Hogyan készül egy esküvői smink lépésről lépésre?

2016.07.01.

A nagy napon nagy smink fog készülni :)))
Hogy milyen lépésekből áll? Megtudhatod ebből a cikkből.

A szép esküvői smink titkairól már írtam egy posztot itt, de mivel a téma kimeríthetetlen, azt gondoltam megosztom a gondolataimat arról, hogy milyen termékeket használj, ha magad szeretnéd elkészíteni a menyasszonyi sminked vagy szeretnél tisztában lenni a folyamattal. Én személy szerint nem ajánlom, hogy valaki abban a feszültséggel teli helyzetben, amit az esküvői készülődés jelent maga készítse el a sminkjét. Hogy miért? Egyrészt a technikai tudás hiánya miatt (ami a tükörben jól mutat, egyáltalán nem biztos, hogy fotón is). Másrészt pedig nem általános, hogy, aki nem profi annak teljes professzionális termékei vannak otthon. Márpedig ezek nélkül nehéz profi és tartós sminket készíteni. Ha figyelembe vesszük azt, hogy egyetlen esküvői sminkhez felhasznált termékek árai százezres tételt érhetnek el, beruházni sem éri meg.

Mik a legfontosabb lépések egy esküvői smink készítésénél?

1. Makulátlan arcbőr


Ez a legfontosabb, mindemellett nem szabad, hogy maszkszerűnek, természetellenesnek hasson és az sem árt, ha az a alapozó tartós.  És  a fotókon is jól mutasson.

Én a Mac Face&Body alapozóját használtam?

Miért?

Mert nagyon természetes fedése és textúrája van. Inkább száraz vagy normál bőrtípusra jó választás, zsíros bőrre kevésbé. Emellett testre is használható (pl: dekoltázson). Ha nagyobb fedésre van szükség vagy a bőr könnyen átfényesedik, akkor viszont nem ez a legjobb választás.

Milyen alapozók javasoltak még esküvőre?

Estée Lauder Double wear (nagy fedésű, nagyon tartós, natúr matt alapozó). Én általában ezt használom, zsírosabb vagy nagyobb fedést igénylő bőrnél.

Mac Studio fix fluid (hasonló paraméterekkel, mint a Double Wear), Mac Studio Sculpt (elsősorban száraz vagy idősebb bőrre, szintén nagy fedésű, de krémes alapozó).

Javasolható még esküvői alapozónak: Bobbi Brown Skin Foundation, Chanel Pro Lumiere.

Mint látható nem a legolcsóbb kategóriájú alapozókat írtam, de mivel meggyőződésem, hogy a legfontosabb a szép bőrkép, szerintem érdemes befektetni egy jobb alapozóba, ha saját magad készíted a sminked és sminkeseknél is elvárás a minőségi alapozó használata. Ha sminkes készíti a menyasszonyi sminked, mindenképp élj a próbasmink lehetőségével és teszteld le, hogy a nap folyamán, hogy "viselkedik" az alapozó a bőrödön.

A felsoroltak közül két alapozó össze is hasonlítottam (Mac Fic Fluid vs. Estée Lauder Double Wear). Hogy mire jutottam elolvashatod itt: Melyik a jobb alapozó?- Mac Fix Fluid vs. Estée Lauder DW

Legyen kéznél egy mattító púder vagy krém az esküvő folyamán (ez a vőlegénynek is hasznos lehet a fotózásnál).

2. Szolid, de látványos szemsmink


Ha nem szeretnél erős szemfestést, nyugodtan használhatsz természetes színeket (mattot vagy csillogót egyaránt). 

De mitől lesz látványos?

Ha még nem próbáltad, akkor is érdemes műszempillát használni.Nagyon szépen kiemeli a tekintetet. Nem kell, hogy természetellenes legyen. Én a Mac #36-os pilláját sokszor használtam, most az Ardell pilláit preferálom (egyrészt, mert Cruelty free, másrészt mert ár/érték arányban is jobb), de a tincses pilla is jó választás lehet.

Az is jó megoldás, ha szakemberrel készíttetsz épített pillát. Nagyon szép természetes hatású pillák készülnek. 

Az Ardell termékeiről (elsősorban a pillákról) írtam egy külön cikket. Itt olvashatod el: Kipróbáltam: Ardell termékek

Ezt a típusú szemsminket érdemes egy vékony tusvonallal hangsúlyosabbá tenni. Én legjobban géles tussal szeretek dolgozni. 4 márka (Mac, Maybelline, L'oreal, Sigma) géles állagú tusát össze is hasonlítottam egy cikkben. Elolvashatod itt: Melyik a legjobb gél állagú tus?

Ha pedig az érdekel hogyan húzhatsz tökéletes tusvonalat, olvasd el ezt a cikket : Szemhéjtus kisokos - Minden, amit tudni kell

Szépen formázott szemöldök. Gyakran elhanyagolják, pedig keretet ad az arcnak, kiemeli a szemfestést. Itt is törekedj a természetességre!

A szép szemöldök titkairól itt írtam.

3.Szájfestés


Barackos, természetes rózsaszínes rúzs a legjobb választás az esküvői  sminkhez. Az én kedvenceim a Mac Shy girl és Mac Creme Cup árnyalatai, de nyugodtan használhatod a saját kedvenc rúzsod vagy szájfényed.

A pirosítót a rúzshoz igazítsd! Kevés kontúrozás, barackos színű vagy halvány rózsaszín pírosítás nagyon szépen mutat.

Én ezeket tartom a legfontosabbnak, ha természetes, de látványos sminkre vágysz.


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink


Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások