Hogyan formázd a szemöldököd? + Kedvenc szemöldök termékeim

2020.03.18.

Vannak, akik olyan szerencsések, akiknek természetesen szép formájú, sűrű szemöldökük van. És vannak olyanok, mint én, akik túlszedték és nem nőtt vissza, vagy eleve nagyon ritka szemöldökkel rendelkeznek. Tény, hogy a szép szemöldök nagyon fontos ahhoz, hogy harmonikus legyen a smink. Arról írtam ebben a cikkben, hogy milyen eszközökkel érheted ezt el

Már írtam egy részletesebb cikket a szemöldökről, de ott a fókusz inkább az elmúlt korok szemöldök divatján volt. Ez a poszt egy praktikus írás a szemöldök formázásának módszereiről. Én nagyon szeretek játszani a szemöldök formákkal és színekkel. Egy más formájú szemöldökkel teljesen megváltoztatható az arc karaktere. Ma már sok eszköz kapható kimondottan a szemöldök formázására, ezeket veszem sorba.

Szemöldök ceruza

Talán ez a leggyakrabban használt szemöldök formázó eszköz. Nem egyenlő a szemceruzával. A szemceruza általában zsírosabb, kenhetőbb, vastagabban is fog. A szemöldök ceruza esetében nagyon fontos hogy stabilan a helyén maradjon, ne kenődjön el. Érdemes a ceruzát jól kihegyezni és vékony szálakat rajzolni a szemöldökbe, nem egy összefüggő vonalat. Érdemes úgy gondolkodni, hogy kiegészítjük a meglévő szemöldököt az ideálisra. Nekem régebben az volt az egyik hibám, hogy azt gondoltam, hogy mindenhova kell "rajzolni" a szemöldökbe,  a teljes hosszán. Közben megtanultam, hogy sokkal természetesebb lesz a megjelenés, hogy ha oda húzok csak vonalakat, ahol valóban kell kiegészítés. Persze ez a módszer feltételezi, hogy a ceruza színe nagyon közel legyen a saját szemöldökünk színéhez. 

Előnye: Talán ezzel a legkönnyebb bánni. Nem kell külön eszköz a felvitelhez.

Kedvenc termékeim:

Catrice szemöldök ceruza. Ez egy hagyományos, hegyezős ceruza. Szerintem drogériás termékek közül ez a legjobb választás.

Miért? Nagyon jó az ára. Szépek, természetesek a színei. Alapvetően tartós és a ceruza végén van egy kefe, amivel valóban szépen belehet fésülni a szálakat. (Sok szemöldök ceruzán van ilyen kis fésű, de nem mindegyiknél használható jól). A Catrice termékénél valóban nagyon hasznos. Érdemes először megrajzolni a szemöldököt, majd átfésülni. Kicsit el is mossa a megrajzolt vonalakat ezáltal természetesebbnek hat. Mindig érdemes felfelé fésülgetni a szemöldököt, nem oldalirányba.

Hátránya? Elég gyakran kell hegyezni, használat közben is többször (egyrészt mert kopik a hegye, másrészt ahogy a bőrfelülettel érintkezik, ami valamennyire zsíros, egyre kevésbé fog). 

Ebben a videóban egy gyors nyári sminket készítettem el (csak drogéás termékekkel) a Topsminkblog Youtube csatornájára. Szemöldökre a Catrice ceruzáját használtam (az Alverde zselével kiegészítve)

Mac szemöldök ceruza

Miért? A Mac automata szemöldök ceruzája a legjobb termék, amit ebben a kategóriában használtam (pedig sok High end terméket is próbáltam már). Ezt a ceruzát nem kell hegyezni, nagyon-nagyon vékony a hegye. Ezzel valóban lehet nagyon pontosan kis szálacskákat rajzolni. Nem fordul elő, hogy nem ír, mert zsírosabb a felület. Teljesen víztaszító. Erős izzadás esetén sem mozdul el. Akkor sem, ha nap közben hozzáérünk. Nagyon szépek a színek. Van egy szőke árnyalat, az a neve, hogy Fling, ami akár szőke, akár ősz hajhoz nagyon jó, természetes választás. Idősebbekre én is sokat használtam. Legutóbb Lisa Eldridge csatornáján láttam egy YouTube videóban, amiben 60 év feletti modellt sminkelt ő is ezt használta. De nagyon jól eltalált szín a középbarna Lingering és a sötétbarna Spiked is. 

UPDATE2022: A cikk írása óta ez a termék megújult (a színek elnevezései maradtak) és erről közel nem annyira jók a visszajelzések. Én ezt az új változatot még nem próbáltam:)

Hátránya: Nagyon drága. Általában a Mac termékei ár érték arányban jók. Magasabb árfekvésűek, de sok van bennük és lassan fogynak. Na ez erre a termékre nem vonatkozik. Napi használat mellett kis túlzással egy hónap alatt vége és havi szinten csak szemöldök termékre, több, mint 6000 forintot kiadni, azért kicsit borsos. Negatívum az is, hogy ebben a ceruzában el tud törni a hegy, már többször jártam így vele...

Részben ezért is néztem olcsóbb, de jó termék után...

Ami kevésbé vált be:

Essence szemöldök ceruza

Itt tényleg azt éreztem, hogy a olcsóbb ár valóban rosszabb minőséget is jelent. Nagyon nehéz volt vele szépen megrajzolni a szemöldököt. Ha zsírosabb volt a felület, akkor szinte egyáltalán nem fogott. Nagyon sokszor kellett átrajzolni, mert hol fogott, hol nem (ez a világosabb színekre fokozottan jellemző). Ezért nagyon nehéz volt tartani a formát. Elég vastag a hegy, nehezen volt számomra hegyezhető, ezért nem is igazán lett pontos a végeredmény. 

Szemöldök ceruzát gyakran szerzek be a Notino oldaláról, mert valóban nagy a választék. Drogériás ás High end termékek is vannak bőséggel. Megnézheted itt: Szemöldök ceruzák

Szemöldök porok:

Amikor több, mint tíz éve elkezdtem sminkelni, ezt a típusú terméket szinte egyáltalán nem lehetett még kapni, ezért szemhéjpúdereket használtunk. Ez tulajdonképpen még most is opció, matt finisű, természetes színű szemhéjpúderek használhatók erre a célra. Porral erőteljesebb, határozottabb szemöldököket lehet rajzolni ezzel a módszerrel.

Előnye: Talán ez a termék legkiadósabb, leghosszabb ideig ezt lehet használni (a ceruzákat elhegyezzük és a géles, szelés termékek is gyorsabban fogynak)

Hátránya: Kell hozzá, egy lehetőleg profi ecset. A legjobb erre a célra egy kicsit keményebb fejű, vágott ecset.

Kedvenc termék:

Catrice Brow set/ szemöldök por


Miért? 

Nagyon szeretem, hogy minden benne van, ami a szemöldök formázásához kell. A por, az ecset (mini változat, egyik oldala vágott, a másik kefe) és egy kis szemöldök csipesz is. Ez azért nagyon jó, mert a szemöldök formázása után előfordul, hogy látunk egy két szálat, amit kilóg és akkor egyből kéznél van a csipesz. A kis ecset használható, de ha valaki napi szinten használja ezt a terméket, akkor érdemes beszerezni egy profi ecsetet. Kétféle szín van benne, egy világosabb és egy sötétebb. A sötétebbel érdemes meghúzni a szemöldök kontúrjait, a világossal pedig kitölteni.

UPDATE2022: Ezt a termlket umádtam, viszont egy idő után (valószínűleg már a hivatalos lejárat után) elkezdett porlani). Ha hozzáértem az ecsettel, akkor teljesen szétesett, nagyon nehéz volt vele dolgozni...

Ebben a videóban egy őszi sminket készítettem és a szemöldökre a Catrice Brow szettet használtam. A videóban korrektorral negatív kontúrt is készítettem, hogy még hangsúlyosabb legyen a szemöldök vonala:

Szemöldök gélek, pomádék

Ez a típus nem rég került a köztudatba. Talán az Anastasia Beverly Hills sikertermék pomádéja tette ennyire népszerűvé. Sajnos én ezt a márkát még nem próbáltam, de tervben van. Ami késik, nem múlik:)

Ezek a termékek gél állagú szemöldök festékek kis tégelyben. Ugyanúgy kell a használatukhoz ecset, minta a porhoz. 

Előnyei: Szinte bármilyen szemöldök elkészíthető vele. A porral ellentétben lehet vele kis szálacskákat is rajzolni, de minimálisan satírozható is. Nagyon tartós, mert a géles állagú termékek nagyon meg tudnak kötni.

Hátránya: Meg kell tanulni vele bánni. Talán az összes közül (legalábbis kezdetben) enek a legnehezebb a használata.

UPDATE2022: Időközben beszereztem az ABH szemöldök gélt. Értékelés folyamatban:)

Szemöldök spirálok

Ezek a szempillaspirálra emlékeztető spirálok. Létezik belőlük szintelen, ami csak fixálja a szemöldök illetve vannak színezett változatok is. 

Előnye

Ez az egyetlen termék, amelyik a szempilla szálait is átfesti. Például ha világosabbra van festve a haj és a szemöldököt szeretnénk hozzáigazítani festés nélkül, akkor ez egy nagyon jó megoldás. Lehet használni magában is, ha elég sűrű a szemöldök, de alá is lehet rajzolni valamelyik másik szemöldök termékkel.

Kedvenc termékek

Én szeretem befésülni a szemöldök szálait, ezért elég sok terméket használtam ebből a típusból.  Nekem a Mac Brow Gel terméke volt az egyetlen, ami nem oldotta fel az alatta lévő szemöldök ceruza vagy szemöldök por vonalát.

Szemöldök filc

Ezzel van a legkesebb tapasztalatom (egy terméket próbáltam csak) és igazán csak most kezd divatba jönni, ezért valószínűleg fogok tesztelni belőlük. Újabb smink / celeb fotókon gyakran találkozni ezzel a vékony, szálas megoldással, amit csak ezzel a termékkel lehet elérni. Mostanában már kaphatóak olyan filcek is melynek fésűszerűen több hegye van, ezzel teljesen olyan hatást érhetünk el mint a microbladinggel (szálas szemöldök tetoválás). Sajnos ilyet még nem próbáltam :( De ami késik, az nem múlik:)

Remélem hasznos volt ez a kis összeállítás a szemöldök világából és most már sikerül eligazodni a rengeteg szemöldök termék között.

Ezekről a szemöldök termékekről írtam részletes véleményt a blogon:

Catrice szemöldök ceruza/ vélemény+ swatchok

Catrice Eyebrow set/ szemöldök ápoló készlet /vélemény+képek

Essence szemöldök ceruza


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások