Ez a legjobb fogkefe?-Curaprox Ultra Soft fogkefe/ Őszinte vélemény

2020.02.24.

A Curaprox fogkeféje a legnépszerűbb fogkefe a magyar piacon. Speciális feje különbözteti meg a többi terméktől. Mivel én is szenvedtem fogínyvérzéstől (és erre a problémára is ajánlják), gondoltam kipróbálom...
3 hónap tapasztaltait írtam meg a cikkben...


Mi ez a termék?

A Curaprox márka Ultra Soft fogkeféje, mely gyengéd a fogínyhez. A márka termékei között minden típusú fogápolási terméket megtalálunk, a fogköztisztítótól, a fogkrémen át a szájvízig, de a legnépszerűbbek egyértelműen a fogkefék.

Milyen típusok és csomagolások vannak?

A fogkefe kapható egyesével csomagolva is, de a legnépszerűbb a 3 darabos csomagolás (én is ezt vettem), mert így olcsóbb darabja. Létezik Soft, Super Soft és Ultra Soft változat. A legnépszerűbb az Curaprox CS 5460 Ultra  Soft, ezért azt próbáltam ki.

Az egész márkára jellemző egy fiatalos, vidám design. A 3 darabos fogkefék is különböző színösszeállatásban kaphatóak :)) A színösszeállításokat megnézheted itt: Curaprox Ultra Soft fogkefe

Ez a saját példányom:)

A fogkefék fején van egy kis védőkupak, ami használat után visszatehető. Ez azért nagyon hasznos, mert számtalanul bebizonyították, hogy a fürdőszobában rengeteg minden rákerülhet akár a fogkefe fejére is (főleg abban az esetben, ha WC egy helységben van fürdővel). Viszont a kis műanyag kupakot akkor érdemes visszatenni, amikor a fogkefe feje már teljesen kiszáradt.

Mit ígér?

"Több mint 5460 darab ultrafinom, sűrű csomózású Curen szállal ez a fogkefe gyengéden mégis rendkívül hatékonyan távolítja el a lepedéket. Az ultrafinom szálak- puhaságuknak köszönhetően- alaposan tisztítják az ínyszélt és a fogfelszíneket anélkül, hogy felsértenék az ínyt."

Mit tapasztaltam?

Ebben a rövid idézetben szerintem a lényeg le is van írva, mert az első gondolatom az volt, hogy ha ennyire finomak a szálak, akkor hogyan fog tisztítani. Amikor kézbe vettem, már akkor látsztott, hogy maga a fogkefe feje aránylag kicsi, egyenletesen rövid szálakból áll, de nagyon tömör. 

Nagyon kényelmes (ha lehet ilyet mondani egy fogkefére) használni. Nekem eddig szinte minden fogkefe bántotta, sértette az ínyemet, a Curaprox fogkefe viszont valóban nagyon gyengéd volt az ínyhez. Viszonnt a sűrűsége miatt lehet érezni hogy alaposan tisztít.

Én egyben változtattam a fogápolási rutinomon: Curaprox Ultra Soft fogkefe, Elmex fogkrém és Listerine Total Care. Ez a kombináció az első (!) alkalom után megszüntette nálam a fogínyvérzést és ez állapot állandósult. Hangsúlyozom, hogy ez az én saját tapasztalatom, lehet, hogy másnál másképp működnek ezek a termékek, de nekem megoldást jelentett a problémámra. 

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy 3 hónapja használom ezt a rutint, de az utolsó egy hónapban elfogyott a Listerine és éreztem, hogy minimálisan újra elkezdett  fogkövesedni a fogam. (Mert ez a rutin a fogkövet is szinte teljesen eltüntette). A fogínyvérzés viszont nem tért vissza. Tehát, ha megpróbálom analizálni akkor a fogínyvérzésen a legtöbbet talán a Curaprox fogkefe segített, a Listerine a fogkőre és szintén az ínyekre volt jó hatással, a fogkrém pedig tisztított és védett a fogszuvasodás ellen. A saját tapasztalatim alapján természetesen:)

Röviden nekem nagyon bevált ez a termék, annyira, hogy meg is tartom ezt a rutint, nem fogok változtatni rajta.


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink


vissza

Hozzászólások