Kipróbáltam: Essence Long Lasting szemceruza /Őszinte vélemény+ sminkek

2020.05.25.

Az Essence long lasting szemceruza az egyik legnépszerűbb termék. Amíg nem próbáltam ki, sokaktól hallottam, hogy ez egy lerobbanthatatlan ceruza, ami lepipálja a legdrágábbakat is... Elhatároztam, hogy kipróbálom és mivel rengeteg színben kapható mindjárt 6 darabot is beszereztem. Teszteltem, sminkeket készítettem vele... Őszinte véleményemet pedig elolvashatod a cikkben.


Mi ez a termék?

Essence longlasting szemceruza. Az Essence márka hosszantartó szemceruzája.

Mit ígér?

Intenzív színű, hosszan tartó. Szuperkönnyű felvinni.

Hol kapható és mennyiért?

Drogériákban, 550(!) forintért. 

Milyen színekben kapható?

A hagyományos színeken (fekete, barna, kék, lila) kívül kaphatók extrább színek is, mint ezüst vagy pink.


Milyen az összetétele?

Alapvetően szép összetevő listája van, nem tartalmaz magas kockázatú összetevőket. A Essence Cruelty free márka.

Milyen a kiszerelése?

Csavaros, műanyag tokos kiszerelése van, ami abból a szempontból praktikus, hogy nem kell hegyezni. Én általában pont ezért nem szeretem ezt a típust , mert nem lehet tűhegyesre hegyezni, eleve adott egy vastagságú hegy, amivel lehet dolgozni. Viszont mindennapi sminknél valóban praktikus ez a kiszerelés.

Ezeket tapasztaltam:

- Egy alapvetően szárazabb, szinte egyáltalán nem satírozható ceruza. Viszont vonalat húzni még kényelmesen lehet vele. Alapvetően jól fog, intenzívek a színek, viszont az alapozó, korrektor hajlamos ráragadni és ilyenkor már nem fog annyira. Ebben az esetben tiszta papírzsepin érdemes néhányszor áthúzni. 

-Én először a feketét próbáltam ki. Alapvetően könnyen megtudtam rajzolni a vonalakat. Nem 100%-ban lett olyan a végeredmény, mint amilyet általában megszoktam (sem intenzitásra, sem formára), de az árához képest bőven megfelelő. Meglepően jól tartotta magát vízvonalban, viszont a felső szemhéjon hajlamos volt kopni és maszatolódni. Én ezt arra vezettem vissza, hogy míg a vízvonalban vizes felülelettel kell megküzdenie, a szemhéjon zsírosodással, ami kevésbé sikerült. Sokan írják, hogy lerobbanthatatlan és egész nap ott marad. Én sajnos nem ezt tapasztaltam, alul még tartotta magát, de az én rejtett szemhéjamon felül egyáltalán nem volt tartós, néhány óra múlva már elkezdett kopni.

-Aztán elkezdtem kísérletezni a színesekkel. Mivel hétköznapra ritkábban használunk ezüst vagy pink ceruzát, ezért eleve alkalmibb, bulis sminkeket készítettem vele. Azt fontosnak tartom, hogy mindhárom esetben natúr, bombabiztos alapon dolgoztam, melyet a MAC prolongwear korrektorával készítettem, tehát nem natúr szemhéjra kerültek és nem is kellett megküzdeniük szemfestékkel. Az ezüstöt például próbáltam sötét szemfestéken és úgy jóval nehezebb volt vele dolgozni, mert rátapadt a szemhéjpúder és folyamatosan tisztogatni kellett. 

Ezek a sminkek készültek:

Ezüst ceruza smink csillagokkal:

Ez egy extrémebb vonal, ami egy nagyon könnyű alkalmi szemfestés. Ezzel a ceruzával úgy lehet dolgozni, hogy folyamatosan húzzuk a vonalat, nem álunk meg. Nem igazán korrigálható vagy satírozható, ezért pontosan kell tudni, hogy mit szeretnénk. A szárazsága miatt nem igazán siklik, de meg lehet vele húzni a vonalat. Próbáltam ennél extrább, kanyargós vonalat húzni, de az már nem sikerült, nem lett szép. Hobbiboltban szereztem ilyen  öntapadós kis csillagocskákat, amiket meglepően jól lehet használni sminkhez is:)

Kék átmenetes tusvonal ceruzával

Ez egy hagyományos tusvonal, a különlegességét az adja hogy három színnel készült. Az ezüsttel kezdtem (belső szemzugtól), majd következett a világoskék és a  sötétkék. Ezzel a ceruzával ezt meglehetősen könnyű megrajzolni. Ha nem akar valaki egy alkalmibb sminkkel sokat vacakolni, akkor a színes tusvonal mindig egy kézenfekvő lehetőség (vagy egy intenzív rúzs...)

Pink szemhéjfestés glitterrel

Ez is nagyon egyszerű. A teljes mozgórészre kerül egy élénk szemhéjfesték (vagy ebben az esetben ceruza), rá egy glitter, egy szempillaspirál és már kész is van. Se árnyékolás, se bonyolult szemfestés. Teljes szemhéjra felvinni a ceruzát azért elég vacakolós. Mivel nem lehet satírozni, a teljes szemhéjat be kell vonalkázni. Viszont meglehetősen jól tartotta magát. Erre jött egy ezüstös glitter.

Színes szemfestés csak ceruzákkal

Itt is a pink került a mozgórészre, alulra a sötétkék, a belső szemzugba pedig (látványosan) a világoskék. Ha valami extrát szeretnénk és nem vagyunk annyira gyakorlottak, hogy árnyékolt szemfestést készítsünk vagy nincsenek profi ecseteink, akkor a ceruzákkal készült smink mindig kézenfekvő ötlet...

Összesítés:

Csomagolás, külső 4,5 /5

Tekerős, praktikus szemceruza. Nekem volt olyan, amelyiknél törtek le kis darabok a ceruzából.

Applikáció 4/ 5

Vonal húzására tökéletes, satírozni, puhítani szinte egyáltalán nem lehet.

Tartósság 4 /5

Voltak színek, melyek jobban tartottak, vízvonalban is jó volt. Nekem a fekete a szemhéjon nem igazán működött.

Pigmentáció 4 / 5

Pigmentált, de semmi extra.

Ár/ érték arány 4/5

Ennél a ceruzánál szerintem a legfontosabb a nagyon olcsó ár, mert nyilván ahhoz viszonyítok. És ahhoz képest ez egy jó ceruza. Viszont, amit sok helyen olvastam, hogy: " felveszi a Chanel, Lancome, Estée Lauder ceruzákkal a versenyt", sőt lepipálja őket, azt nagyon, nagyon, nagyon erős túlzásnak érzem. Ez a ceruza a saját árkategóriáján belül jó. Aki ilyet ír, ott erősen felmerül bennem a gyanú, hogy az illető esetleg nem használt még Chanel vagy Lancome ceruzát...

Nálam elsősorban az dönti el, hogy mi lesz a végleges véleményem, hogy amikor már nem tesztelem, akkor hányszor nyúlok ahhoz a darabhoz. Na én ezt a ceruzát azóta egyetlen egyszer sem használtam. Semmilyen ösztönzést nem éreztem arra, hogy ezt tegyem fel. Még vízvonalban sem. Ár/érték arányban jó, de mivel vannak otthon minőségben jobb ceruzáim inkább azokat használom.

Amire szerintem hasznos, azok az élénk színek. Mert, ha szeretnénk valami extrát, akkor minek fektetnénk be súlyos ezreket, ha csak valószínűleg néhány alkalommal használunk egy évben ezüstöt vagy pinket...

Ezt a szemceruzát (kis gondolkodás után:) beválogattam a kedvenc drogériás sminktermék videómba is (más olcsó sminktermékekkel együtt), elsősorban az ár/érték arány miatt:


Ezekről az Essence termékekről is írtam a blogon:

Essence Stay all day korrektor

Essence Shine last & go körömlakk

Tavaszi körmök Essence lakkokkal

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG