Egy ikonikus sminktermék: Yves Saint Laurent Touche Éclat /őszinte vélemény

2020.05.16.

Az Yves Saint Laurent Touche Éclat évtizedek óta az egyik (ha nem a legismertebb) korrektor. Nagyon ritka, hogy egy korrektor ikonikus termékké váljon (talán ezen kívül nem is tudok többet). Én most használtam először, ezért nagyon kíváncsi voltam a termékre. Néhány hét használat után írtam meg őszinte véleményemet ebben a cikkben.


Mi ez a termék?

Yves Saint Laurent Touche Éclat Radiant Touch.  Ez egy ecsetes korrektor.

Mit ígér?

Gyorssegély a bőrnek. Elfedi a sötétebb foltokat, karikákat a szemkörnyéken. Ragyogó kontúrkiemelő, felfrissíti és ragyogó sminket eredményez. Minden bőrtípusra.

Milyenek az összetevők?

Szép az összetevő lista, nem tartalmaz magas kockázatú összetevőket. Viszont van benne szilikon, ezért, ha valaki érzékeny erre az anyagra, annak érdemes ezt figyelembe venni.

Ezek voltak a tapasztalataim:

Csomagolás:

Igazi luxus kivitelezésű termék. Arany doboz, arany tégely.  A termék ecsetes kivitelezésű. Ami újdonság volt, hogy nem csavarni kell a végét, hogy jöjjön az anyag, hanem az alján van egy gomb és azt kell nyomni. Ez azért jó mert pontosabban adagolható. Én az elején valamiért mindig kettőt nyomtam, de tulajdonképpen egy nyomásnyi anyag nekem bőven elég volt egy használatra.

Ami nehézséget okozott, hogy amíg nem voltam elég gyakorlott, addig úgy nyomtam vissza a kupakot, hogy véletlenszerűen az alján is megnyomtam ezt az adagoló gombot, tehát kijött még egy adag termék. Be kellett gyakorolnom, hogy a kupak visszahelyezésénél  az oldalát fogjam.

Mennyire fed?

Egy nagyon vékony, szinte majdnem folyékony állagú korrektor. A leggyakoribb észrevétel ezzel a korrektorral szemben, hogy nem elég nagy a fedése. Mondjuk ezt nem is ígéri és már létezik egy erősebben fedő változata (Touche Eclat High cover). Elsőre nekem sem tűnt erősnek (bár nincs is szükségen különösen nagy fedésre). Amikor csak a korrektort tettem fel, akkor szinte alig látszott, hogy hol van. Viszont nagyon furcsa, mert a végeredménnyel nagyon is elégedett voltam, makulátlan lett a bőrkép és ez egész nap így is maradt. Ez a korrektor nem matt, hanem van egy nagyon szép természetes fénye, ami üde, fiatalos hatást ad. Ez a korrektor nem igazán arra jó, hogy ha valakinek nagyon erős bőrhibái, pattanásai vannak azt el fedje. Szerintem ezt a terméket elsősorban szem alá (ha nincsenek nagyon durva karikák) és a highlighter pontokra (homlok, áll, orrnyereg) érdemes tenni. Én nagyon szeretem azt a hatást, amit ad. Színben kiegyenlíti azokat a területeket és nagyon szeretem a texturának ezt az enyhe fényét. 

A Touche Éclat egy nagyon halvány fényű highlighter is egyben, használható arra, hogy természetes fényt adjunk az arcnak. 

A highlighter technikáról nagyon részletesen itt írtam: Highlighter kisokos

Színben én (sok vevővéleményt elolvasva) a 2-es, Ivoire Lumiere/ Luminous Ivory árnyalatot rendeltem. Ez egy világosabb szín. Se nem rózsaszínes, se nem sárgás, nagyon szépen illeszkedik a bőrbe. Jó választás volt.

Igaz történet: Miután beszereztem ezt a korrektort, készítettem egy sminket, amihez csak high end (drágább árkategóriájú) termékeket használtam. Az arcon volt egy Chanel primer, az YSL Touche Eclat, Estée Lauder Double wear alapozó, MAC Prep+Prime púder (ez egy nagyon finomra őrölt porpúder), Mac bronzer és Highlight (Mineralize Skinfinish). Miután posztoltam közösségi oldalakra, több ismerősöm írt, hogy nagyon durván jól nézek ki ezeken a képeken, volt aki rákérdezett, hogy botoxoltattam-e? Ennyit számít a minőségi smink... Én is nézegettem egész nap, hogy milyen jól néz ki és nem is változott a nap folyamán. Én hétköznapokon szívesen hordok drogériás termékeket, alapozókat is, de azért jó érzés tudni, hogy ezt a hatást is el tudom érni, ha akarom:)

Ez volt az a kép: (48 évesen, retus és filterek nélkül, természetes fénynél. És botox sem volt:)

Mennyire tartós?

Nekem nem volt gondom vele. Nem éreztem, hogy kopna és a ráncokba sem ült be.

Ár/ érték arány

Hát nem olcsó az biztos. (10.000.- Ft felett) Ez már az a kategória, ahol én is komolyan elgondolkozom, hogy megéri-e. A korrektorok a kedvenc sminktermékeim közé tartoznak,  nem sminkelek nélkülük. Most ott tartok, hogy legszívesebben mindig ezt a korrektort használnám, de azért igyekszem spórolni vele az ára miatt. Ennél a terméknél az lesz majd a döntő szempont, hogy mennyi ideig elég egy ilyen tubus.  Nekem MAC Highlighterem már volt (az egy hasonló kiszerelésű és tulajdonságú termék) és az több, mint egy évig bírta, alapvetően rendszeres használat mellett. Ha a Touche Eclat is hozza ezt, akkor egy szavam sem lesz:))) Majd Updatelek...

UPDATE2022: Rendszeresen használom (bár igyekszem spórolni vele) és még mindig van benne és nem is romlott meg...Hogy újravenném-e azt még mindig nem tudom, mert nagyon drága és szépnek ugyan szép, de nem annyival, mint az olcsóbb társai.

Ezt a korrektor ebben a Topsminkblog Youtube videóban is használtam (Natúr, természetes smink lépésről lépésre):

A blogon ezekről a korrektorokról írtam még véleményt:

Essence Stay all day korrektor

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG