Heti inspiráció - Jégkirálynő smink

2019.01.21.

Az elmúlt években több ezer sminkképet gyűjtöttem össze. Mától minden héten közzé teszek néhányat, egy téma köré csoportosítva. Ezen a héten, a téli hidegtől inspirálódva jégkirálynő sminkeket láthattok, illetve néhány tippet osztok meg az elkészítéséhez.

Mi ez?

A téli fagyos hideg és hólepte tájak által inspirált smink, melyet elsősorban kreatív fotózásokon készítenek.

Mi jellemzi?

Színekben a fehér, ezüst, jeges kékek. Texturákban fényes és csillogó anyagok. Sok highlight és glitter. Kreatív kiegészítők, akár műhó, bindik és egyéb anyagok a legváltozatosabb formában.

Milyen az alapozás?

Natúr vagy a bőrszínnél világosabb, esetleg fehér. Sok hihghlight, csillámok akár az arcon is.

Milyen a szemfestés?

Legtöbbször hideg kék, ezüst vagy fehér. Halvány színek, de éles kontúrvonalak jellemzik. Sok csillám és glitter díszíti. A szemöldök és a szempilla legtöbbször fehér (ezt legkönnyebben szempillákra való bázissal érhetjük el. Ez az a termék melyet a fekete spirál alá szoktak tenni, hogy a pillák dúsabbnak tűnjenek, csak ebben az esetben csak az alapozó spirált tesszük fel. Ilyen pl: Mac P+P lash)

A fehér szemceruza használatáról írtam egy külön cikket, ahol sok ötletet adok a használatához: Elolvashatod itt: Hogyan használd a fehér szemceruzát?

Milyen a száj?

Legtöbbször natúr, esetleg fehér, de előfordul, amikor ezt a típusú sminket vörös ajkakkal egészítik ki.

Ennek a típusú sminknek a hordhatóbb variációit ezen a táblán gyűjtöttem össze, melyek akár inspirációk lehetnek egy téli esküvői sminkhez. Íme néhány példa:

És amikor csak a fantázia szabhat határt a sminknek:

Milyen ruhát, kiegészítőket használnak hozzá? Általában milyen környezetbe helyezik?

Természetesen téli havas táj, ami megjelenik ezeken a képeken. Legtöbbször fehér (gyakran menyasszonyi), ruhát viselnek a modellek, még akkor is, ha nem esküvői fotózásról van szó. Sok ékszer, nyakékek, hajdíszek, gyakran tiara. (mind ezüstösen vagy opálosan csillogó) . És bár nem kiegészítő, de ha lehetőség van rá sokszor megjelennek ezeken a fotókon farkasok :)

Még több képet és a fotók forrásait megtalálod a Pinterest oldalamon Itt:Pinterest/Topsmink/Winter Queen Makeup

Még ezeket a smink inspirációs cikkeket találod a blogon:

Fesztivál smink ötletek

Tavaszi smink inspiráció

Őszi smink inspirációk

20-as évek sminkjét készítettem egy fotózásra

A Topsminkblog Instagram oldalán gyakran megosztom azokat a sminkeket, melyeket magamra készítik. Van köztük hétköznapi, alkalmi és extrémebb smink egyaránt. A 2020-as termésből egy videót is készítettem a Topsminkblog Youtube csatornájára:Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ez is érdekelhet...:) Ha igen, akkor klikk a képre és olvashatod is :)

vissza

Hozzászólások