Elizabeth Taylor és a füstös szem, avagy a smink 40 felett

2017.03.08.

Az úgy kezdődött, hogy találtam egy videót a Youtube-on, amelyben Elizabeth Taylor füstös szemet készít magának. A felvétel 1974-es. Ki is posztoltam a Topsmink Facebook oldalára, viszont közben találtam néhány kapcsolódó anyagot, gondolataim is támadtak, ezért írtam belőle egy rövidke cikket.

A Topsmink blogon kiemelten foglalkozom a 40 felettiek sminkjével. írtam is egy hosszú részletes cikket a témáról, elolvashatod itt: Smink 40 felett részletesen

Elisabeth Taylornak, az 1974-ben készült, The drivers seat című filmben van egy jelenete, amelyben füstös szemet készít magának.

Íme:

Ez a rövid filmrészlet több szempontból is lenyűgöz:

1. Lehet látni, hogy Liz mennyire gyakorlott sminkes, milyen magabiztosan készíti el, a sokaknak nehézséget okozó füstös szemet.

2. Bebizonyítja, hogy mennyire egyszerű egy látványos szemsmink elkészítése. Egy szín a szemhéjra, egy erősebb mélyítővonal, sötét kontúr alulra és kész is.

3. Lenyűgöző, hogy mindezt egy kisfejű, laza ecsettel teszi. Ezzel bebizonyítva, nincs szükség drága eszközökre egy szép sminkhez.

4. A végén ahogy benéz a tükörbe, olyan magabiztosságot és nőiességet tükröz, amit ma ritkán látni. Rengeteg fiatal, szép sminkes van, mégis hiányzik ez a  fajta önbizalom, ami a szépségnek ugyanúgy része, mint a tökéletes smink.

5. Elizabeth Taylor a filmen 42 éves, bizonyítva, hogy a szépség nem korfüggő, sőt az előbb említett önbizalom és tapasztalat sokat tehet hozzá a megjelenésünkhöz.

Azon is szoktam gondolkozni, vajon miért tűnnek a régebbi filmsztárok számomra sokkal szebbnek és nőiesebbnek. Talán a kulcs itt is a magabiztos nőiességben van. A régi idők filmsztárjai anélkül voltak nőiesek, hogy közönségesek lettek volna. 

40 felettieknek szóló "smink lépésről lépésre" videót én is készítettem a Topsminkblog Youtube csatornájára:

40 felettiek sminkjével kapcsolatban még ezeket a cikkeket találod a blogon:

Bobbi Brown szépségtippjei 50 felett

5 sminktipp 40 felett


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások