Ezek lesznek a trendek 2021-ben?

2021.04.29.

Minden évben közzé teszem a Pinterest listáját, ami a legújabb trendeket osztja meg. A keresési statisztikák alapján listázzák azokat a trendeket, amelyekre nagyon nő a keresés. Hogy ebben az évben mit jelöltek meg trendeknek, az derül ki ebből a cikkből.



Mi ez a statisztika?

A Pinterest minden évben közzé teszi, hogy (szerintük) mik lesznek a trendek a következő évben. Az elmúlt évekből kiindulva voltak olyanok, amik valóban nagyon bejöttek itthon is. Például: balayage hajfestés, microblading szemöldök, határozott mélyítő vonal (cut crease) a sminkben vagy a fekete, aktív szenet tartalmazó arcmaszkok (és mindezeket 2016-ban, valóban a népszerűvé válásuk előtt jósolták). Vagy 2019-re a natural lash lift vagy a folyékony hámlasztók (ezek most annyira népszerűek, hogy a szemcsés radírok szégyenpadra is kerültek:).De persze vannak olyanok is, amik itthon nem kerültek be a köztudatba. Ilyenek voltak pl: a powder dip nails (porral épített körmök), vagy a Witch Hazel (varázsmogyoró), amiről külföldi blogokon vagy Youtube csatornákon valóban rengeteget lehet olvasni, mint csodaszerről. Nálunk nehezen is szerezhető be és nem is igazán került köztudatba...

Íme a 2021-re megjelölt trendek:

Smink:

Indie makeup

Ez egy nagyon nehezen megfogalmazható trend, de valóban úgy tűnik, hogy a 2010-es éveket jellemző trendek most kezdenek kimenni a divatból. Mert mi jellemezt a 2010-es éveket? Nagyon precíz, grafikus, sok terméket használó részletes makeup. Erősen megrajzolt grafikus szemöldök, sokszor csillogó, pontosan árnyékolt, sokszor elválasztott mélyítős szemfestés, legtöbbször tusvonallal és műszempillával. A bőrképet tekintve az erősen fedő alapozók, az éles kontúrozás és a highlighter, szájfestésben pedig a határozott körvonalú matt rúzsok. 

Ehhez képest radikálisan változik a sminkdivat és ennek már az elmúlt években is voltak jelei. De milyen is lesz az új sminktrend?

Arc: A nagyon erős alapozásokat felváltja a természetes, a szinte láthatatlan alapozás,  bőrkép. A vékony alapozók, BB és CC krémek ideje jön. A nagyon erős kontúrozást egyértelműen kezdi felváltani a természetes pirosítás. Akár por, akár krémes állagú élénkebb színű pirosítás. 

Szem: A szemfestés terén is lesz néhány új trend. A natúr szemfestékeink mellett, most már a színes palettákat is bátran használhatjuk. Az élénk színek (akár magában, akár két élénk szín együtt, akár tusvonalnak) is divatba jönnek, mindez különösebb árnyékolás nélkül. A komolyabb árnyékolásokkal szemben újra jön  a nagy kedvencem, amikor egy szín kerül a szemhéjra.  Sokat látható a Naked Liner trend is mostanában, amikor a tusvonal mindenféle szemfestés nélkül kerül a szemre. A fekete mellett a színes tusok is bátran hordhatóak.

A szemöldöknél a mindennapi szemöldök divatban a természetes, de dús hatású szemöldökök már mostanra teljesen tért hódítottak. A szemöldök szálak felfelé fésülése, akár szappannal történő rögzítése már most nagy divat a közösségi oldalakon. Ha ki kell egészíteni akkor leginkább a szemöldök filc vagy a szemöldök ceruza alkalmas arra, hogy szálacskákat rajzoljunk a szemöldökbe. Ha a port használunk a szemöldök kiemelésére, akkor törekedni kell arra, hogy ombre hatást érjünk el (a szemöldök ívnek a belső része halványabb).

A múlt évben már én is jónéhány sminket ezeknek a trendeknek megfelelően készítettem el. Néhány fotó a Topsminkblog Instagram oldaláról:

Hétköznapokon kevésbé hordható szemöldök trendek is hódítanak. Ha valaki szokott bátrabban kísérletezni sminkkel vagy készít közösségi oldalakra sminket, akkor olyan extrém változatok is szóba jöhetnek, mint Goth szemöldök vagy színes szemöldökök vagy akár a kiszőkített szemöldök (ez elérhető sminkkel is, korrektor használatával). 

Pl: egy narancssárga szemöldök: 

Fotó: Instagram/ Topsminkblog

Az extrém sminkben a pillangó smink már most hatalmas divat. Aki Instán követ sminkes oldalakat, már egy ideje szinte mindenkin látni...

Fotó: Pinterest


Nagy divatja van már most a strasszok, kövek használatának, akár csak néhány darab, akár tusvonalra kirakva, akár az arc teljes felületén használva.

Fotó: Intagram/ Topsminkblog

Skincare: Skinimalism (bőr minimalizmus)

Még a bőrápolás kategória, amiről részletesen szeretnék írni. Összességében elmondható, hogy a természetesen ragyogó bőr lesz fókuszban. 

Glowing skin naturally /természetesen ragyogó bőr

A matt bőrképek helyett egyértelműen a szinte vizes hatású, ragyogó bőrkép van már most divatban. A márkák egymás után dobják piacra az ilyen jellegű alapozóikat, nagy divatban vannak arcolajok (most szinte minden sminkes influencer azzal kezd, hogy a pipettából tolja az olajat/ szérumot az arcára). Az biztos, hogy ez a bőrkép az olajos bőrrel rendelkezők rémálma, mert nekik természetes módon is elkezd zsírosodni a bőrük és nagyon rendezetlen hatást nyújthat az összkép. Bár most valóban kevés matt bőrképet látni, a személyes véleményem az, hogy bőrtípustól függően kell sminkelni, ezért ha valakinek zsíros bőre van, az nyugodtan használjon matt alapozót és púdert...

Fotó: Instagram/Topsminkblog

Face yoga exercises / Arcjóga

Az arcjóga gyakorlatok akkora divatnak számítanak, hogy januárban én is elkezdtem őket. Valóban hatásosnak tűnnek. Ebből a témából már elkezdtem forgatni egy Youtube videót. Úgy tervezem, hogy egy éven keresztül csinálom a gyakorlatokat és utána majd összegzem. Tehát folyt. köv:)

Hommade skincare (házikencék)

Ezen egy kicsit meglepődtem, mert én úgy éreztem, hogy a házi készítésű kozmetikumok kezdenek kimenni a divatból. Én egy időben sokat kisérletezgettem ezekkel, de most már a legtöbből hagyományos, bolti változatot használok. 1-2 recept van, amit rendszeresen elkészítek.

A blogon ezeket a cikkeket olvashatod a témában:

Kókuszolaj: Minden, amit tudni kell

Teafaolaj: Minden, amit tudni kell+receptek

Szodabikarbóna: Hogyan használom?

Almaecet: Hogyan használom?

Tisztító lemosó radír házilag: Zsíros, mitesszeres bőrre

Ajakradír házilag- 3 összetevőből

Az ajakradír recept elkészítéséről videót is készítettem a Topsminkblog Youtube csatornára:

Aloe vera face mask

Az Aloe Vera zselét nagyon szeretem használni, főleg nyáron. Arcra és testre is. Most, hogy olvastam itt az előrejelzésben utánanéztem a recepteknek. Tulajdonképpen a zselét keverik össze még más anyagokkal a bőrtípusnak megfelelően. Ebből is készítek majd cikket és videót is:)

Natural evereday makeup

A természetes smink mindig divatban van, most is...

Saját előtte/ utána fotó: Instagram/ Topsminkblog

És a többi szépség kategóriáról röviden:)

Körmök

Indie nails (Indie körmök), egyszerű, főleg színes minták...Ilyen az Indie köröm:

Fotó: Pinterest

Smiley körmök: A klasszikus smiley körmökön:)

Fotó: Pinterest

Haj (Braids with fade ,Knottes box braids, Yarn braids, Viking braids, Bubble braids)

Tehát fonások, fonások, fonások...Inkább az extrémebb, laza kategóriából... A leginkább vicces a Bubble braids, amit előszeretettel viseltünk (én is tiniként) a 80-as években. Színes gumikkal persze:) Azt az egyet megtanultam, hogy minden divattrend visszatér legalább egyszer, még az ilyenek is:)))

Az előző évek trendjeiről szóló cikkeket itt találod:

Legnépszerűbb Beauty trendek- 2017

Beauty trendek- 2019

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest@topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is: )

vissza

Hozzászólások