Kipróbáltam: Bioderma Sensobio H2O Micellás víz / Őszinte vélemény

2020.04.15.

A Bioderma H2O az egyik legnépszerűbb szépségápolási termék. Nemcsak a lemosók között, hanem általában. A népszerűsége töretlen, ha patikában állok sorba, gyakran látom, hogy valaki ezt veszi. Én is a Hype miatt vettem vettem meg, őszinte véleményemet olvashatjátok a cikkben.

A Bioderma Sensobio H2O micellás víz már szerepelt egy összehasonlító cikkben, amiben a Garnier hasonló termékével hasonlítottam össze. (nem akarok spoilerezni, de a Garniert hoztam ki győztesnek). Ennek elsősorban az árkülönbség volt az oka. Mert a Bioderma terméke nem olcsó...

Én szeretem a magasabb árkategóriájú termékeket, de elvárom, hogy annyival többet tudjanak, mint amennyivel drágábbak. Elöljáróban azt is el kell mondanom, hogy általában nem vagyok egy nagy micellás víz rajongó. Valószínűleg azért lettek aránylag rövid idő alatt ennyire népszerűek, mert úgy lettek bevezetve, hogy elég ezt az egy terméket használni az arctisztításhoz. Nem kell külön sminklemosó és tonik sem, ráadásul egyszerűen egy vattakoronggal (környezettudatosan moshatóval) elég áttörölni az arcot és meg is vagyunk.  Nekem a smink lemosására egyszerűen kevésnek tűnnek, én háromlépéses arctisztítást használok, melyben a smink lemosására külön terméket használok. (Az arcápolási rutinomról részletesen itt írtam: Arcápolási rutinom+kedvenc termékeim) Még egy nagyon alapsminkre csak-csak elég egy micellás víz, de egy kicsit komolyabb sminkre nekem már nem elég (ez általában minden micellás vízre igaz, nemcsak a Bioderma termékére). És általában nem érzem a micellás vízektől teljesen tisztának az arcbőröm. Nem olyan, mint amikor sminklemosót, arctisztítót és tonikot is használok. Ezért én a micellás vízeket általában csak az arc áttörlésére használom smink előtt. Természetesen amikor tesztelek egy terméket, akkor bevetem a mélyvízbe és próbára teszem teljesíti-e amit ígér.

Ezeket tapasztaltam a Bioderma H2O micellás víz használatakor:

-Mi ígér? Tisztító hatású arclemosó, érzékeny bőrre is használható. Alaposan tisztít, de nem irritál. Alkalmazható szemkörnyéken is. Uborkakivonatot tartalmaz, ezért nyugtatja a bőrt. Nem igényel használat után külön lemosást. Parabén mentes.

-A termék egy műanyag flakonban van. Elég jól lehet adagolni, velem nem fordult elő, hogy több jött ki mind amennyit szerettem volna. 

-Színtelen, szagtalan. Kicsit olyan érzés, mintha vízzel törölném át az arcot. Érzésre is olyan, mint a víz , nem ragad, friss, üde érzés használni.

-Szép összetevőlistával rendelkezik, nem tartalmaz sok összetevőt és egyik sem magas kockázatú. Fő összetevője természetes a víz, mely elsősorban emulgálószerekkel és vízmegkötő anyagokkal van dúsítva. Az extra összetevő a már említett, nyugtató hatású uborka kivonat. (egyik kedvenc lemosóm a Mac pro eye makeup remover is tartalmazza ezt az összetevőt:). 

-Ahogy írtam jó érzés használni, nem csípett (pedig nálam vannak termékek, amiknél ez néha előfordul). Amikor még sminkeltem általában ezt használtam az arc áttörlésére smink előtt, mert soha senkinél nem okozott semmi gondot. Szerintem ennek a micellás víznek ez a legnagyobb értéke, hogy érzékeny bőrre is használható.

-Ennél a micellás víznél sem éreztem azt, hogy maradéktalanul eltávolítaná a sminket. Mikor a Garnierrel hasonlítottam össze, akkor csináltam egy tesztet és a Bioderma volt hatékonyabb. Azonban a gyakorlatban többször át kellett törölnöm egy területet, ha kicsit erősebb volt a szemsmink, akkor még dörzsölgetni is kellett és nem éreztem úgy, hogy maradéktalanul eltávolított volna mindent... Én gyakran használok vizes hatású lemosókat, smink közben korrigálásra (akár tusvonal, vagy rúzs élesítéséhez), de arra ez a termék nem igazán volt számomra alkalmas, inkább csak maszatolt.

-És elérkeztünk a legérzékenyebb szemponthoz az árhoz. Ez egy drágább érfekvésű lemosó. A micellás vízek általában 1.000 és 2.200 Ft között kaphatóak. 200 vagy 400 ml változatban. A Bioderma lemosóból a 250 ml 4.000 Ft körül, az 500 ml 7.000.- Ft körül van. Én nem tapasztaltam azt, hogy kevesebb kéne belőle vagy lassabban fogyna, tehát a minősége miatt kéne, hogy kiadjuk ezt a több pénzt. 

-Sokan áradoznak, hogy ez a legjobb micellás víz, de nem igazán olvastam konkrét indokot, hogy miért gondolják így. Én őszintén azt tudom mondani, hogy semmi olyat nem éreztem, amiért saját részre rendszeresen megvenném. Az egyetlen ok, amiért azt mondanám, hogy valaki ezt vegye, ha érzékeny a bőre más termékekre. Nekem semmi olyan pluszt nem okozott, amiért állandóan ezt venném. Az olcsóbb és a drágább árkategóriában is vannak olyan termékek, amiket szívesebben használok és ár/érték arányban szerintem jobbak. 

Összegzés:

Csomagolás/ külső 5/4

Jól adagolható. A műanyag flakonos termékeknél le szoktam vonni egy pontot, itt is így tettem.

Használat 5/5

Egyszerű használni.

Hatékonyság 5/4

Erősebb sminkkel nehezen bánik el.

Ár/érték arány 5/4

Ez ennél a terméknél nagyon nehéz, mert akinek mást nem bír el a bőre, annak 5/5. De nekem például csak 5/3. már csak azért is mert a High end lemosók között van néhány nagy kedvencem, melyek sokkal hatékonyabbak. Ezeket figyelembe véve végül adtam egy négyest.

Még ezekről az arctisztítókról írtam a blogon:

Melyik a jobb micellás víz? Garnier vs. Bioderma Sensobio H2O

Kipróbáltam: Eredeti Konjac szivacs

Garnier micellás víz

Manna Ében arctisztító szappan

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG