Kipróbáltam és nagyon bevált: Tresemmé Purify & Hydrate sampon, balzsam, fejbőrradír

2021.06.18.

Nemrég írtam egy cikket a kedvenc hajápoló termékeimről. Ott is leírtam, hogy nehéz jó termékeket találnom, mert zsírosodásra és korpásodásra hajlamos a hajam, viszont a festésről és a formázástól a vége száraz és igénybe vett. Ezért nehéz termékeket választani. Amikor megláttam (egy reklámban:) a Tresemmé Purify és Hydrate termékcsaládot, amit kimondottan erre a típusú hajra készítettek, akkor tudtam, hogy ezt ki kell próbálnom:)

Az előző cikkemből kiderült, hogy nehezen tudok hajtermékeket vásárolni. Zsíros haj, korpásodásra hajlamos fejbőr  problémájával küzdök, de szeretném, hogy mindemellett a termékek ápolják is a festett, igénybe vett hajszálakat. Ezért a samponból zsíros hajra valót használtam, pakolásból hidratálót, de csak a hajvégekre... Úgy ahogy összehoztam egy hajápolási rutint, de mindig nyitott voltam új termékekre, mert el tudtam képzelni, hogy más jobb...

A Tresemmé Purify & Hydrate termékcsaládját kimondottan zsíros, korpásodásra hajlamos, de igénybe vett, száraz végű hajra fejlesztették ki. Ez kell nekem gondoltam, amikor megláttam a reklámot és bár nem vagyok impulzus vásárló, de ezt rögtön megrendeltem:)

A család három részből áll:

-Tisztító peeling hajra és fejbőrre (ez egy radír a fej bőrére, ilyen típusú terméket még nem próbáltam, de már régen szerettem volna...)

-Purify & Hydrate sampon hajolajjal

-Purify & Hydrate kondicionáló hab zsíros hajra

Mivel tudom, hogy a termékcsaládokban a termékeket a kozmetikai cégek egymásra építik, ezért eleve úgy gondoltam, hogy mind a három terméket megrendelem és egyben elkezdem használni. A termékek közép kategóriásak, a három termék ára együtt 7.000.- Ft körül volt.

Nézzük egyenként, hogy mit tapasztaltam és hogyan váltak be:

Tresemmé Purify &  Hydrate tisztító peeling fejbőrre


Mi ez?

Fejbőrre használható radír. Ár: 2.000.- Ft körül

Mit ígér?

Alaposan megtisztítja a hajat és a hajtöveket a szennyeződésektől és a faggyútól. Lebontja a fejbőrön található korpát és elhalt hámsejteket. Stimulálja a fejbőrt.

Összetevők:

Az összetevők között megtalálható: kókuszhéj por ( radírozó anyag), mentol (frissít), hialuronsav (hidratál), kaolin (felszívja az olajat). A szuszpenziós technológia biztosítja, hogy az összetevők egyenletesen terüljenek szét a fejbőrön.  Szulfátmentes.

Ezt tapasztaltam:

A termék egy aránylag nagy (300 ml) tégelyben van, az illata kellemes. Sok apró szemcse van benne, melyek használatkor sem olvadnak fel, ezért intenzíven lehet vele radírozni. 

Samponozás előtt kell használni, bemasszírozni a nedves fejbőrbe, 1 percig masszírozni, majd kimosni.

Számomra kicsit nehézkes volt a fejbőrhöz juttatni a terméket, nagyon kellett vigyázni, hogy ne a hajba kenjem az egészet:) Úgy írja, hogy szekcióról-szekcióra haladjunk, de ezt a zuhany alatt nem olyan könnyű megtenni:) Amikor viszont már a fejbőrön volt, akkor egyszerű vele dolgozni. Az egy perces masszírozás bőven elég, ez lenne az a pont, amikor már kezdene kellemetlenné válni. A vizes lemosásnál még marad néhány szemcse a hajban, a teljes eltávolításhoz a samponos hajmosás is kell.

Én évek óta küzdök (szerencsére nem túl erős) korpásodással. Erről már írtam a blogon, hogy egyetlenegy módszer volt ami valamennyire megszüntette (szódabikarbóna + almaecet, amit meglehetősen nehézkes használni, nem beszélve az ecet szagáról), de ezt a körülményessége miatt nem szívesen használom. Bolti termékek nemigen segítettek. Ez a bőrradír (a samponnal és a balzsammal kiegészítve) első (igen első!) alkalommal teljesen eltüntette a korpát és a használat alatt a korpás haj problémája nem is tért vissza. Van a terméknek egy minimális szárító hatása, ami segített abban, hogy a hajmosást néhány nappal kitoljam:) Aki szenved a gyorsan zsírosodó hajtól, az tudja, hogy ez milyen sokat számít:) 

UPDATE: Közben kipróbáltam azt is, hogy ha elhagyom a radírt, akkor "csak" a sampon és a balzsam milyen hatással van a hajra. Ebben az esetben a korpa minimálisan (az első elhagyás után) visszatért és a hamarabb zsírosodott a hajam, mint ha a radírt is használtam volna. Röviden: a radír fontos eleme a családnak nem érdemes elhagyni.

UPDATE 2022: A hajápolásom talán legfontosabb tagja lett ez a radír. Háromszor vagy négyszer vettem újra, nekem kb 6 hétig elég egy tégely. Teljesen megszűntette a korpásodást, viszont amennyiben nem használom (mert mondjuk pont elfogyott), akkor kezd visszatérni. A termékcsaládból ez az a termék, amelyik a korpásodással velszi fel a harcot. Illetve van még egy fontos feladata: erőteljesen zsírtalanítja a hajtöveket.

TRESemmé Purify&Hydrate sampon hajolajjal


Mi ez a termék?

Kimondottan zsíros hajra készült sampon.

Mit ígér?

Tisztítja a hajat és a fejbőrt. Intenzíven hidratál. Selymessé és illatossá teszi a hajat.

Mit tapasztaltam?

Krémes állagú sampon. Amit rögtön észrevettem, hogy sokkal kevesebb kell belőle, mint bármelyik más samponból. Általában írják, hogy egy diónyi mennyiség elég samponokból, de nekem mindig több kellet. Ennél a samponnál viszont valóban elég volt bőven ennyi. (Ha nem használtam a radírt, akkor kicsit több kellett) A samponnal a maradék kis szemcsék is kimosódnak a hajból, tiszta lesz a haj, viszont hidratáló hatása is van. Ezért a hajszálak nem tűnnek száraznak, a fejbőr nem viszket, a hajtő viszont teljesen tiszta lesz. Pont erre volt szükségem:)

Update: Ha nem használtam előtte a radírt, akkor nagyobb mennyiségre volt szükség a samponból...

Tresemmé Purify&hydrate hajbalzsam zsíros hajra


Mi ez?

Szintén zsíros hajra készült, de egyben ápoló balzsam.

Mit ígér?

A kaolin felszívja az olajat, tartást ad a vékonyszálú hajnak. Könnyen kifésülhetővé, puhává és fényessé teszi a hajat. A hialuronsav segít helyreállítani a haj nedvesség tartalmát.

Mit tapasztaltam?

Valóban azt adja, amit ígér:) Puha selymes lett a hajam, viszont nem lapult le (akinek zsírosodó haja van az tudja, hogy ez mennyit jelent). Hidratált lett a hajam (a hajvégek is), puha és fényes.

Összegzés: Nekem nagyon bevált ez a család, de hozzá kell tennem, hogy nekem az a véleményem, hogy igazán jól csak úgy működik, ha mindhárom terméket használom. Próbálgattam külön külön is, de úgy közel sem voltak ennyire meggyőzőek. Viszont a három termék együtt azt tette a hajammal, amit eddig még egy termék sem. Lassabban zsírosodik, de közben hidratált és egészséges marad a hajam:)

UPDATE 2022: Több, mint fél év használat után arra a következtetésre jutottam, hogy ez az a termékcsalád, ami a legjobban megfelel az igényeimnek (és ez nem reklám:) Azóta is ezt használom és nem is áll szándékomban változtatni, ha az elmúlt 20 évben nem találtam jobbat, akkor nem valószínű, hogy most fogok:)

A további tapasztalataim függvényében még néhány aprósággal kiegészíteném a cikket:

-A radírhoz nem tudok sokat hozzáfűzni, fontos része a termékcsaládnak, nem érdemes elhagyni. A korpásodáson ez segít a legtöbbet.

-A sampon az amit lehet helyettesíteni, de jobbat nem találtam ennél (maximum olyat, ami ennyire volt jó), úgyhogy miért tenném. 

-A balzsammal kapcsolatban rájöttem, hogy ez is egy nagyon fontos része a triónak. Ez elsősorban akkor derült ki, amikor elfogyott és elkezdtem más termékeket használni, amiktől napokkal korábban kezdett zsírosodni a hajam és nem csak a hajtövek, hanem a haj hossza is. Talán a legrosszabb a Kallos Serical Latte volt (eddig sem voltam nagy rajongója, itt írtam róla: Kallos Serical Latte tejproteines hajpakolás ), ami egy vödör nagyságú tégelyben van és úgy tűnik, hogy soha nem fog elfogyni. Mivel nem szeretek kidobni terméket, gondoltam elhasználom. 2-3 nap után hajat kellett mosnom nem volt más megoldás (szárazsampon sem volt elég). Amíg nem volt összehasonlítási alapom, addig nem is vettem észre, hogy az én hajamat ennyire zsírossá teszi. A Tresemmé hajbalzsam úgy teszi fényessé és ápolja a hajat, hogy nem teszi zsírossá. Ha mind a három terméket használom a családból, akkor egy hétre ki tudom tolni a hajmosások közti időt (szárazsampon használata mellett).

Egyenlőre ennyit tudok megosztani veletek erről a termékcsaládról:)

Haj, frizura témakörben még ezeket a cikkeket és termékteszteket találod a blogon:

A legjobb 50 ombre haj fotó

Kipróbáltam: Babyliss tripla hajsütővas

Ennek a cikknek a videó változata is elkészült a Topsminkblog Youtube csatornájára:

Kipróbáltam: Invisibobble hajgumik és csattok

3 termék zsírosodó, igénybe vett hajra- ami nagyon bevált

Rövid haj: Minden, amit tudni kell/ képek, ötletek, trükkök

Kipróbáltam: Kallos Serical Latte tejproteines hajpakolás

Hajfestés otthon: L'oreal Casting Creme Gloss hajfesték vélemény

Ennek a cikknek is elkészült a videó változata a Topsminkblog Youtube csatornára:

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelnhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:

vissza

Hozzászólások