Ezek a kedvenceim: Szemkörnyék ápolók

2021.09.08.

A szemkörnyék ápolása speciális termékeket igényel, mivel egy nagyon érzékeny területről van szó. Itt jelennek meg az első ráncocskák, de küzdhetünk szem alatti karikákkal vagy duzzanatokkal is. Ebben a cikkben a kedvenc szemkörnyékre való krémeket mutatom be, amik nekem valamilyen szempontból beváltak...

Fontosnak tartom leszögezni, mielőtt a mondanivalómba belekezdenék, hogy tapasztalatom alapján talán a szemkörnyék az, ahol a legnehezebb látható változást elérni. Ha már sikerül megőriznünk az aktuális állapotot, az is nagy sikernek számít:) Talán ennek tudható be, hogy ha termékértékeléseket nézünk a szemkörnyék ápolók általában alacsonyabb pontszámokkal rendelkeznek... Mindannyian photoshop hatású, teljesen sima szem alatti területet szeretnénk, de szerintem  kijelenthetem, hogy ez szinte lehetetlen vállalkozás...Viszont a szemkörnyék ápoló használatának teljes elhagyása jelentősen ronthat a terület állapotán...

A krém felvitelénél fontos, hogy kerüljük a terület húzását (erre nem találtam másik kifejezést:) és inkább ütögető mozdulatokkal vigyük fel a krémet. Jó megoldást jelenthetnek azok a típusú (elsősorban duzzanatok és karikák ellen javasolt) termékek, melyeket a tubus végén lévő kis fém golyó használatával kell felvinni. A Revolution skincare kínálatában találtam ilyen kis eszközt magában:) Akár hűtőben is tárolhatjuk, ezen a módon még hatásosabb lehet szem alatti duzzanatok esetében, de a szemkörnyék ápoló eldolgozására is remek (én elsősorban ezzel a céllal szereztem be...

Sokféle szemkrém és szemgél kapható.  Vannak zselés állagúak, melyek könnyen felszívódnak (a legtöbbször ezek szolgálnak karikák ellen). Vannak zsírosabb, vastagabb krémek, ezek inkább ráncok ellen. És külön csoport az előbb említett "fémgolyós" kivitelezésű szemkörnyék ápolók típusa, ezekben az anyag folyékony és általában duzzanatok ellen javasolt. Nagyon sok termék pedig kombináltan célozza a szemkörnyék problémáit:) Csak ismételni tudom a cikk elején leírt gondolatom, hogy a szemkörnyéken csak egészen apró változásokat várhatunk el egy-egy termék használatával, nem érdemes irreális elvárásokat támasztani (ráncok, karikák, duzzanat maradéktalan eltüntetése). 

Én mindegyik bemutatott terméknél ki fogok arra térni, hogy milyen jellegű változást láttam a bőrömön (csodákat, ráncok maradéktalan eltüntetését egyik sem okozta:) és remélem ez segítség lehet Nektek is szemkörnyék ápoló vásárlás esetén.

Én az elmúlt években használt termékek közül ezeket kedveltem: 

1. Akár érzékeny bőrre is:

Bioderma Sensibio Eye, ár: 4.000.- Ft körül / 15 ml


Mit ígér?

  • csökkenti a szem alatti karikákat
  • kisimítja az apró ráncokat
  • hidratál
  • textúrája könnyen felszívódik
  • smink alá alapként is használható
  • kontaktlencsét viselők is használhatják

Milyenek az összetevők?

Kimondottan szép összetevő listája van, mely többek között tartalmaz hyaluronsavat, koffeint, glycerint és bőrpuhító anyagokat.

Mit tapasztaltam?

Nekem általában az a véleményem a Bioderma termékeiről, hogy elsősorban azoknak teheti  a legjobb szolgálatot, akik érzékeny bőrrel rendelkeznek. Rólam tudni kell, hogy a bőröm nem igényel speciális termékeket, viszont a szemem a zsírosabb krémekre, olajos lemosókra azonnal intenzíven könnyezni kezd. Számomra az is megnyugtató volt, hogy könnyezés nélkül tudtam használni. Volt olyan a környezetemben, aki ekszcémára hajlamos bőrre is minden probléma nélkül használta. A Sensibio termékcsaládra általában jellemző, hogy használhatók a termékeik smink alá, mivel szinte minden nap sminkelek ezért számomra ez nagyon fontos. Hatásában egy jól hidratáló krémet kaptam, ami viszont könnyen felszívódik és nem zsíros hatású.

2. A folyékony

Revolution Skincare 5 % Caffeine Solution+ Hyaluron acid, ár: 3.500.-/ 30 ml


Mit ígér:

  • kisimítja a vízvesztés miatt kialakult szemkörnyéki ráncokat
  • segíti a szem alatti sötét karikák eltávolítását
  • csökkenti a duzzanatokat és kipihentté teszi az arcbőrt
  • leküzdi a bőröregedés jeleit
  • vegán termék

Milyenek az összetevők?

Egyszerű és szép összetevőlistával rendelkezik. Van benne többek között: Koffein (5%), Niaciamid (B3 vitamin), Hialuronsav. Parfüm, glutén és alkoholmentes.

Mit tapasztaltam?

Folyékony állagú anyag, mely cseppentős üvegben van. Én ezt nagyon szeretem, mert kerülöm a tégelybe nyúlkálást (higéniai szempontból erősen kifogásolható:) A már említett szemkönnyezés miatt vadászom a zselés, folyékony állagú termékeket szemkörnyékre, mert ezekre általában jobban reagál a szemem.  Az itt felsorolt termékek közül ez az egyetlen ami teljesen folyékony állagú, használható magában és szérumként is. (Én nappalra magában használom, lehet rá sminkelni, este viszont viszek fel rá még egy töményebb szemkörnyék ápoló krémet). Érdekes, hogy több véleményben olvasni, hogy csípett vagy pirosodást okozott, én semmi ilyet nem tapasztaltam, pedig zsinórban a második üveggel használom...Szintén egy általános ápolást és hidratálást kaptam a terméktől, az állagát és a cseppentős kiszerelést kimondottan szerettem.

Revolution termékekről itt írtam:Kedvenc Revolution termékeim

3.Remek ár/érték arány

L'oreal Paris Hyaluron Specialist, 3.000.- Ft körül/ 15 ml


Mit ígér?

  • megőrzi a szemkörnyék intenzív hidratáltságát
  • kisimítja a ráncokat
  • üdévé és sugárzóvá teszi a szemkörnyéket

Milyenek az összetevők?

Glycerin, koffein és (nevéhez híven)  hyaluronsav.

Mit tapasztaltam?

Nekem ár érték arányban ez vált be a legjobban. Ennek a krémnek az elsődleges vállalása a ráncok csökkentése. Néhány hét után az apróbb ráncok kevésbé voltak láthatók. A hidratálás mellet a felső szemhéjat szépen feszesítette. Ez is használható smink alapnak. Nekem semmilyen gondot nem okozott. Ezt is újravettem már:)

L'oreal Paris arcápolási termékekről is írtam részletesen: 2 hónapig csak L'oreal arcápolást használtam mi történt a bőrömmel?

4. A luxus kategória

Estée Lauder Advanced Night repair Eye, 18.000.-Ft körül/ 15 ml (kapható mini 5ml-es kiszerelés 5.000.- Ft körül, ami árban kb. ugyanúgy jön ki, tehát érdemes először azt kipróbálni, én általában ezt szoktam venni és kb. 2 hónapra, napi két használat mellett nekem elég)



Mit ígér?

  • intenzíven járul hozzá a szemkörnyék regenerációjához
  • megszünteti a ráncokat, vonalakat és enyhíti a duzzanatokat
  • 3 hét alatt enyhíti a szem alatti sötét karikákat
  • 24 órán keresztül hidratálja az arcbőrt és megszünteti a szárazságát
  • 8 órán keresztül védi az arcbőrt a károsodástól
  • gyorsan felszívódó, üde géles textúra
  • használatát követően az arcbőr selymesen finom
  • bőrgyógyászatilag és szemészetileg tesztelt

Milyenek az összetevők?

Az Estée Lauder termékekre jellemzően kimondottan gazdag, sok összetevőt tartalmaz (speciális szabadalmakat, összetevőket is), viszont nincsenek benne magas kockázatú összetevők, kimondottan szép összetevő listával rendelkezik.

Mit tapasztaltam?

Ehhez a termékhez volt, hogy visszatértem, mert láttam változást (és szerencsére EL ajándékcsomagokba is gyakran belekerül mini kiszerelésben:) Én nagyon szeretem az állagát, ami zselés, viszont töményebb, krémesebb hatású (valahol a zselé és a krém között). Természetesen ez is használható smink alapnak. Én egy teljes tégely elhasználása után láttam különbséget (elsősorban az apró ráncocskák száma csökkent, egyértelműen hidratáltabb lett a szemkörnyék, frissebb és üdébb lett a tekintet) és a teljes összhatását is nagyon kedveltem. Viszont, ha őszinte szeretnék lenni csodákat ez sem okozott és az ára visszatart attól, hogy folyamatosan ezt használjam:)

Bőrápolással kapcsolatban ezeket a cikkeket találod még a blogon:

Melyik a jobb micellás víz? Garnier vs. Bioderma Sensobio H2O

Kipróbáltam: Eredeti Konjac szivacs

Bioderma Sensobio H2O Micellás vÍz 

Garnier micellás víz

Manna Ében arctisztító szappan

Mire jó a Mac fix+? Megéri az árát?

Delia hialuronsavas szérum

Vichy M89 Probiotic szérum

Hélia D Botanic Concept tokaji aszús hidratáló / vélemény

La Roche Posay Effaclar Duo / Vélemény

L'oreal Paris Hydra Genius hidratáló

A szép bőr 10 pontja

Arcápolási rutinom+kedvenc termékeim

Pompom Neroli virágvizes zselé

Kedvenc termékeim száraz bőrre

Ezek a legjobb alap krémek

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)


vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG