Kipróbáltam - 100 Ikonikus Szépségtermék közül hatot

2018.03.06.

A Popsugar oldalán van egy nagyon jó lista, mely 100 ikonikus szépségterméket vesz sorba, az Eos ajakápolójától, az eredeti Beauty Blenderen kereszetül, a Chanel No5 parfümig. Én pedig azokról írok, melyeket ezek közül kipróbáltam.

Szeretek sminktermék listákat nézegetni, hogy megtaláljam a legjobb termékeket. Nemrég Kim Kardashian sminkese által használt termékek listájáról írtam itt

Ez a lista, amiről most írok pedig 100 ikonikus szépségterméket vesz sorba. A teljes listát (egy slideshow keretében) itt találod. A lista valóban nagyon jó. Szerepelnek rajta klasszikus termékek és olyanok is, amelyek az utóbbi éveben lettek nagyon népszerűek. És bár nagy részéről hallottam, mindössze 6 volt közülük, amelyet valóban próbáltam.

Update 2020: Azóta persze sokkal többet kipróbáltam. A cikk végén felsorolom azokat, melyekről olvashatsz még a blogon:)

Ezekről írtam véleményt ebben a cikkben. Megérdemelték-e, hogy a listára kerültek? 

Mitől lesz valami ikonikus termék? Általában valami újdonság vagy innováció, mely ide emeli a termékeket. Valami, ami által a rengeteg termék közül is megjegyezhető vagy minőségileg kiemelkedő.

1. NIVEA krém


Mi ez?

Szerintem ezt a terméket nem kell bemutatni :) Egy általánosan használható krém.

Hát ezt mindenki próbálta már. Itt is igaz, hogy összetéveszthetetlen a csomagolás és nagyon könnyen felidéződik az az illat és érzés, amit a használat közben éreztünk.

Ez velem is így van, annak ellenére, hogy legalább 20 éve nem használtam már. Még gyerekkoromban (80-as évek :) jártam úszni és anyukám mindig ezt adta, hogy vigyem magammal (mondjuk sok minden más annak idején nem is volt elérhető a piacon:))

Ha magyar lenne a lista szerintem a Babaszappan is rajta lenne és mindkettőről ugyanazt gondolom, az emlékek, az idő és a nosztalgia megszépíti ezeket a termékeket. Valójában egy nehezen beszívódó, zsíros krémre emlékszem. De  tény, hogy a krémmánián mai napig sokan esküsznek rá, hogy csak ez jó a bőrükre (pedig ma már van választék)

Megérdemli a helyét a listán?

Egyértelműen igen. Összetéveszthetetlen, mindenki ismeri és használja.

2. Loccitane Shea vajas kézkrém


Mi ez? 

Egy Shea vajat tartalmazó luxus kézkrém

Ez az egyetlen kézkrém, ami a listán van. Aki küzd azzal, hogy állandóan száraz a keze és semmi nem használ, az tudja milyen hasznos tud lenni ez a darab.

Mindig vannak olyan hatóanyagok, melyek hirtelen divatba jönnek és az a márka, aki gyorsan reagál sokat profitálhat. A Shea vaj divatját legjobban a L'Occitane tudta kihasználni. Erre e termékre is jellemző (mint a listán lévő legtöbbre), jól használható darab, de (kihasználva a népszerűségét), szerintem túlárazott.

Megérdemli a helyét a listán?

Igen. A csomagolás is szintén azonnal felismerhető

Erről a kézkrémről itt írtam részletesen: L'occitane shea vajas kézkrém/ őszinte vélemény

3. Estée Lauder Advanced Night Repair Serum


Mi ez?

Egy arcszérum (a nevével ellentétben nappal is használható)

Az Estée Lauder széruma volt az első arcszérum a világon, ha jól emlékszem a 60-as években. Azóta többször megújult, de még mindig a márka egyik legnépszerűbb terméke.

Ez egy nagyon jó termék. Tökéletes az állaga (gél szerű), gyorsan beszívódik, valóban tökéletesíti a bőrt, luxusérzetet ad. Viszont az ár/érték arány már itt is problémás szerintem. Ma már rengeteg szérum van, és közülük nagyon sok egy bizonyos problémára szól (ránctalanítás, extra hidratálás). Az Estée Lauder szérumot mindenki használhatja. A saját véleményem az, hogy ez egy szuper darab, de ma már találhatunk speciálisan nekünk jobban megfelelő terméket olcsóbban.

Megérdemli a helyét a listán?

Igen. Egy teljesen új terméktípus indult el a pályáján ezzel e termékkel.

4. Clinique Dramatically Different Moisturizer


Mi ez?

A Clinique három lépéses arctisztító rendszerének (arclemosó, tonik, hidratáló) krém része

Ezzel a termékkel nekem mindig az volt a gondom, hogy nemigazán tudtam meghatározni mire való. A Clinique három lépés arctisztítása magában ikonikus. Van egy bőrtípusnak megfelelő arctisztító, majd egy tonik és végül ez a sárga krém (ebből is kétféle létezik a krém és zsírosabb bőrre a gél). Viszont ez a krém nem helyettesíti az arckrémet. Hivatalosan arra szolgál, hogy visszaállítja a bőr ph értékét és valamennyire hidratál. De erre még a hivatalos verzió alapján használni kell arckrémet ill. egyéb bőrtípusnak megfelelő terméket.

Én nyáron nagy melegben kenegettem el magamra, hidratáló helyett, amikor nem kívánt a bőröm zsírosabb terméket.

Megérdemli a helyét a listán?

Igen. Tényleg nagyon ismert termék. Ráadásul a 70-es években a Clinique elsők között kezdett speciálisan bőrtípusokra kifejlesztett termékeket árusítani. Ezekben a termékekben az is újdonság volt, hogy nem tartalmazott (és ez mai napi így van) hozzáadott illatanyagokat (ez persze nem azt jelent, hogy nincs illatuk, de csak az összetevők természetes illatát érezzük)

5. Duo műszempilla ragasztó


Mi ez?

Egy műszempilla ragasztó :)))

Akkor, amikor ez a ragasztó megjelent a piacon, még nem tudtuk, hogy a műszempilla szinte a mindennapi megjelenés része lesz.

A klasszikus (kék) csomagolású Duó ragasztó latex alapú, mely a pillára rakva fehér, majd átlátszóvá válik. Azóta már rengeteg féle kapható Pl: latexmentes és fekete is.

Erről a ragasztóról nagyon részletesen írtam itt: Kipróbáltam- Duo műszempilla ragasztó

Megérdemli a helyét a listán?

Igen. Ha műszempilla ragasztó, akkor DUO. Talán az Ardell kezdi mostanában felvenni vele a versenyt.

6. Mac rúzs - Ruby Woo


Ma már természetes, hogy a sminktermékek piacán szinte minden igényre találunk terméket. De nem volt ez mindig így. A 80-as években mikor a Mac indult még színekben és textúrákban elég kis választék állt rendelkezésre. A Mac forradalmi jellege pont abban volt, hogy olyan terméktípusokat vezetett be, amelyek addig szinte elérhetetlenek voltak (Strobe krém, Géles tus, Szemhéjalapozó... stb)

És ilyen volt a matt rúzs is. Még tíz évvel ezelőtt is a rúzs egyet jelentet a krémes, kicsit fényes termékekkel. És akkor a Mac már évek óta piacon volt a matt textúrával. A színek közül több is ikonikussá vál (Velvet Teddy, Kinda Sexy, Please me), de amit mindenki ismer az a matt vörös Ruby Woo.

A Mac rúzsairól (rengeteg képpel illusztrálva) itt írtam

Tökéletes fedés, tartós szín, gyönyörű vörös és igazán matt.

Megérdemli a helyét a listán?

Hát persze...

Erről a listáról a későbbiekben még ezekről írtam véleményt:

EOS organikus ajakbalzsam

Carmex ajakápoló

La Roche Posay Effaclar Duo krém

Bioderma Sensibio H2O micellás víz

Maybelline Great Lash szempillaspirál

Yves Saint Laurent Touche Eclat korrektor

Bobbi Brown géles tus

Glamglow Supermud arcmaszk / teszt

NUXE száraz olaj

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen akkor klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások