Kipróbáltam: Bourjois Perfect 123 CC krém / őszinte vélemény

2021.06.28.

Én sokáig csak alapozókat használtam (és gyakran indokolatlanul erős fedésűeket:), aztán valahogy eljött az idő, amikor nem igényeltem a makulátlan arcbőrt, csak egységesíteni szerettem volna az arcképet. Ekkor léptek be az életembe a BB és CC krémek, amik közül többet nagyon megkedveltem...Ebben a cikkben a Bourjois nagyon népszerű Perfect 123 CC krémről írom le a tapasztalataimat...

UPDATE 2022: Azt a hírt hallottam, hogy ezt a terméket kivonják a forgalomból:(

Ahhoz képest, hogy mennyire alapozó párti voltam, mostanában egy-két alkalmat leszámítva főleg BB és CC krémeket használok.  Nagyon megszerettem a Bourjois nagyon népszerű CC krémét, ebben a cikkben erről a termékről írom le  az (őszinte) véleményemet.

Mi ez a termék?

A Bourjois márka színkorrekcióért felelős CC kréme.

Mi a különbség a BB és a CC krém között?

A BB krém (Beauty Balm) egy olyan termék, ami a bőrápolást és a könnyed fedést egyesíti (leegyszerűsítve egy bőrápoló és egy könnyű alapozó egyben). A legtöbbnél nincs feltétlenül szükség bőrápolóra és egyben egységes bőrképet is kapunk. (A BB krém termék alatt sokféle terméket találunk bőrtípustól függően, vannak olajmentes, matt BB krémek, de krémesebb állagú, hidratáló változatok  is).

Ezzel szemben a CC krémek (Colour Correcting Creme) elsődleges célja a színbeli egyenletlenségek (pirosság, pigmentfoltok) lágy elfedése, a bőrkép egységesítése. A korrektornál lazább fedésű, teljes arcra rakható. Inkább egységesít és nem teljesen elfed. Ezért elsősorban azoknak ajánlható, akiknek nincsenek komoly bőrhibáik, de vannak területek az arcukon, ahol színbeli  eltérések vannak. (mint nekem a piros területek...)

Mit ígér a Bourjois 123 Perfect CC krém?

Elfedi az arcbőr hibáit, csökkenti a pórusok láthatóságát. Mérsékli a bőrpírt és a szem alatti karikákat. Egységesíti az arcbőr árnyalatait. Hidratálttá és finom tapintásúvá teszi az arcbőrt. Könnyű, nem zsíros textúrájú. Egyszerűen alkalmazható és azonnal összeolvad az arcbőrrel. 

Milyenek az összetevők?

Gazdag (sok összetevőt) tartalmazó összetevő listája van, magas kockázatú összetevőket nem tartalmaz. A legfontosabb, hogy három korrekciós pigmentet tartalmaz (zöld- pirosság ellen, barack- barnás árnyalatú foltok, karikák ellen, fehér- a bőr egységesítésére és a friss hatású bőrképért). Tartalmaz fehér tea kivonatot, szilikont. Fényvédelem: SPF15

Saját tapasztalataim:

Külső, csomagolás:

30 ml-es műanyag tubusban van. A vékony adagolónak köszönhetően nagyon könnyű annyi mennyiséget kinyomni, amennyire valóban szükségünk van. 

Használat:

Az anyag maga elég folyékony és könnyű, nem sűrű, krémes. Ezért nagyon könnyű eldolgozni, akár ecsettel, akár blenderrel, de még kézzel is. Aránylag vékony a textúrája, a színbéli különbségeket azonban nagyon jól kiegyenlíti. Nekem nincsenek nagy bőrhibáim és tökéletes, makulátlan a végeredmény, amit ad. Nem titok, hogy mostanában ezt a krémet használom főleg a napi sminkrutinban, mert nagyon megszerettem.

És most vegyük sorra, hogy mennyiben tartotta be az ígéreteit:

Elfedi az arcbőr hibáit, csökkenti a pórusok láthatóságát.

Ebből mindkettő teljesült. Nagyobb bőrhibáim nincsenek, inkább egyenetlenségek. Nekem elég volt a fedése és szép felületet adott, nem ült be a pórusokba és a ráncokba.

Mérsékli a bőrpírt és a szem alatti karikákat.

Egyértelműen igen, nekem elsősorban a pirosság zavaró, ezt optimálisan kiegyenlítette.

Egységesíti az arcbőr árnyalatait.

Ez is igaz, valóban egységes felületet adott.

Hidratálttá és finom tapintásúvá teszi az arcbőrt, Könnyű, nem zsíros textúrájú.

Ígér hidratálást és egyáltalán nem zsírosít, viszont nekem az volt a tapasztalatom, hogy bőrtípustól függetlenül igényli a bőr előkészítését. Ez az én esetemben plusz hidratálást jelentett, mert a száraz bőrömnek az nem volt elég, amit a krém adott. Illetve megfelelő hidratálás hiányában hajlamos a száraz területeket kiemelni.

A száraz bőr sminkeléséről részletesen itt írtam: Hogyan sminkelj, ha száraz a bőröd?

Véleményem szerint zsírosodó bőrre viszont érdemes natúr matt alapot adni (pl: a La Roce Posay Effacler Duo megfelelő lehet, itt írtam róla: )és szükség lehet plusz mattításra. 

A zsíros bőr sminkeléséről pedig itt írtam: Sminktippek zsíros bőrre

 Egyszerűen alkalmazható és azonnal összeolvad az arcbőrrel. 

Ez az a termék, amivel nemigen lehet hibázni, még akkor sem, ha kézzel kenjük fel és valóban nagyon szépen egybeolvad bőrrel, ezért ha egy kis rész kimarad az arcon az sem gond:)

Röviden: Nekem nagyon bevált (ahhoz képest hogy régebben csak alapozót használtam, mára szinte teljesen átálltam a BB és CC krémekre. Kedvenc Garnier BB krémemről itt írtam: Garnier olajmentes BB krém

Nekem újravevős:)


Alapozással kapcsolatban ezeket a cikkeket találod még a blogon:

Minden, amit az alapozásról tudni szeretnél

Hogyan válaszd ki a tökéletes alapozót?

Highlighter kisokos: Minden, amit tudni kell

Kipróbáltam 5 MAC alapozót

Ez a legjobb alapozó?- Estée Lauder Double Wear őszinte vélemény

Melyik a legjobb alapozó- Mac Fix Fluid vs. Estée Lauder Double Wear

Kipróbáltam: Catrice HD Coverage alapozó és korrektor

Hogyan változtasd az alapozó fedését?

Minden az ecsetekről: Alapozó és púderecsetek

12 korrektor trükk, amit mindenkinek ismernie kellene

Kipróbáltam-Rimmel Stay Matte púder

5 videó, melyből profin megtanulhatsz kontúrozni

Ne tűnj fáradtnak: Sminkelj jól!

Kipróbáltam: YSL Touché Eclat korrektor

TOP 8 legjobb highlighter (szerintem)

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek, ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)



vissza

Hozzászólások