Kipróbáltam - Eredeti Konjac szivacs, rózsaszín agyaggal, száraz és öregedő bőrre

2018.02.01.

Ennek a terméknek nagyon sok a pozitívuma: környezetbarát, 100 %-ban természetes, Cruelty free (állatkísérleteket nem végző cég gyártja).
De vajon hatásos-e?

Mi ez a termék ?

Egy arctisztító szivacs, mely 100 %-ban természetes, Konjac Pálma rostjaiból készült. Használható arctisztítóval, de anélkül is. Az eredeti Konjac szivacs, a nagy sikerre való tekintettel, többféle anyaggal dúsított (pl: kamilla, szén stb) kapható, különböző bőrtípusra. De van kimondottan újszülötteknek, de még kutyusoknak készült is. Én a száraz, idősödő (mindkettőnek megfelelek :) bőrre ajánlott, vörös agyaggal dúsított változatott vettem meg.

A száraz bőr ápolásáról és sminkeléséről (saját tapasztalatok alapján) itt írtam

Mennyibe kerül?

Én a makeuplazaról rendeltem (a Pink Pandáról is rendelhető, ott nagyobb a választék) Most az aktuális ára: 3.595.- Én akcióban 2.600.- Ft körül vettem.

A Makeuplaza rendelésem tapasztalatait ebben a cikkben osztottam meg

Milyen a csomagolás és mit ír a használati utasítás?

Kis természetesen lebomló zacskóban érkezett. A leírás alapján: 100% természetes növényi rostokból készült. Elsősorban öregedő, száraz bőrre. Enyhén hámlasztó, mélyen hidratáló hatású. Használható lemosóval és anélkül is. Eltávolítja a víz bázisú (nem vízálló) sminket. Hidratálja és ragyogóvá teszi a bőrt. Érzékeny bőrre is használható. Színezőanyag mentes. 

Használat: A szivacsot be kell nedvesíteni, így puhává válik. Az arcfelületet letisztítani. A szivacsot használat után kicsavarás nélkül fel kell akasztani és hagyni megszáradni. A szivacs (használattól függetlenül) három hónapig használható. Mivel teljesen lebomlik komposztálható. A termék (és az eredeti Konjac sponge márka) Cruelty free.

A Cruelty free termékekkel kapcsolatban írtam egy részletes cikket: Cruelty free termékek- Tények és tévhitek

Milyen  volt kibontás után?

Meglepő volt, hogy a szivacs a zacskóban pihe-puha. Tenyérnyi nagyságú. Egy egyszerű kis zsinór van rajta átfűzve a fellógatáshoz.

Milyen volt használni?

Kellemes érzés használni. A gömbölyű fele minimálisan (de tényleg minimálisan) radíroz, a másik fele pihe-puha. Én lemosó nélkül használtam, mert az volt a célom, hogy minél természetesebben oldjam meg az arctisztítást. Alaposan tisztít, bár én a sminket (ha viseltem), előtte eltávolítottam sminklemosóval. Valahogy tartottam tőle, hogy mondjuk az alapozó beleragad és nem tudom kimosni (bár soha nem próbáltam ki). Az arcbőr hidratált (kicsit ragadós) maradt utána. Ami a ránctalanító, feszesítő hatást illeti, nem tapasztaltam különös változást (az arcápolási rutinom többi részén direkt nem változtattam), de az biztos, hogy nagyon tiszta, szép bőrt kaptam a használat után.

Nekem jól szellőztethető fürdőm van, ezért mindig kopogósra kiszáradt. Elég sokáig kellett minden használat előtt átitatni vízzel, mire megfelelően puha lett. Lassan végére érek a három hónap használatnak, de a szivacs formája egyáltalán nem változott, nem morzsolódott belőle, ugyanolyan rugalmas (vízzel való átitatás után), mint új korában.

Negatívumot nem igazán tudok mondani róla.

Megvenném-e újra?

Valószínűleg igen. Nagyon vonzó, hogy természetes anyagú, hogy lemosó nélkül használható, hogy alaposan tisztít. Valószínűleg kipróbálom egy másik típusát, illetve feltétlenül szeretnék tenni egy próbát a DM Konjac szivacsával, aminek az ára jóval kedvezőbb (980.-)

Ár/érték arány: 4 pont az adható 5-ből

1 pontot vontam az aránylag magas ára és a ránctalanító hatás elmaradása miatt.

Száraz bőr ápolásával kapcsolatban ezeket a cikkeket olvashatod a blogon:

Arcápolási rutinom+kedvenc termékeim

Ezek a legjobb alapkrémek

Egy fontos összetevő: a hialuronsav + kedvenc termékeim

Kipróbáltam: L'oreal Paris Hydra Genius hidratáló

Száraz bőr ápolása+ kedvenc termékeim

Kipróbáltam: Rózsavíz/ Hogyan használom?

Kedvenc szemkörnyék ápolóim

Delia hialuronsavas szérum

Alverde testvaj makadámdióval és karitévajjal

Cera Ve hidratáló krém

Kipróbáltam: Nuxe száraz-olaj

Sudocrem /őszinte vélemény

Cerave arckrémek / őszinte vélemény


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások