Fenty Beauty By Rihanna - A kollekció

2017.09.15.

A múlt héten mutatták be Rihanna smink kollekcióját (Fenty Beauty by Rihanna) és ettől volt hangos a sminkes netes világ. Jobban mondva nem is hangos, csak erről volt szó.
De mégis mi ez a kollekció és milyen darabokból áll?

UPDATE 2021: Ez a cikk az első Fenty Beauty kollekció megjelenésekor íródott. Azóta a Fenty Beauty jelentősen kinőtte magát, tényezővé vált a kozmetikai piacon és sok több termékük van. A cikkben szereplő termékeket, a cikk írásának idején nem próbáltam még, vásárlással kapcsolatos információkat sem tartalmaz a poszt (a márka hivatalos oldala a Fentybeauty.com). Egyszerűen annyira lelkes voltam és annyi videót néztem akkor a kollekcióról, hogy gondoltam megosztom milyen termékek találhatóak benne... 

De kezdjük az elején:

Mi ez a kollekció?

Rihanna saját sminkkollekciót dobott piacra, melynek kialakításában aktívan részt vett. Több évig készítették elő és 2017 szeptemberétől vásárolható meg.

Rihannanak már volt együttműködése a Mac Cosmetics márkával (ami hatalmas siker volt), de ez egy saját márka.

Mekkora az érdeklődés?

Hatalmas. A márkának Youtube csatornája is van, melyre két hét alatt 36.000-en iratkoztak fel (néhány napja ez a szám 10.000 volt). Minden külföldi csatornán (beauty, fashion) csak erről beszélnek. A kollekcióról beszámolók uralják a média szépséggel foglalkozó szegmensét jelenleg.

Mi a küldetés?

Rihanna nyilatkozata alapján, azért alkották meg ezt a kollekciót, hogy minden nő (bőrszíntől, kortól, vallástól függetlenül) megtalálja a maga darabjait benne. Mondjuk ezt a gondolatot több kozmetikai cég hirdette már, tehát annyira nem új. Pl: A MAC Cosmetics jelmondata: All ages, all races, all sexes...

Milyen darabokból áll?

A kollekció mögött nagyon határozott koncepció áll. Az is nagyon árulkodó, hogy mit nem tartalmaz a kollekció.

NINCS BENNE: Szempillaspirál, semmilyen ceruza (sem szemre, sem szájra, sem szemöldökre), szemhéjpaletta, por pirosító, rúzs,  az egyetlen szájtermék, ami van benne 1 szájfény, ami egyetlen színben érhető el

Update: A Fenty Beauty a cikk írása óta komoly márkává nőtte ki magát és most már mindenféle sminktermék megtalálható benne

Akkor milyen termékekből áll a kollekció, merül fel a kérdés:

VAN BENNE: Primer (1 szín), alapozó ( 40! szín), rengeteg több textúrájú stick (matt, fényes, korrektor, szemre használható, highlight), a szem és highlight stickek ugyanazok  (összesen 30 szín), highlight púder (6 szín), 5 féle ecset (alapozóhoz, korrektorhoz, highlighthoz), ebből három összecsukható, 1 sminkszivacs, 1 szájfény, 1 transzparent púder,  mattító papír, ami tekercsben van


Vannak-e újjítások?

Rihannának nagy tapasztalata van a sminkelésben és lehet látni, hogy pontos elképzelése volt az anyagokkal és textúrákkal kapcsolatban. A primer nem fehér, hanem rózsaszínes. Az átlátszó púdernél elvárás volt, hogy a vaku ne  verje vissza a fényt úgy, hogy fehérnek tűnjön, hanem tényleg átlátszó legyen. A mattító papír kis tekercsben van és letéphető, nem pedig lapocskák. 

Milyen a design?

Átgondolt és kreatív. A termékek mágnesesek és méhsejt alakban kapcsolhatók egymáshoz. De még a púder is kompatibilis a stickekkel.

Milyen típusú sminket lehet ezekkel a termékekkel készíteni?

Azt lehet látni, hogy szintén jól kidolgozott a koncepció. 

Ez a smink: tökéletes alapozás, alapos kontúrozás, nagyon sok highlight és valami kis fény a szemen és a szájon. Személyes vélemény, hogy ezt a típusú sminket én is nagyon szeretem nyáron, lebarnult bőrön, viszont mondjuk most tél közeledtével biztos kiegészíteném.

Ezt a típusú sminket lehetett látni a reklámban is, vagy a bemutatón is ilyet viselt Rihanna (szempillaspirállal kiegészítve).

Mindez videóban:

Milyenek a visszajelzések?

Percek alatt rengeteg teszt volt elérhetó Bloggerektől és Vloggerektől. Elég egységesek a visszajelzések: Az alapozó tartós, könnyű és jól fed, de a színkiválasztással sokaknak meggyűlt a baja és az alapozó a videókon látható, hogy erősen oxidálódik (sötétedik). A stickek egyszerűen és jól használhatóak. A highlightoknak nagy a sikere, mert tényleg nagyon fényesek, de hétköznapi használatra kicsit soknak tűnik.

Így néz ki pl. az arany:

A highlighterek használatáról itt írtam részletesen: Highlighter kisokos: Minden, amit tudni kell

Aki kipróbálta a mattító papírt, annak nem igazán sikerült letépni erről a kicsi tégelyről. Nekem nagyon tetszik a szájfény, pedig általában rúzs párti vagyok. 

Egy-két dolgot biztos kipróbálnék, de én semmi pótolhatatlant nem láttam a termékek között, de ez gondolom a kollekció sikerét nem fogja befolyásolni :)

Még ezeket a termék ajánlókat, bemutatókat találod a blogon (nem tesztek):

Zero Waste szépségápolás / Hogy cseréld le a termékeidet, hogy ne termelj szemetet?

Milyen a jó alap sminkkészlet?

5 termék, amit nem használsz a mindennapi sminkhez pedig lehet, hogy kellene

3 termék, amit feltétlenül szerezz be, ha itt a hideg

Milyen termékeket használ Kim Kardashian sminkese?

Beauty újdonságok külföldről/ 2017

Mi legyen a sminkestáskádban sminkesként?

MAC starter kit: Mik legyenek az első MAC termékeid?

Milyen palettákat lehet kapni a MAC-nél?

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

.

vissza

Hozzászólások