Kipróbáltam - Ebelin ecsettisztító folyadék / Őszinte vélemény

2019.07.05.

Az ecsettisztító folyadékokról mai napig nem tudtam eldönteni, hogy valóban szükség van-e rájuk vagy csak még egy terméket ránk akarnak sózni. Két ok miatt használnám: hogy gyorsabban száradjon ill. hogy ápolja is az ecseteket. Hogy megfelelt-e az ebelin terméke erre a célra az derül ki a cikkből.

Az ecsetmosásról már írtam egy hosszú és nagyon alapos cikket elolvashatod itt: Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet?

Amikor írtam, akkor legtöbbször sebbenzint használtam (elsősorban azért mert nagyon alaposan tisztít, tökéletesen eltávolítja a rúzst és az alapozót is, ill. pillanatok alatt szárad, viszont nem lesznek tőle puha tapintásúak az ecsetek, kicsit durvák maradnak a szálak). Aztán vénykötelessé vált a benzin, már nem adnak csak úgy a patikában (azóta már igen:)) és közben nagyon rákaptam a samponos kimosásra. Az biztos, hogy ez a leghosszadalmasabb (kész program :), de pihe-puha és nagyon tiszta ecseteket kapunk cserébe.

Közben kipróbáltam az ebelin ecsettisztítóját is. Hátha gyorsabban sikerül tiszta és ápolt ecseteket varázsolnom.

Kiszerelés:

Fújós műanyag üvegben van a termék, ami nagyon praktikus, mert közvetlenül fújhatjuk az ecsetre és öntögetéssel nem pazaroljuk el a terméket. (pl a Mac sokkal drágább ecsetmosó folyadéka öntős üvegben van). Talán ez a legkönnyebben  használható termék ebben a kategóriában.

Ár:

Szerinem az elmúlt években többször változott az ára. Én 1200 forintra emlékszem, most 800-ért vettem, a csomagolás is változott. Tehát olyan 1.000.- körül van.

Használat:

A leírás alapján rá kell fújni a használt ecsetre, hagyni egy kicsit állni hagyni majd vattakorongon áthúzogatni. Na nekem ez nagyon nem működött. Lehet azért, mert egyszerre 20-30 ecsetet mosok ki.. Majdnem megszáradt az ecset, újra be kellett fújni, sok ment mellé a fújással... Az első ecsetmosásnál a flakon felét használtam el... 

Aztán kikisérleteztem egy jobb módszert. Az ecsetre fújom az anyagot, de úgy hogy már alatta van egy vattakorong és rögtön át is húzogatom rajta az ecsetet. Az enyhén koszos ecseteket elég ezen a vattakorongon húzogatom át, nem kell rá külön fújni. Így sokkal gazdaságosabb, nekem (sok ecsettel) 8-10 alkalomra elég.

Száradás:

Gyorsan szárad. Én úgy szoktam, hogy a vattakorong száraz részén is áthúzom néhányszor a tisztítás után. A lazább és szintetikus ecsetek már szinte szárazak ilyenkor, a pirosító/ alapozó ecseteknek még kell egy kis idő száradni.

Ápolja az ecseteket?

Én nagyon extra ápolást nem tapasztaltam, de nem lesznek durva tapintásúak az ecsetek. Puhák, de nem annyira, mint egy samponos kimosás után.

Mennyire alaposan tisztít?

Szerintem ennek a terméknek ez a gyenge pontja. A poros állagú temékekkel pikk-pakk megbírkózik, de a krémesekkel nehezen boldogul. Rúzs és a alapozó ecseteket többször be kell fújni, dörzsölgetni, megint befújni és dörzsölgetni. Több vattakorong elhasználása után sem éreztem úgy teljesen tiszta lenne.

Összegzés:

Ez a termék jó lehet a nagyobb ecsetmosások közötti tisztításra, vagy ha valaki 1-2 ecsetet használ, de nem pótol egy alapos ecsetkimosást. 

A sminkecsetek tisztításáról két videót is készítettem a Topsminkblog YouTube csatornájára. Az egyik egy hosszú (közel félórás) beszélős videó:

A másik pedig egy néhány perces kisokos:

(Mindkét videóban látható az Ebelin ecsettisztÍtó spray használatban)


Sminkecsetekkel kapcsolatban még ezeket a cikkeket találod a blogon:

Minden a szemfestő ecsetekről /Milyen típusok vannak? Mire használd?

Minden az ecetekről: Alapozó és púderecsetek

A legjobb sminkecsetek, amit mindenképp szerezz be


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:) Ha igen klikk a képre és már olvashatod is...

vissza

Hozzászólások