Kipróbáltam - Eredeti Konjac szivacs, rózsaszín agyaggal, száraz és öregedő bőrre

2018.02.01.

Ennek a terméknek nagyon sok a pozitívuma: környezetbarát, 100 %-ban természetes, Cruelty free (állatkísérleteket nem végző cég gyártja).
De vajon hatásos-e?

Mi ez a termék ?

Egy arctisztító szivacs, mely 100 %-ban természetes, Konjac Pálma rostjaiból készült. Használható arctisztítóval, de anélkül is. Az eredeti Konjac szivacs, a nagy sikerre való tekintettel, több féle anyaggal dúsított (pl: kamilla, szén stb) kapható, különböző bőrtípusra. De van kimondottan újszülötteknek, de még kutyusoknak készült is. Én a száraz, idösödő (mindkettőnek megfelelek :) bőrre ajánlott, vörös agyaggal dúsított változatott vettem meg.

A száraz bőr áplásáról és sminkeléséről (saját tapasztalatok alapján) itt írtam

Mennyibe kerül?

Én a makeuplazaról rendeltem (a Pink Pandáról is rendelhető, ott nagyobb a választék) Most az aktuális ára: 3.595.- Én akcióban 2.600.- Ft körül vettem.

A Makeuplaza rendelésem tapasztalatait ebben a cikkben osztottam meg

Milyen a csomagolás és mit ír a használati utasítás?

Kis természetesen lebomló zacskóban érkezett. A leírás alapján: 100% természetes növényi rostokból készült. Elsősorban öregedő száraz bőrre. Enyhén hámlasztó, mélyen hidratáló hatású. Használható lemosóval és anélkül is. Eltávolítja a víz bázisú (nem vízálló) sminket. Hidratálja és ragyogóvá teszi a bőrt. Érzékeny bőrre is használható. Színezőanyag mentes. 

Használat: A szivacsot be kell nedvesíteni, így puhává válik. Az arcfelületet letisztítani. A szivacsot használat után kicsavarás nélkül fel kell aksztani és hagyni megszáradni. A szivacs (használattól függetlenül) három hónapig használható. Mivel teljesen lebomlik komposztálható. A termék (és az eredeti Konjac sponge márka) Cruelty free.

Milyen  volt kibontás után?

Meglepő volt, hogy a szivacs a zacskóban pihe-puha. Tenyérnyi nagyságú. Egy egyszerű kis zsinór van rajta átfűzve a fellógatáshoz.

Milyen volt használni?

Kellemes érzés használni. A gömbölyű fele minimálisan (de tényleg minimálisan) radíroz, a másik fele pihe-puha. Én lemosó nélkül használtam, mert az volt a célom, hogy minél természetesebben oldjam meg az arctisztítást. Alaposan tisztít, bár én a sminket (ha viseltem), előtte eltávolítottam. Valahogy tartottam tőle, hogy mondjuk az alapozó beleragad és nem tudom kimosni (bár soha nem próbáltam ki). Az arcbőr hidratált (kicsit ragadós) maradt utána. Ami a ránctalanító, feszesítő hatást illeti, nem tapasztaltam különös változást (az arcápolási rutinom többi részén direkt nem változtattam), de az biztos, hogy nagyon tiszta, szép bőrt kaptam a használat után.

Nekem jól szellőztethető fürdőm van, ezért mindig kopogósra kiszáradt. Elég sokáig kellett minden használat előtt átitatni vízzel, mire megfelelően puha lett. Lassan végére érek a három hónap használatnak, de a szivacs formája egyáltalán nem változott, nem morzsolódott belőle, ugyanolyan rugalmas (vízzel való átitatás után), mint új korában.

Negatívumot nem igazán tudok mondani róla.

Megvenném-e újra?

Valószínüleg igen. Nagyon vonzó, hogy természetes anyagú, hogy lemosó nélkül használható, hogy alaposan tisztít. Valószínűleg kipróbálom egy másik típusát, illetve feltétlenül szeretnék tenni egy próbát a DM Konjac szivacsával, aminek az ára jóval kedvezőbb (980.-)

Ár/érték arány: 4 pont az adható 5-ből

1 pontot vontam az aránylag magas ára és a ránctalanító hatás elmaradása miatt

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások