Hajfestés otthon: Kipróbáltam: L`oreal Casting Creme Gloss / képekkel

2020.05.22.

Mostanában fókuszba került az otthoni hajfestés. Én (egy két kivételtől eltekintve) évtizedek óta itthon festem a hajam. Gondoltam megosztom a tapasztalataimat és írok az egyik olyan hajfestékről, ami nekem nagyon bevált.

A hajfestés otthon most egy valóban aktuális téma. Hajfestékek otthoni használatra nagy választékban kaphatók. Nehéz eldönteni, hogy melyiket válasszuk. Én tavaly ősszel kezdtem egy nagyobb kísérletbe (amiről természetesen majd cikket is írok:), hogy hónapról hónapra más és más otthoni hajfestéket próbálok ki. A legnépszerűbb otthoni hajfesték a L'oreal Casting Creme Gloss krémes hajfestékje. Ez egy ammóniamentes, tartós hajszínező krém, ápolja a hajat, és a doboz szerint nem túl nagy mennyiségű ősz hajat is befed.

Tapasztalataim:

 Ez a hajfesték a komfortosabb típus, amikor egy flakonból kell felvinni a festéket a hajra. (Az olcsóbb változatoknál tálban kell kikeverni és ecsettel kell felvinni, amit külön kell megvenni). A flakonban össze kell keverni a festéket és az aktiváló anyagot és a csőrös kupak segítségével felvinni a hajra. Tartalmaz még szett egy hajbalzsamot, ami több alkalomra is elég.


Milyen volt használni?

Meglehetősen könnyű. Pont optimális az anyag a sűrűsége, pont annyi mennyiség jön egyszerre amennyi kell (sajnos találkoztam olyan típusú festékkel, ami annyira sűrű volt, hogy szinte egyáltalán nem jött ki a flakonból). Én a teljes hajat festettem (nem utánfestés volt), ezért a teljes hajhosszra felvittem. Általában az otthoni hajfestékeknél fél órát kell rajta hagyni a hajon, ez ebben az esetben is így volt.

Milyen lett a színe?

Nekem az évtizedek alatt az egyik legfontosabb tapasztalatom az volt az otthoni hajfestéssel, hogy a dobozon lévő képet, azt el kell engedni:) Érdemes az árnyalatot nézni, de nemhiába tanulják a fodrászok évekig a hajfestést, mert nagyban függ a haj minőségétől, saját színétől , az őszhajak mennyiségétől, volt-e festve előtte... Otthoni hajfestésnél általában egyszerűbb, ha sötétebb színt szeretnénk, azt általában könnyebb elérni. A számozásnál nagy általánosságban (egy-két márka máshogy számoz) a .0-ás színek az alap színek (az 1-es a fekete egészen a 10-es nagyon világos szőkéig). 

1:fekete
2: nagyon sötét barna
3: sötét barna
4: barna
5: világosabb barna
6 :sötétszőke
7: szőke
8: világosabb szőke
9: világos szőke
10: nagyon világos szőke

Ha a pont után van még szám az azt jelenti, hogy az alapszínnek van valami plusz árnyalat (vöröses, kékes stb).

0: természetes
1: hamvas 
2: opálos
3: arany
4: réz
5: mahagóni
6: vörös

Én a sok festegetés alatt arra jöttem rá, hogy őszülő hajra a legjobb a .0-ás árnyalatokat használni. Például, ha vöröses árnyalatút vettem, akkor töveknél valamelyik festékkel szinte piros lett...

Amikor ezt vettem, még nem figyeltem annyira a számozásra és a 323, étcsokoládé színt választottam, ez egy nagyon sötét barna árnyalat, opálos és arany beütéssel. Szerencsére nem volt vöröses beütése.

Ennek a festéknek elég szörnyű állapotokkal kellett megküzdenie:) Ez volt az első, amit a hajfestéses sorozatban kipróbáltam és előtte kb. két hónapja nem festettem a hajam. Nyáron amúgy is kiszívja a nap, nyaralni is voltunk stb. Tehát volt egy fakó, erős ősz lenövésekkel rendelkező hajszín. A legnagyobb félelmem az volt (ami szerencsére nem vált be), hogy mivel jóval sötétebb színt is választottam, hogy nem lesz egyenletes a szín, foltos lesz. De meglepetésemre teljesen egyenletes sötét ,nagyon szép hajszínt kaptam. Egyáltalán nem látszott, hogy hol volt a lenövés (sajnos sok más festéknél látni) és tökéletesen befedte az őszhajakat.

Készítettem előtte utána fotókat, de valamiért az előtte képeket nem tudom feltölteni, de még próbálkozom:)

A két utána fotó (ilyen lett a hajam közvetlenül a festés után)



Elég volt?

Bőven elég volt egy flakon. A L'oreal hajfestékekre általában jellemző, hogy sok van bennük, még hosszabb haj esetén is elég lehet 1 doboz.

Milyen lett a haj minősége?

A balzsamnak köszönhetően puha és fényes lett haj, nem vettem észre, hogy akár minimálisan is sérült volna.

Összességében nagyon meg voltam elégedve (talán az összes próbált közül ez volt a kedvencem:)

Az otthoni hajfestés egy olyan procedúra, amihez ma már nagyon jó termékek vannak és biztonsággal, kényelmesen végezhetjük otthon is és még spórolunk is.

Időközben ennek a cikknek a videó változata is elkészült a Topsminkblog Youtube csatornára, amiben lépésről lépésre megnézhető a hajfestés folyamata. A videóban az 5.00 árnyalattal festettem be a hajam. (A videó nem beszélős, feliratok vannak benne és összesen 4 perc:) Rövidsége ellenére minden benne van, amit fontosnak tartok, jól látható a festés folyamata és az előtte/ utána állapot:)

Haj frizura témakörben még ezeket a cikkeket találod a blogon:

A legjobb 50 ombre haj fotó

Kipróbáltam: Babyliss tripla hajsütővas

Ennek a tesztnek a videó változata is elkészült a Topsmink Youtube csatornájára:

Kipróbáltam: Invisibobble hajgumik és csattok

Nagyon bevált: Tresemmé Purify&Hydrate termékcsalád

3 termék zsírosodó, igénybe vett hajra- ami nagyon bevált

Rövid haj: Minden, amit tudni kell/ képek, ötletek, trükkök

Kipróbáltam: Kallos Serical Latte tejproteines hajpakolás


Még ezekről a L'Oreal termékekről írtam véleményt a blogon:

Két hónapig csak L'oreal arcápolást használtam- Mi történt a bőrömmel?

L'oreal Tattoo Signature filces tus

L'oreal Hydra Genius hidratáló

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások