Henna minták, henna festés - A legjobb képek

2018.01.10.

Mostanában szívesen nézegetek henna festésről képeket (szerencsére a Pinterest jó partner ebben) és összegyűjtöttem a legjobb képeket.

Topsmink Facebook oldalán naponta osztok meg híreket a szépség világából és sminkes trükköket. Ha van kedved iratkozz fel itt https://www.facebook.com/topsmink/

Pinterest fanatizmusomról már írtam régebben :) Szerintem ez a legaddiktívebb közösségi oldal.

Saját Pinterest oldalamon közel 50.000 (!) kép sorakozik különböző témákban. Amikor elindult a Topsmink, akkor neki is készítettem saját Pinterest oldalt (természetesen), ahol ebben a pillanatban 78 nyolc táblán közel 8.000 képet gyűjtöttem össze. Ezek között vannak saját anyagok és rengeteg inspirációs kép is.

A sminkeket külön kategóriákba válogattam (Halloween smink, Füstös szem, Korok sminkje- koronként természetesen, de vannak extrémebben témák - pl: Doll makeup, Pop Art makeup vagy Dark Queen makeup, Fekete rúzs, Vörös szemsmink...).

Vanak hajas témák (Ombre haj, Rövid haj, Őrült hajszínek...) és körmös táblák is (Karácsonyi körmök, Minimál körmök...)

A Topsmink Pinteres oldalát itt tudjátok megnézni https://hu.pinterest.com/topsmink/boards/

A táblák részletes megnézéséhez be kell jelentkezni az alkalmazásba.

És most pedig csodálatos Henna képekre bukkantam, ezért ezeket is elkezdtem gyűjtögetni:)

A Henna növényi festék, hajra és testre is használható (mindkettőre különböző festékek kaphatóak). A felkenéskor fekete vagy sötét-vöröses barna, madj a festékanyagok megfogják a bőrt (a szín a henna minőségétől és a száradás idejétől függ elsősorban), a száradt henna rétek eltávolítható és a vörösesbarna minta kb. egy hétig a bőrön marad. 

Úgy gondoltam nem mentem le ide egyenként a képeket, hanem a Pinterest / Topsmink oldalon (az eredeti forrásokkal együtt), két táblában rendezve meg tudjátok nézni. (Ezeket a képeket Pinteres regisztráció nélkül is meg tudjátok nézni:)

A legkreatívabb mintákat erre a táblára gyűjtöttem https://hu.pinterest.com/topsmink/henna-design-henna-mint%C3%A1k/

Ilyen gyönyörű képeket találtok ott, mint ezek:

Ha pedig magad is kisérletezgetnél henna festéssel, akkor ezeket az egyszerű mintákat érdemes átböngészni https://hu.pinterest.com/topsmink/simple-henna-tattoo-design-egyszer%C5%B1-henna-mint%C3%A1k/

A néhány képen látható fehér hennáról annyit kell tudni, hogy csak nevében henna, tulajdonképpen fehér testfesték, nem fogja meg a bőrt, a nap végével eltávolítható.

Hagyományos hennát testfestéshez, illetve egyéb eszközöket a Csillámvilág online shopjában találtam (nem szponzorált link). https://shop.csillamvilag.hu/henna-mehndi

Remélem legalább anyi öröm nézegetni a képeket, mint gyűjtögetni :) Jó böngészést!

vissza

Hozzászólások