Kipróbáltam: Babyliss tripla hajsütővas / őszinte vélemény

2021.02.11.

Én azok közé tartozom, akik szinte semmit nem tudnak csinálni a hajukkal. Na jó hajvasalót tudok használni, de hajformázók nagy része csődöt mondott nálam (legutóbb egy meleglevegős hajformázó bukott el...) Viszont lelkesen nézek hajformázó videókat, hátha tanulok valamit. Az utóbbi időkben egyre többször láttam, hogy tripla hajsütővasat használnak, amivel hullámos haj készíthető...

Ebből a cikkból egy videó változat is készült a Topsminkblog Youtube csatornájára, ahol működés közben is látható a tripla hajsütővas:)

A Topsmink Youtube csatornáját itt találod: Youtube/Topsminkblog


Mi az a tripla hajsütővas?

A hajsütővasak aránylag új típusa, melyek nem egy, hanem három egymás mellet lévő rúdból állnak. Nem göndör, hanem hullámos hajat lehet vele egyszerűen készíteni. Ígérete szerint gyorsabban és egyenletesebben lehet vele hullámosítani, mint a hagyományos hajsütővassal...

Miután alaposan átgondoltam és rengeteg videót megnéztem, valahogy úgy éreztem ezzel talán még én is tudnék valamit csinálni (mondjuk ez nem sokat jelent mert a meleglevegős hajformázónál is ezt éreztem:)))

Mennyibe kerülnek?

Az áruk általában 20.000.-és 25.000.- Ft között mozog

Én ezt a típust választottam

BaByliss Pro Curling Iron Ionic 3D Wawer (23.000.- Ft körül volt)

Ennek a típusnak az ígéretei:

-A haj megterhelése és törése nélkül göndörít

-Egyszerű hőmérséklet változtatás

-Nem elektrizálja a hajat

-3D hullámokat készít

-Gyors felmelegedés

-Ionizáló funkció

-Állítható hőfok 150 és 210 celsius fok között

Saját tapasztalataim:

Külső

Ez a hajsütővas egy kicsit nagyobb (és nehezebb) a hagyományosnál, ami igazán akkor tűnik fel, amikor használat közben kezd nehézzé válni:) Ránézésre is rögtön látható, hogy kell használni. Mindössze három gomb van rajta: egy bekapcsoló gomb és két hőmérséklet szabályzó (+,-). Illetve egy Led kijelző, ahol látjuk a hőmérsékletet. Még az első használatnál sem kellett gondolkoznom, hogy hogyan is használjam.

Két dolog tűnt fel rögtön az első használatnál:

-Pillanatok alatt felmelegszik és ezt szó szerint is kell érteni:) Én bedugtam, hogy amíg felmelegszik, addig odaviszem a hővédő sprayt, a fésűt, a csattokat...majd néhány másodpercre rá már használatra kész volt. Ez a hőmérséklet változtatásra is igaz, ha nagyobb vagy kisebb hőfokra állítjuk, szinte rögtön felmelegszik vagy lehűl.

-A hosszú vezeték. 2,7 m (!) hosszú kábellel rendelkezik. Én az első használatnál videóztam is (igen hamarosan elindul a Topsmink YouTube csatorna:) és össze-vissza húzogattam a szobában és rögtön feltűnt, hogy milyen hosszú a zsinór és a forgófejjel együtt valóban nagyon komfortos használni. 

Van még két tulajdonsága, amit kiemelnek:

Az egyik az aktív ionizálás. Több helyen iongenerátornak nevezik:) Erről nagyon részletesen írnak a használati utasításban, amiből nekünk annyi fontos, hogy nem lesz elektromos a haj, puha, lágya és könnyen fésülhető lesz. A fűtőcsövek speciális titánium-turmalin bevonattal rendelkeznek. Ez mint megtudtam azért jó, mert hosszabb az élettartama és állandó, tökéletes hőelosztással rendelkezik. 

A másik az, hogy 72 perc múlva automatikusan kikapcsol, ami azért ad egy biztonságot...

Így használtam:

A legfontosabb, hogy meg tudtam vele csinálni egy hullámos frizurát, aránylag könnyen...


Számomra két dolog miatt volt jobb, mint egy hagyományos hajsütővas:

Nagyon gyors. Sokkal nagyobb szekciót lehet egyszerre vele hullámosítani. Természetesen száraz hajon kell használni. Egy oldalon öt-hat részre szétválasztva be tudtam sütni. Aránylag rövid ideig kell rajta tartani egy részen, majd a haj hosszának megfelelően mindig lejjebb haladva végig besütni. Megdöbbentem, hogy mennyire gyorsan végeztem az egész frizurával (5 és 10 perc között). Ráadásul valóban nagyon egyenletesek a hullámok, pedig én aztán valóban elég amatőr szinten használom és hagyományos hajsütővasnál nekem sokszor kusza lett az eredmény. Voltak kisebb és nagyobb hullámok, valamelyik így göndörödött, valamelyik úgy, viszont a tripla hajsütővassal sikerült szinte egyforma hullámokat tenni a hajamba. A végeredmény olyan lett, mit amikor hő nélkül hullámosítunk úgy, hogy befonogatjuk a hajat. Csak sokkal gyorsabban...

Röviden: Örülök, hogy beruháztam rá, nagyon bevált. A hajvasaló mellett nekem ez a második hajformázó eszköz, amit aránylag gyorsan tudok használni úgy, hogy a végeredménnyel is megvagyok elégedve. Most tulajdonképpen két opcióm van: egyenes vagy hullámos frizura és ez nekem elég is:)

íme egy előtte utána fotó (mondjuk ez egy smink előtt után is egyben:)

Haj, frizura témakörben még ezeket a cikkeket találod a blogon: 

A legjobb 50 ombre haj fotó

Kipróbáltam: Invisibobble hajgumik és csattok

Nagyon bevált: Tresemmé Purify&Hydrate termékcsalád

3 termék zsírosodó, igénybe vett hajra- ami nagyon bevált

Rövid haj: Minden, amit tudni kell/ képek, ötletek, trükkök

Kipróbáltam: Kallos Serical Latte tejproteines hajpakolás

Hajfestés otthon: L'oreal Casting Creme Gloss hajfesték vélemény

Ennek a cikknek a videó változata is elkészült a Topsminkblog Youtube csatornájára:


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:


vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG