Kipróbáltam: Essence Stay All Day korrektor / Őszinte vélemény

2020.03.19.

Lehet az olcsó jó? Ez gyakori kérdés a kozmetikumok esetében is. Az Essence Magyarországon nagyon népszerű márka (külföldi anyagokban csak a spiráljairól találtam néhány cikket, nagyon ritkán említik). Ez a korrektor is a legnépszerűbbek között van, az ára pedig 1000.- Ft alatt. Kíváncsi voltam, mennyire jó valójában...

Azt tudni kell rólam, hogy  korrektor mániás vagyok. Nemcsak a szemem alá használom, hanem a homlok, áll világosítására és a mélyebb ráncokba is teszek:)

Arról hányféleképpen használhatod a korrektort itt írtam: 12 korrektor trükk, amit mindenkinek ismernie kellene

Mivel ez a korrektor nagyon népszerű és nekem korrektorból sosem elég, gondoltam letesztelem...

Ezeket tapasztaltam:

-A termék egy egyszerű műanyag tégelyben van és egy hagyományos aplikátoros korrektor. Én nem szeretem az aplikátorral megérinteni a bőrömet, mely majd vissza kerül a tégelybe, ezért ecsettel le szoktam szedni egy anyagot és azt oszlatom el, majd blenderrel elütögetem.

-Alapvetően szép az összetevő listája, nem tartalmaz nagy kockázatú összetevőket. Az Essence Cruelty Free márka.

-Ez egy nagyon vékony anyag, annyira, hogy szinte alig látni a bőrön. A szemem alatt még nagyítós tükörrel sem nagyon láttam, annyira szépen eloszlott. Nagyon természetes volt a hatása.

-Nekem nincsenek erős bőrhibáim, de azt a képekből lehet látni, hogy nem a legerősebben fedő korrektor, kevés fedést ad. Ha van lehetőség, érdemes kipróbálni, hogy elég-e az a fedés, amit ad. 

Az első képen nincs rajtam a korrektor, a másodikon igen. Készítettem egy olyan ábrát is ahol bejelöltem, hogy hová tettem, mivel alig látszott különbség. Én a szem alatt szeretem ha kicsit világosabb a felület, viszont az államon szépen eltüntette az egyenetlenségeket.

-Valóban tartós, de mivel nagyon kevéssé látni, ezért nehéz lekövetni, hogy mennyi maradt fenn belőle.

-Összehasonlítva a Catrice Camouflage folyékony korrektorával (ami ugyanannyiba kerül), én valószínűleg a Catrice termékét választanám, bár ezt is használgatom amíg van, de valószínűleg nem veszem újra, mert vannak a kategóriában olyan termékek (olcsóbb és drágább árkategóriában egyaránt), amik számomra meggyőzőbbek.

A Catrice alapozóról és korrektorról itt írtam részletesen: Kipróbáltam a legnépszerűbb alapozót és korrektort Catrice HD Coverage és Camouflage

UPDATE2022: Végül megszerettem ezt a korrektort. Hétköznapokon, ha láthatatlan sminket szerettem volna, gyakran használtam BB vagy CC krémmel együtt és szerettem az összhatást. Ha viszont szem alatti karikák esetén  vagy komolyabb bőrhibákra szinte biztos, hogy kevés lesz.

Összegzés:

Csomagolás: 5/4

Praktikus, használható, semmi extra.

Applikáció: 5/4

Megoldható az applikátorral, de ha teljesen higénikusan akarjuk használni kell hozzá ecset.

Fedés 5/2

Más vevővélemények is megerősítettek abban, hogy igazán csak annak jó, aki egy kis egységesítésre vágyik, erősebb fedéshez érdemes más korrektor választani. (Viszont, ha nem kell erős fedés érdemes ezt választani, mert nagyon szép vékony a réteg)

Tartósság: 5/4

Tartós (a 48 órát nem teszteltem:), de nehezen követhető:)

Ár/ érték arány 5/ 4

Olyan furcsa érzéseim vannak a termékkel szemben, mert a legtöbben azért veszik, hogy bőrhibát, pattanást, karikát fedjenek el vele, és az én tapasztalatom alapján, nem biztos , hogy arra ez a legmegfelelőbb termék. Viszont egy láthatatlan, mindennapi sminkhez tökéletes. Én adtam egy négyest, de ez az elvárások függvényében változhat:)

Végül annyira megkedveltem ezt a korrektort, hogy a kedvenc 1500 Ft alatti termékekről szóló videóba is beválogattam (más drogériás termékkel együtt)


Ennél a sminknél is ezt a terméket használtam:

A termék részletes leírását és terméklistáját megnézheted itt: Tavaszi smink/ Rózsaszín ajkak

Essence termékek közül még ezekről találsz cikket a blogon:

Essence Long Lasting szemceruza /vélemény + swatchok+ sminkek

Essence szemöldök ceruza

Tavaszi körmök Essence lakkokkal

Essence Shine Last& Go körömlakk/ vélemény+ swatchok


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink


Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások