Gyors, nyári smink lépésről lépésre

2021.07.27.

Az elmúlt években sok drogériás terméket teszteltem (annak ellenére, hogy inkább high end sminkeket használok) és volt, ami nagyon bevált. Most a kedvenceimmel készítettem el egy bronzos, üde nyári sminket...

Nyári smink esetében a legfontosabb a fényvédelem és, hogy nagy nyári melegben is tartson. Fontos szerepet kapnak a bronzerek és az élénk rúzsok.

A teljes sminkhez Real Techniques ecseteket használtam. Azért szeretem a márkát, mert profi ecsetekhez képest kedvező az áruk és nagyon szépen lehet velük dolgozni. A márka Cruelty free és vegán, vagyis nem használnak állati eredetű szőröket, hanem szintetikus szálakból készülnek az ecseteik, amik szettben még olcsóbbak. Amiket használtam azok két szettből valók (Everyday Essentials, Artist Essentials). A két szettben összesen 9 ecset van és egy sminkszivacs, bármilyen smink elkészíthető velük. Ráadásul a két szett ára együtt annyi (15.000.- körül), mint egy darab drágább kategóriájú ecseté...

ARC:


Az arctisztítás és hidratálás után természetesen a fényvédő krém következett. Nyáron mindig használok erősebb fényvédő terméket az arcomra. A Vichy Capital Soleil 50 Spf védelmet nyújt és azért szeretem nagyon, mert rögtön lehet rá sminkelni, nem képez vastag, ragacsos réteget, kimondottan könnyű a textúrája.

Én ezután a Bourjois 123 Perfect CC krémet használtam, egy kicsit sötétebb árnyalatban (mert az arcom a fényvédő miatt nem barnul, ezért a test többi része mindig egy kicsit sötétebb árnyalatú) és ezzel színben kiegyenlítem. Ez egy lazább fedésű krém (itt írtam róla részletesen: Kipróbáltam:Bourjois CC krém). Akinek erősebb fedésre és komolyabb mattításra ban szüksége, annak bátran ajánlom a Catrice All matt Plus alapozóját. Az aplikációhoz a Real Techniques szivacsát használtam.

Mattításra a Catrice All Matt plus púderét használtam (ecset RT 400). Általában nem használok púdert, de nyáron nekem is szükségem van plusz mattításra és fixálásra. Bronzernek a Physicians Formula Murumuru bronzerét használtam. Árnyalat: Deep Bronzer. Ezt a terméket mindenhol a legjobb bronzerként tartják számon. Én nemrég szereztem be, és a formulája valami egész rendkívüli. Egyáltalán nem poros, de nem is krémes, nagyon könnyen eldolgozható és teljesen összeolvad a bőrrel. Valóban más, mint az összes bronzer, amit eddig használtam. Én az arccsont kiemelése mellett még a homlokra és az orrnyeregre is használtam. (ecset: RT 200)

Pirosítónak és highlightnak a Makeup Revolution Cheek Kit Take a Breather árnyalatát használtam. Tavaly szereztem be  és nagyon megszerettem. Két világos árnyalat van benne, amit highlightnak lehet használni, plusz egy barnás és narancsos fényes árnyalat. Én az utóbbit használtam pirosítónak és a legvilágosabb árnyalatot highlighternek, az arccsontra, az orra és a száj fölé (ecset: RT 200, Highlight: RT 420 legyező ecset). 

Az arctermékek után így nézett ki a smink:

SZEM:


A szemfestésnél nagyon fontos a biztos alap. Én nagyon szeretem a Maybelline Color Tattoját (itt írtam róla részletesen: Maybelline Color Tattoo vélemény+ swatchok) Van belőle egy bronzos árnyalat On and on bronze), ezt használtam bázisnak (ecset: RT 300). Szemhéjpúdernek  Makeup Revolution nagyon népszerű Fortune Favours of Brave palettáját használtam, ami tele van fényes, barna, arany árnyalatokkal.

A fényes bronzos barnát ujjal beütögettem az alapba a mozgó szemhéjon, a fényes fehér a belső szemzugba került, a sötét barnával pedig kontúroztam a szemet. A szempillatőbe tusvonalat húztam (L'oreal Paris Superliner Gel Intenza krémes tus, ecset: RT 317), a szemöldökömet pedig a Catrice Stylist szemöldök ceruzával hangsúlyoztam. Vélemény és swatchok itt: Catrice Eyebrow Styler. Szempillaspirálok közül nyáron szívesen választom a vízálló változatokat. Az Essence I Love Extreme vízálló spirálját használtam, ami nagyon megbízható, nekem soha nem kenődött el. Ráadásul egy nagy kefés spirál, amivel nagyon látványos pillákat lehet festeni.

A szemfestés után így nézett ki a smink:

SZÁJ


A szájra a Maybelline 233-as Pink Rose árnyalata került. Ez egy könnyű krémes textúra és a színe nagyon szépen kiegészítette a sminket.

A teljes smink így nézett ki:

Ennek a cikknek a videó változata is elkészült a Topsmink Youtube csatornájára:


Lépésről lépésre sminkek közül még ezeket találod a blogon:

Natúr smink lépésről lépésre

Natúr smink lépésről lépésre videó is készült a Topsminkblog Youtube csatornára:

Füstös szem készítése lépésről lépésre

Smink lépésről lépésre: Tusvonal és vörös rúzs

Tavaszi smink: BB krém és highlight

Ombre szájfestés lépésről lépésre

Smink lépésről lépésre az Urban Decay Born to run palettával

Karácsonyi smink lépésről lépésre

Ennek a sminknek a videó változata is elkészült a Topsminkblog Youtube csatornára:

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:


vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG