeretne). Nem zsírossá teszi az arcbőrt, hanem természetes fényt ad neki. Hosszú távon hidratált, ami nagyon kevés krémről mondható el és volt egy nyugtató hatása (elsősorban az Aloe Vera miatt). Valóban egy vitaminbomba a bőrnek, egészségesebbnek tűnik az arcbőr és valóban nagyon szépen mutat rajta a smink. Én elsősorban őszi/ téli időszakban tudom jobban elképzelni. Olvastam olyan véleményt, akinek télen a szárazságfoltot is eltűntette... majd kíváncsi leszek:)

UPDATE 2022: Az egyik legnagyobb kedvencem lett, mert úgy regenerálja a bőrömet (ez főleg téli időszakban fontos), mint semmi más. Meglepően sokáig tart egy kis tubus is, de ahogy elfogy veszem is a következőt...

CeraVe hidratáló krém


Ez egy arcra és testre is használható univerzális hidratáló krém.

Erről a termékről írtam már egy hosszabb cikket itt

A lényeg, hogy nagyon bevált a dehidratált bőrömre. Hosszabb távon hidratált és védte a bőröm. Testápolónak már szinte csak ezt használom (én arcra nem próbáltam ki).

Update 2022: Azóta az Cerave arckrémeket is kipróbáltam, itt írtam róla: Kipróbáltam: Cerave arckrémek

Arcápolási rutinomat ebben a (nagyon) rövid videóban mutattam be a Topsminkblog Youtube csatornán:


Arcápolással, bőrápolással kapcsolatban ezeket a cikkeket találod még a blogon:

Melyik a jobb micellás víz?- Garnier vs. Bioderma

2 hónapig csak L'oreal arcápolást használtam / Mi történt a bőrömmel?

Ezek a legjobb alapkrémek

Hogyan tüntesd el a maszk alatti pattanásokat?

Kipróbáltam: Eredeti Konjac szivacs 

Szódabikarbóna: Hogyan használom?

Mivolis Haar Vital komplex / kipróbáltam

Ajakradír házilag 3 összetevőből

Ennek a cikknek a videó változata is elkészült a Topsminkblog Youtube csatornájára:

Tökéletes bőr és megjelenés smink nélkül

Kipróbáltam: Garnier micellás víz

Arclemosó radír házilag, zsíros miteszeres bőrre

Kipróbáltam: Manna arctisztító szappan

Kipróbáltam: L'oreal Paris Hydra Genius hidratáló

Száraz bőr ápolása+ kedvenc termékeim

Kipróbáltam: Rózsavíz/ Hogyan használom?


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen akkor klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások