Kipróbáltam: Carmex /Őszinte vélemény

2019.07.24.

A Carmex ajakápoló ikonikus termék, minden sminkes táskájában ott lapul. Mi az oka a népszerűségének? Ennek jártam utána...

Emlékszem még arra azokra az időkre (2008/ 2009 környékén), amikor itthon még nem lehetett kapni ezt a terméket és mint valami luxusterméket, úgy vette elő az, akinek sikerült külföldről beszerezni. Akkoriban szinte mindenkitől azt lehetett hallani: "Én Carmexet használok"

Amióta nálunk is lehet kapni, a hatalmas népszerűsége mintha csökkent volna, de talán még mindig a legnépszerűbb ajakápoló.

Mi különbözteti meg a többi hasonló terméktől?

Az első az a nagyon intenzív mentolos hatás. A legtöbb ajakápoló krémes hatású, ez pedig intenzíven pezsegteti (ha lehet ilyet mondani) az ajkakat. 

Miért jó ez?

Mert a mentol duzzaszt. Szilikonos hatást nem lehet vele elérni, de azért látható.

Ezen kívül van egy intenzív regeneráló hatása, amit tényleg nem tapasztaltam más hasonló terméktől. A teljesen cserepes ajkakat is nagyon gyorsan rendbe lehet vele tenni. Én általában úgy csináltam, amikor még sminkeltem, hogy a smink elején feltettem ezt az ajakápolót és mire a szájfestéshez értem (a smink végén) addigra hatott is. Teljesen rendbe szedte még a nagyon cserepes ajkakat is rövid távon.

Viszont próbáltam hosszú távon, saját magamon naponta használni és a személyes véleményem, hogy így már kevésbé volt meggyőző, sőt mintha szárított volna... Tehát én elsősorban csak gyorssegélynek használom.

Milyenek az összetevők?

Tulajdonképpen elfogadható összetevő listával rendelkezik. Fő összetevői a vazelin és a lanolin (mindhárom típusnak), az illatanyagon kívül magas kockázatú összetevőket nem tartalmaz. Később kezdtem el használni az EOS ajakbalzsamot, aminek kimondottan szép összetevő listája van. A Carmex ebből a szempontból egy ok.

 A Carmex három féle kiszerelésben létezik (Tubusos, stift és tégelyes). Intenzitásában talán a tubusos a legerősebb. Ennek az állaga is más (átlátszó gél, a másik kettő tömör állagú krém). Ha a higéniát nézzük, akkor a tubosos, amit a legkönnyebben lehet fertőtleníteni. Leggyorsabban a gél szívódik fel, a másik kettő krémesebb azért tovább marad az ajkakon.

Talán a tégelyes, amit nem igazán használtam ki. Zavart, hogy bele kell nyúlni és nagyon sűrű, ezért ecsettel sem volt igazán komfortos használni. És én az intenzitását is gyengébbnek éreztem.

Általában nekem a tubusos és a stift, amit tartok itthon.  A tubusos Carmex-nek van egy fénye, ami miatt szájfény helyett is használható. A stiftet pedig télen viszem magammal a táskámban. Nem használom rendszeresen, mert szerencsére nincs rá szükségem, de ha nagyon kiszárad a szám, akkor ezt használom.

Szájfestéssel kapcsolatban ezeket a cikkeket találod még a blogon:

A tökéletes szájfestés lépésről lépésre képekkel

Kipróbáltam: Revolution Pro Lipstick Collection

TOP12 legszebb rózsaszín rúzs /cikk+videó

Ebből a cikkből videó is készült a Topsminkblog Youtube csatornájára:

Mac rúzs: Minden, amit tudni kell / Színek, textúrák, képek

Mac rúzs: Színek, képek, swatchok

Ombre szájfestés képekkel

Smink lépésről lépésre: Tusvonal és vörös rúzs

Kipróbáltam: Coastal Scents 66 Lip Palette

Ajakradír házilag 3 összetevőből

Ennek a cikknek is elkészült a videó változata a Topsminkblog Youtube csatornájára: 

Kipróbáltam a legnépszerűbb rúzst: Lovely K lips/ vélemény


Még ezekről az ajakápolókról írtam a blogon:

EOS ajakápoló

Himalaya Herbals kakóvajas ajakápoló

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:) Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások