Ez a legjobb fogkefe?-Curaprox Ultra Soft fogkefe/ Őszinte vélemény

2020.02.24.

A Curaprox fogkeféje a legnépszerűbb fogkefe a magyar piacon. Speciális feje különbözteti meg a többi terméktől. Mivel én is szenvedtem fogínyvérzéstől (és erre a problémára is ajánlják), gondoltam kipróbálom...
3 hónap tapasztaltait írtam meg a cikkben...


Mi ez a termék?

A Curaprox márka Ultra Soft fogkeféje, mely gyengéd a fogínyhez. A márka termékei között minden típusú fogápolási terméket megtalálunk, a fogköztisztítótól, a fogkrémen át a szájvízig, de a legnépszerűbbek egyértelműen a fogkefék.

Milyen típusok és csomagolások vannak?

A fogkefe kapható egyesével csomagolva is, de a legnépszerűbb a 3 darabos csomagolás (én is ezt vettem), mert így olcsóbb darabja. Létezik Soft, Super Soft és Ultra Soft változat. A legnépszerűbb az Curaprox CS 5460 Ultra  Soft, ezért azt próbáltam ki.

Az egész márkára jellemző egy fiatalos, vidám design. A 3 darabos fogkefék is különböző színösszeállításban kaphatók :)) A színösszeállításokat megnézheted itt: Curaprox Ultra Soft fogkefe

Ez a saját példányom:)

A fogkefék fején van egy kis védőkupak, ami használat után visszatehető. Ez azért nagyon hasznos, mert számtalan esetben bebizonyították, hogy a fürdőszobában rengeteg minden rákerülhet akár a fogkefe fejére is (főleg abban az esetben, ha WC egy helységben van fürdővel). Viszont a kis műanyag kupakot akkor érdemes visszatenni, amikor a fogkefe feje már teljesen kiszáradt.

Mit ígér?

"Több mint 5460 darab ultrafinom, sűrű csomózású Curen szállal ez a fogkefe gyengéden mégis rendkívül hatékonyan távolítja el a lepedéket. Az ultrafinom szálak- puhaságuknak köszönhetően- alaposan tisztítják az ínyszélt és a fogfelszíneket anélkül, hogy felsértenék az ínyt."

Mit tapasztaltam?

Ebben a rövid idézetben szerintem a lényeg le is van írva, mert az első gondolatom az volt, hogy ha ennyire finomak a szálak, akkor hogyan fog tisztítani. Amikor kézbe vettem, már akkor látszott, hogy maga a fogkefe feje aránylag kicsi, egyenletesen rövid szálakból áll, de nagyon tömör. 

Nagyon kényelmes (ha lehet ilyet mondani egy fogkefére) használni. Nekem eddig szinte minden fogkefe bántotta, sértette az ínyemet, a Curaprox fogkefe viszont valóban nagyon gyengéd volt az ínyhez. Viszont a sűrűsége miatt lehet érezni hogy alaposan tisztít.

Én egyben változtattam a fogápolási rutinomon: Curaprox Ultra Soft fogkefe, Elmex fogkrém és Listerine Total Care. Ez a kombináció az első (!) alkalom után megszüntette nálam a fogínyvérzést és ez állapot állandósult. Hangsúlyozom, hogy ez az én saját tapasztalatom, lehet, hogy másnál másképp működnek ezek a termékek, de nekem megoldást jelentett a problémámra. 

A Listerine termékekről itt írtam: Kipróbáltam: Listerine szájvizek

Röviden nekem nagyon bevált ez a termék, annyira, hogy meg is tartom ezt a rutint, nem fogok változtatni rajta.

Update 2022: Időközben kipróbáltam az Oral B elektromos fogkeféjét is (itt írtam róla: Oral B 3D White elektromos fogkefe és most felváltva használom az elektromos fogkefét és a Curaprox Ultra softot.


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink


Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások