Kipróbáltam: Cerave arckrémek (nappali és éjszakai) / őszinte vélemény

2021.12.14.

A blogon már többször írtam az arcápolási rutinomról, amit nem is olyan egyszerű összeállítani, mert nagyon száraz, pirosodásra hajlamos bőröm van. Úgy érzem szinte semmi nem hidratál eléggé, főleg a téli időszakban. Mivel a Cerave hidratáló testre nagyon bevált, gondoltam teszek egy próbát az arckrémekkel is. Tapasztalataimat osztom meg ebben a cikkben...

A Cerave hidratáló krémről írt részletes cikkemet elolvashatod itt: Kipróbáltam: Cerave hidratáló krém

Abban a posztban részletesen írtam a márkáról is. A legfontosabb, hogy a Cerave bőrgyógyászokkal közösen fejleszti a termékeit. Elsősorban száraz bőrre javasoltak  (akár szárazságfoltokkal, vagy bőrszárazság okozta ekcéma esetén is). Egyszerű összetételű, illatanyag mentes termékeket készítenek.

Mindegyik Cerave termék tartalmaz ceramidokat. A ceramidok olyan lipidek, melyek természetesen jelen vannak a bőrben, hosszan tartó hidratálást biztosítanak és támogatják a bőr védőrétegét. A Cerave 3 alapvető ceramidot tartalmaz: Ceramid 1, Ceramid 3 és Ceramid 6-II.

A termékek speciális MVE technológiával készülnek. Mit jelent ez? A szabadalmazott MVE technológia a kulcsfontosságú összetevőket, mint a ceramidok, hidratáló anyagok vagy zsírsavak időben elnyújtva bocsátja ki a bőrbe. A fokozatos kibocsátásnak köszönhetően a Cerave hosszan tartó hidratálást eredményez.

Cerave hidratáló arckrém éjszakára (Facial Moisturising Lotion)


Mi ez a termék?

Kimondottan arcra készült hidratáló krém, elsősorban éjszakai használatra. 

Mi ígér?

Niacinamidot tartalmazó krém ideális a bőr nappali vagy éjszakai nyugtatására, ápolására.  Nem komedogén (nem tömíti el a pórusokat, vagy okoz pattanásokat).Ez a gazdag, mégis könnyű krém a szabadalmazott MVE technológia révén az éjszaka folyamán folyamatosan szabadítja fel a bőr számára oly fontos nedvességet és segít a bőrnek megtartani azt.

Milyenek az összetevők? 

 Három alapvető, a bőr védőrétegét támogató ceramidot, hidratáló hialuronsavat és bőrnyugtató niacinamide-ot tartalmaz, egy olajmentes, nem komedogén formulában. Fő összetevői között megtalálható a glycein és a niacinamide.

Mit tapasztaltam?

Nekem nagy kedvencem lett ez a krém:) Elsősorban azért, mert nagyon könnyű, szinte zselés állaga van. Gyorsan beszívódik a bőrbe. Viszont ennek ellenére hosszan és hatékonyan hidratál, ugyanúgy mint a Cerave hidratáló krém. Reggel éreztem igazán a különbséget más krémekhez képest: puha és egyenletesen sima volt a bőröm. Én nagyon szeretem, hogy illatanyag mentes (ami nem egyenlő az illatmentessel), viszont ennek a krémnek szinte egyáltalán nincs illata.

Cerave nappali hidratáló krém, SPF25


Mi ez a termék?

A CeraVe hidratáló arckrém többfunkciós bőrápoló. SPF 25 faktoros, széles spektrumú fényvédelmével könnyen és egyenletesen eloszlatható és nem hagy nyomot a bőrön. Mivel nem komedogén, nem tömíti el a pórusokat, ezáltal pedig minden bőrtípusra megfelelő.

Milyenek az összetevők?

 Három alapvető ceramidot, hidratáló hialuronsavat és bőrnyugtató niacinamide-ot tartalmaz. Szabadalmazott MVE technológia révén a nap során folyamatosan szabadítja fel a bőr számára oly fontos nedvességet és táplálást. 

Mit tapasztaltam?

Nekem személy szerint mindig a téli időszak volt a mumusom, mert akkor romlott jelentősen a bőröm állapota (pirosság, néha szárazfoltok). Nyári időszakban javult a bőröm állapota, ezért nem foglalkoztam kimondottan a fényvédelemmel (arra azért figyeltem, hogy az alapozóban vagy a krémben legyen valamennyi fényvédő). Idén változott a helyzet, ha minden védelem nélkül mentem ki napra, akkor szintén pirosodni kezdett a bőröm, ugyanúgy, mint télen és ez a pirosodás fájdalommal is járt. Ezért rá kellett szoknom, hogy fényvédelem nélkül egy percre se menjek a szabadba. A fényvédelem pedig télen is fontos, nem csak nyáron...

Ezért kimondottan örültem, hogy a Cerave nappali krémben 25 faktoros fényvédő van. Ezt a krém állagán érezni is, nehezebb vastagabb krém, mint az éjszakai változat,  viszont nekem fél órán belül maradéktalanul felszívódik. Ezt azért is tartom fontosnak elmondani, mert sok vevővéleményt elolvastam és a leggyakoribb kritika ezzel a krémmel szemben, hogy zsíros, fényes bőrképet eredményez. Én ebből arra következtettem, hogy ez a krém elsősorban száraz / nagyon száraz bőrön működik jól, hiszen nekem kis idő elteltével teljesen matt az összkép.

Összegzés:

Már írtam a bőrápolási rutinomról (elolvashatod itt: Arcápolási rutinom+kedvenc termékeim ) és abban a cikkben is megosztottam, hogy nekem leginkább a soklépéses, de egyszerű összetételű termékeket tartalmazó arcápolás vált be. Fő arckrémnek általában gyógyszertárban kapható termékeket választok, melyek hidratálnak, nyugtatnak, regenerálnak és nem irritálják az arcbőrt. Ebbe e rutinba minden probléma nélkül be tudtam illeszteni a két Cerave arckrémet. Talán az állaga miatt az éjszakait jobban kedvelem (ez biztos újravevős), a nappaliban viszont szeretem, hogy számomra elegendő fényvédelmet nyújt és nem kell külön fényvédő terméket használnom hozzá.

A terméket tesztelésre kaptam, a cikk az őszinte véleményemet tartalmazza. 

Száraz bőr ápolásáról, sminkeléséről és száraz bőrre ajánlott termékekről ezeket a cikkeket olvashatod a blogon:

Arcápolási rutinom+kedvenc termékeim

2 hónapig csak L'oreal arcápolást használtam / Mi történt a bőrömmel?

Ezek a legjobb alapkrémek

Egy fontos összetevő: a hialuronsav + kedvenc termékeim

Kipróbáltam: Nuxe száraz-olaj

Kipróbáltam: Eredeti Konjac szivacs 

Kipróbáltam: L'oreal Paris Hydra Genius hidratáló

Száraz bőr ápolása+ kedvenc termékeim

Kipróbáltam: Rózsavíz/ Hogyan használom?

Hogyan sminkelj, ha száraz a bőröd?

3 termék, amit feltétlenül szerezz be, ha itt a hideg

Kipróbáltam a legnépszerűbb testápolót: Alverde testvaj

Kipróbáltam: Nuxe száraz-olaj

Sudocrem /őszinte vélemény

Organic Shop testradírok

L'occitane shea vajas kézkrém

MAC Fac&Body alapozó/ Őszinte vélemény

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások