Kipróbáltam a legnépszerűbb testápolót: Alverde testvaj makadámdióval és karitévajjal

2020.05.18.

Ez egy nagyon népszerű termék, a Krémmánia listáján, mely az összes szépségterméket tartalmazza, Top10-ben van. Más testápolót még a Top100-ban sem találunk. Gondoltam, ha ennyire népszerű, akkor biztos nagyon jó is...Ráadásul száraz bőrűként a célcsoportba tartozom, tehát beszereztem egyet. Ebben a cikkben a tapasztalataimat írtam meg erről a testvajról.


Mi ez a termék?

Az Alverde (DM sajátmárka) testápoló vaja. Hivatalos nevén: Alverde testvaj makadámdióval és karitévajjal.

Hol kapható és mennyiért?

A DM-ben. Egy 200 grammos tégely 1000 Ft körül van (ez a The Body Shop testápolókhoz hasonlítva, amire nagyon hasonlít, baráti ár). Létezik belőle mini termék is, ami a kasszáknál lévő állványon van kirakva.

Milyenek az összetevők?

Aránylag sok összetevőből áll fő összetevői a víz és a glycerin, de sok impozáns összetevőt is tartalmaz: van benne makadámia mag olaj, shea vaj, kakaóvaj, olívaolaj, körömvirág kivonat, édesmandula kivonat, rózsakivonat. Így összetevők alapján nagyon biztatónak tűnt. Illatanyagot tartalmaz.

Kiszerelés, csomagolás:

Műanyag tégelyben van, nagyon hasonít a The Body Shop testápoló vajaira. Én személy szerint nem nagyon kedvelem a belenyulkálós testápolókat, inkább a pumpásakat részesítem előnyben, de a testvaj sűrűsége indokolja a tégelyt.

Ezeket tapasztaltam:

-Állagra kicsit hígabb, nem annyira sűrű, mint egy testvaj. Inkább egy sűrűbb, zsírosabb testápolóhoz hasonlít.

-Nekem az illatával nem volt gondom, kicsit édeskés volt, valamennyire a kakaóvajat is kiéreztem belőle.

-Annak ellenére, hogy nem volt nagyon sűrű nekem voltak gondjaim a beszívódással. Eleve hozzá kell tennem, hogy én azok közé tartozom, akik nem szeretik magukat sokáig kenegetni. Ezzel a testápolóval az volt a gondom, hogy sokáig kellett kenegetni egy részt, ahhoz hogy egyáltalán a fehér réteg eltűnjön. Utána sem szívódott be rendesen, zsíros maradt a bőr (sajnos nem hidratált, hanem zsíros). Ha nem volt időm vacakolni vele, akkor még olyan is előfordult, hogy a ruha ráragadt....

-Mindez nem zavart volna, ha erősen hidratált volna. Pl. A Neutrogena kézkrémei ilyenek, hogy védőréteget képeznek a bőrön és el tudom viselni, mert sokkal kevésbé szárad ki a kezem. Ennek a testvajnak az esetében viszont csak annyi hidratálást éreztem, mint egy nagyon könnyű testápolónál. Néhány óra múlva a bőröm húzódott, annak ellenére, hogy a zsíros hatás még érződött. Másnap meg már olyan volt, mintha be sem kentem volna, tehát hosszú távú hidratáló hatást nem éreztem. Télen az alsó lábszáramon annyira ki tud száradni a bőr, hogy viszket is. Ezen semmit nem segített.

Update 2022: Azóta kipróbáltam a CERAVE hidratáló krémét, ami nagyon bevált. Itt írtam róla: Cera Ve hidratáló krém

-Szerintem elsősorban az állaga miatt, de nem lett pihe puha a bőr, mint sok testápolónál.

Összegzés:

Csomagolás 4 /5

Tégelyben van, ami praktikus, de semmilyen krémnek nem jó, ha nagy felületen érintkezik levegővel és az sem, ha kézzel nyúlunk bele...

Termék: 3/5

Nekem minimális hidratálást adott (bár száraz /nagyon száraz bőrre ajánlják), nem éreztem komfortosnak a használatát, nem igazán szerettem. A végén anyukámnak adtam, mert mennyiségre viszont elég sok.

Ár/ érték arány 4 /5

A kedvező ára miatt adtam neki magasabb pontot. Végülis el lehet kenegetni, mint egy testápolót. Én értetlenül álltam a nagy népszerűsége előtt, nem igazán értem. Sok olyan testápolót használtam már, ami jobban bevált (alacsonyabb árkategóriából is)

Testápolás témakörben még ezeket a cikkeket találod  a blogon:

NUXE Szárazolaj

Sudocrem

Organic Shop testradírok

L'occitane shea vajas kézkrém

Teafaolaj- Hogyan használom?

Kókuszolaj: Minden, amit tudni kell

Almaecet- Hogyan használom?

Szódabikarbóna: Hogyan használom?

Ajakradír házilag 3 összetevőből

Ennek a cikknek a videó változata is elkészült a Topsminkblog Youtube csatornára:

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások