Kipróbáltam: Clinique High Impact szempillaspirál/ Őszinte vélemény

2019.10.22.

Ez a szempillaspirál a Clinique egyik legnépszerűbb terméke, melyet talán 10 évvel ezelőtt próbáltam először és azóta újra és újra visszatérek hozzá, mert egy megbízható darab a mindennap sminkhez. Mivel sokat használtam már, ezért gondoltam megosztom róla a tapasztalataimat.

Mi ez a termék? A Clinique High Impact szempillaspirál márka egyik legnépszerűbb terméke (sminktermékei közül magasan a legnépszerűbb), és a Krémmánia listája alapján a legkedveltebb High End (nem drogériás, magasabb árfekvésű) szempillaspirál, előzve olyan kedvelt spirálokat, mint a Lancome Hypnose.

Mit ígér? A hivatalos leírás alapján: Tápláló összetevőkben gazdag szempillaspirál, mely minden egyes pillát meghosszabbít és tömörebbé tesz. A tekintet igézővé válik. Szemészetileg tesztelt.

Csomagolás, külső megjelenés: Külsőségeiben a Clinique letisztult, minimál design jegyeit hordozza. Egyszerű fekete tégely, egyszerű papírdobozban.

Összetevők: Ennek a spirálnak kimondottan szép az összetevő listája. A Krémmánia vélemények között is többen említik, hogy ez volt az az ok, amiért megvették és nekem is fontos szempont. Szinte majdnem csak kockázat nélküli összetevőből áll. (Erről már írtam másik cikkben részletesen, hogy megdöbbentő, hogy ugyanolyan kategóriájú termékeknek, néha teljesen különböző az összetevő listája.) Sokszor tapasztalom azt, hogy a magasabb ár kategóriájú termékek, nagy általánosságban szebb összetevőlistával dolgoznak. 

A Clinique termékei bőrgyógyászok által fejlesztett termékek (Innen a neve is), nem használnak allergéneket és illatanyagokat. Ez a szempillaspirál is kimondottan ajánlott érzékeny szemre. 

Fontos összetevői: Pálmaviasz, Pálmaolaj (véd a szabadgyökök ellen), Lauroyl Lysine (kókuszolajból készülő aminósav származék, mely haj kondicionáló hatású), Panthenol (bőrpuhító és nyugtató anyag). 

A szép összetevők eredményezik (amit nagyon kevés spirálnál tapasztaltam), hogy olyan nekem olyan érzés , mintha egyben ápolná is a pillákat. Nem szárít, nem lesz töredezett, jó  minőségű, puha marad a szempilla. Ez az egyik nagy előnye számomra, amiért folyamatosan vissza-visszatérek ehhez a spirálhoz. Most már sok sminkterméket fejlesztenek úgy (ez is inkább a High End termékekre jellemző inkább), hogy hosszú távon ápoljon is. Ilyen az alapozókhoz hozzáadott fényvédő, rúzsokban az ajakápoló anyagok. Mikor napi szinten kezdtem sminkelni (úgy a 30-as éveimben), tapasztaltam, hogy a tél után sokkal jobb állapotban volt a bőröm, kevésbé jelentkezett bőrpír, mint az előző időszakokban, mert a (jó minőségű) smink védte a káros hatásoktól. A High Impact spirálnál is többen beszámoltak arról, hogy érezték az ápoló/ védő hatását (tehát nem voltam egyedül:)

Milyen a kefe? Nem tudom jobban kifejezni, de ezt sima :) kefének szoktam nevezni. Nem hajlított a fej, a szálacskák egy vonalban helyezkednek el, közepesen hosszúak, és közepes távolságra vannak egymástól. Ezzel a típusú kefével természetes hatást lehet elérni. Tulajdonképpen átfesti a pillákat (ezért nagyon jó, akiknek szőke vagy mint nekem őszülő pillái vannak). Ez a típusú kefe nem vesz fel túl sok festéket, nem ragasztja össze a pillákat. Nem hosszít, göndörít vagy dúsít extrém mértékben, a pillák természetes megjelenésűek lesznek. 

Arról, hogy melyik típusú kefe milyen pillákat eredményez arról itt írtam: Szempillaspirál kisokos

A spirál hatása növelhető szempilla göndörítővel (amit én napi szinten használok). A spirálon kívül a spirálozás technikája is fontos a végeredmény szempontjából. Érdemes Z alakban mozgatni a kefét (hogy a pillák oldalát is befesse), ill. egészen a töveknél kezdeni a festést. A pillatőbe húzott vékony fekete tus vagy szemceruza vonal még erőteljesebben kiemeli a pillákat.

A szempillaspirál használatáról itt írtam: 5 hiba, amiért nem tökéletesek a pilláid

Nekem szinte alig látható, őszülő, átlagos hosszúságú és sűrűségű pilláim vannak. Rajtam a High Impact Mascara egy rétegben feltéve, minden más sminktermék nélkül, így néz ki:

Egész arcon pedig így: (az első képen smink nélkül vagyok, a másodikon felkerült a Cl High Impact spirál és egy Estée Lauder alapozó, amit szintén teszteltem:)

Milyen használni? Ez a spirál a könnyebben használható darabok közé tartozik. Elsősorban a nem túl nagy méretű kefe és a nem extrémen nagy mennyiségű felvett anyag miatt.

Milyen pillákat csinál? Természetes hatású pillákat. Ha erőteljesebb hatást szeretnénk (pl alkalmakra), akkor ki lehet egészíteni Szempilla primerrel. Ez egy plusz (általában fehér) réteg (gyakran apró szálacskákat is tartalmaz), ami dúsítja, hosszítja a pillát. Az biztos, hogy ha valaki nagyon látványos pillákat szeretne, akkor nem ez lesz a kedvence, viszont természetes hatáshoz tökéletes:)

Milyen az anyag? Fekete (nem intenzív fekete) és sötétbarna változatban is létezik. Én a fekete változatot használtam. Maga az anyag  nem matt, inkább van egy természetes fénye. Nekem még soha nem volt ragadós, túl sűrű vagy túl folyékony. (néhányan beszámolnak ilyesmiről, de én személy szerint ezt soha nem tapasztaltam...) A spirálok időtartama 3-6 hónapig terjed (elsősorban azért mert közvetlenül érintkezik a szemmel). Ez a spirál nekem ezt az időszakot mindig megbízhatóan hozta, talán néha egy kicsit többet is :) 

Mennyire tartós? Nekem a kimondottan tartós spirálok közé tartozik. Nem maszatolódik, nem kenődik. Kényelmes viselet, mivel optimális mennyiségű anyagot visz fel a pillákra.

Hogyan lehet eltávolítani? Van a szempillaspiráloknak egy típusa, melyek meleg vízzel könnyel eltávolíthatók (ezt legkönnyebb vattakoronggal kivitelezni), de a sminklemosók is eltávolítják. A High Impact is ilyen spirál, ezért nagyon könnyű lemosni.

Típusok: Mivel a High Impact sikeres termék, szépen lassan megjelentek a különböző változatai is. Vízálló, göndörítő, extra dúsító...stb.

Én ezeket a változatokat nem próbáltam (még:), de vagy az anyag vagy a kefe vagy mindkettő különbözik az eredetitől, tehát hatásában is mások.

Ár: Hát nincs mit szépíteni, ez a spirál a drágább árkategóriába tartozik (6.000.- és 8.000.- Ft között szokott lenni árban)

Ami jó ebben a spirálban, hogy a Clinique időről időre (most karácsonyi szettként) megjelenteti szettben is és így költségtakarékosan juthatunk hozzá. A mostani szett tartalmaz a spirálon kívül egy Take the Day Off lemosó balzsamot (15 ml) és egy jól kihasználható fekete szemceruzát. 

Kinek lehet jó ez a termék? Véleményem szerint:

- Aki természetes hatást szeretne

-Idősebbeknek (nem visz fel sok anyagot, ezért természetesnek hat és könnyen használható)

-Szemüvegeseknek, kontaktlencsét használóknak (szintén a kevés anyag miatt)

-Érzékeny szemekre (az összetevők miatt)

-Szőke hajhoz, ha természetes hatást szeretnél

-Utazáshoz (mert meleg vízzel könnyen eltávolítható)

Akiknek valószínűleg nem ez lesz a kedvenc a spiráljuk: Szintén az én véleményem szerint:)

-Aki műszempillahatást, extra göndörítést szeretne

-Aki vízálló spirált szeretne. Bár már van vízálló változat:)

-Természetesen intenzív fekete, sűrű, göndör pillákhoz

Összesítve a leírtakat: A Clinique High Impact egy megbízható, természetes hatású szempillaspirál a mindennapokra, akár érzékeny szemre is.

A blogon még ezekről a szempillaspirálokról írtam véleményt:

AVON Supershock szempillaspirál

Lovely Curling Pump Up

Maybelline Great Lash

Maybelline Lash Sensational

Maybelline The Colossal Volume Express

Kedvenc drogériás szempillaspiráljaim

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:) Klikk a képre és már olvashatod is:

vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG