Házi szépítőszerek - Kávézacc - Hogyan használom?

2018.03.07.

A kávézacc használata különösen kedves a szívemnek, mert az amúgy szemétbe kerülő anyagot hasznosítjuk. Én nemrég kezdtem használni, de (mint a természetes szépítőszereknél általában), megdöbbentem mennyire jó hatása van.

Topsmink Facebook oldalán naponta osztok meg híreket a szépség világából és sminkes trükköket. Ha van kedved iratkozz fel itt https://www.facebook.com/topsmink/


Lehet, hogy a szépségiparban eltöltött több, mint 15 év miatt, de szívesen kisérletegetek házi szépítőszerekkel, meglepően jó eredménnyel. Írtam már a szódabikarbóna használatáról itt, az almaecetről itt, a kókuszolajról pedig egy nagyon alapos cikket itt.

A kávézaccot leginkább radírként szokták használni. A szemcséi pont tökéletesek, hatékonyan radíroznak, de nem sértenek. Én testradírként használom, de a leírások alapján a narancsbőrrel is felveszi a harcot (én szerencsés vagyok narancsbőr szempontból, mert nem küzdök a problémával, ezért ezt a funkcióját nem tudtam tesztelni)

Az alapradír amit használok egyenlő arányú kávézacc, kókuszolaj (bio,szűz és vegyszermentes) és cukor keveréke. Én általában 1/4 csészét szoktam mindegyikből és ehhez adok még 1 teáskanál fahéjat.


Meglepően sokáig elég volt, bár az igaz, hogy azzal számolni kell, hogy a fürdőszoba kicsit maszatos lesz a használata után. A használatában semmi extra, zuhanyzás közben kell vele átdörzsölni a bőrt, majd lemosni. (Arcra én ezt a keveréket nem használom)

Hatásában ez a tesradír felveszi a versenyt (ha nem jobb, mint a boltiak). A kókuszolaj miatt egyben hidratál is és fantasztikus fahéjas, kókuszos, kávés illata van. 

Ha van időm pepecselni, akkor kókuszolajas kávézacc kockákat készítek. Ennek az elkészítését részletesen itt írtam le. Ezek hasonló hatású testradír kockák.

Féltem, hogy nehéz elkészíteni, de ez egyáltalán nem igaz. Nagyon helyes kis kockák készültek el, amelyeket nagyon egyszerű használni.

Így néznek ki:

Tehát mindenkinek azt ajánlom, hogy kávézacc többet szemétbe ne kerüljön, hanem használjuk arra, amire a legjobb: testradírként :)

vissza

Hozzászólások