Kipróbáltam a legnépszerűbb szemhéjtust - Maybelline eye studio lasting drama

2019.01.23.

Erről a tusról, már egy összehasonlító cikkben írtam, de mivel a népszerűsége töretlen, gondoltam szentelek neki egy saját posztot.


Mi ez a termék?

A maybelline márka zselés, fekete szeméjtusa. A legnépszerűbb tus vitathatatlanul most a magyar piacon, de külföldi blogokon is nagyon népszerű.

Mit ígér?

Zselés állagú. Akár 24 órán keresztül tart. Intenzív szín, egyszerű használat. Professzionális ecset jár mellé.

Hogy találkoztam vele?

Régebben főleg a MAC fluidline termékét használtam, alapvetően elégedett voltam vele, de azt rólam tudni kell, hogy a tusokkal általában nem vagyok 100%-ban elégedett. Mindig el tudok még feketébbet és intenzívebbet képzelni.

Esküvői próbasminket készítettem és én mindig ajánlottam a mennyasszonyoknak, hogy viseljék egész nap és teszteljék a tartósságát. Amikor az esküvő napján mentem, akkor kaptam a visszajelzést, hogy minden rendben volt, de a MAC tus kicsit elmaszatalódott és használjuk inkább a sajátját, mert az bevált. Ez volt a Maybelline tus. Akkor dolgoztam vele először és meglepődtem, mert tényleg felvette a versenyt a drágább termékekkel.

Írtam egy cikket, melyben a 4 géles tust hasonlítottam össze (MAC, L'oreal, Maybelline, Sigma) Elolvashatod itt: Melyik a legjobb zselés szemhéjtus?

Hogy néz ki?

Mint minden ilyen termék, strapabíró üveg tégelyben van. Csomagolva van mellé egy kétvégű (egyik végén tusecset, a másikon egy aplikátor) eszköz a feltételhez.

Összetevők

A márka nem cruelty free. Az összetevő lista nem tartalmaz magas kockázati tényezőkkel rendelkező összetevőket. Nagy arányban találhatók különböző típusú szilikonok az összetevők között.

És most nézzük az ígéreteket:

1. Zselés állagú. Ez tény:) A beszáradást tekintve közepesen teljesít (mint az összehasonlító cikkből kiderül). Néhány hónap után el kezd száradni, majd egy idő után teljesen beköt.  A teljes száradás egy év (tehát a lejárati idő után) következik be. Ilyenkor már szinte nem is használható. Egy teljes tégelyt még gyakori használat mellett sem tudtam elhasználni.

2. 24 órán át tart. 

A tusokat száraz, zsírtalanított felületre érdemes feltenni. Nekem pozitivak voltak a tapasztalataim (én magam is sokat viseltem). Melegben, szemerkélő esőben is jól bírta. Nem mozdult.  A kánikula volt az egyetlen (35 fok körül) ami már kifogott rajta, de ez sem volt vészes.

A száradási ideje közepes, ami egyrészt jó, mert lehet még korrigálni, másrészt viszont érdemes kivárni azt a néhány percet, amíg magabiztosan megköt. (pl: rejtett szemhéj esetén érdemes úgy tartani a szemet a száradás idején, hogy ne érjen össze, és ne maszatolódjon el) Lehet ezt most nem sikerült tökéletesen megfogalmazni, de remélem értitek, hogy mire gondolok:)

3. Intenzív szín, egyszerű használat

Valóban elég fekete de én mindig el tudok még intenzívebbet képzelni:)

Saját fotóm:

A tusok használatáról/típusairól írtam részletesen itt: Szemhéjtus kisokos...Minden, amit tudni kell

Valóban a géles állagnak nagy előnye, hogy maga az anyag szilárd, nem folyik el, viszont kis gyakorlatot ez is igényel. Ez a termék kimondottan jól siklik, de határozottan kell vele dolgozni. Ahogy kezd beszáradni, sajnos ez a tulajdonsága gyengül.

Jól használható alapnak füstös szemhez. Erre kimondottan sokat használtam, jól működik együtt szemhéjfestékekkel.

4. Professzionális ecset van hozzá

Ez a termék gyenge pontja. Az ecset egyetlen előnye, hogy van. Tus húzására szinte egyáltalán nem használható (legalábbis nekem nem működött). Géles tushoz vagy vágott vagy vékony tű ecsetet jó használni. Ez az ecset inkább egy ajakecsetre hasonlít, ezért a formája miatt eleve nehéz vele tusvonalat húzni. Kipróbáltam ajakfestésre, arra sem jó, mert túl kemény. Az aplikátor jó ötlet lenne a vonal satírozására, de az is nagyon kemény így inkább csak dörzsölni lehet vele a szemhéjat.

A felső a Maybelline ecset:

Egyszóval én a saját profi ecseteimet használtam, az úgy szuper volt. Viszont ez azt jelenti, hogy a termék mellé érdemes beszerezni egy profi ecsetet is.

A szemre használható sminkecseteket itt mutattam be részletesen: Mindent az ecsetekről: Szemecsetek

Összbenyomás:

Ár/ érték arányban a legjobb szerintem. A sokkal drágább tusok sem tudnak többet. Szerintem megéri tenni vele egy próbát.


Tusvonalas sminkkel kapcsolatban még ezeket a cikkeket találod a blogon:

Melyik a legjobb gél állagú tus? Maybelline? Mac? L'oreal?

Szemhéjtus kisokos: Minden, amit tudni kell

5 különleges tusvonal, amit ki kell próbálnod

Milyen legyen a tusvonal?

Kék tusvonalas szemsmink szemceruzával lépésről lépésre

Smink lépésről lépésre: Tusvonal és vörös rúzs


Ezekről a Maybelline termékekről írtam még véleményt a blogon:

Maybelline Color Tattoo krémes szemhéjfesték

Maybelline Great Lash szempillaspirál

Maybelline Lash Sensational szempillaspirál

Maybelline The Colossal volume express

Maybelline Matte Ink folyékony rúzs

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ez is érdekelhet...:) Ha igen, akkor klikk a képre és már olvashatod is :)



vissza

Hozzászólások