Kipróbáltam: Essence Stay All Day korrektor / Őszinte vélemény

2020.03.19.

Lehet az olcsó jó? Ez gyakori kérdés a kozmetikumok esetében is. Az Essence Magyarországon nagyon népszerű márka (külföldi anyagokban csak a spiráljairól találtam néhány cikket, nagyon ritkán említik). Ez a korrektor is a legnépszerűbbek között van, az ára pedig 1000.- Ft alatt. Kíváncsi voltam, mennyire jó valójában...

Azt tudni kell rólam, hogy én eléggé korrektor mániás vagyok. Nemcsak a szemem alá használom, hanem a homlok, áll világosítására és a mélyebb ráncokba is teszek:)

Arról hányféleképpen haszmnálhatod a korrektort itt írtam: 12 korrektor trükk, amit mindenkinek ismernie kellene

Mivel ez a korrektor nagyon népszerű és nekem korrektorból sosem elég, gondoltam letesztelem...

Ezeket tapasztaltam:

-A termék egy egyszerű műanyag tégelyben van és egy hagyományos aplikátoros korrektor. Én nem szeretem az aplikátorral megérinteni a bőrömet, mely majd vissza kerül a tégelybe, ezért ecsettel le szoktam szedni egy anyagot és azt oszlatom el, majd blenderrel elütögetem.

-Alapvetően szép az összetevő listája, nem tartalmaz nagy kockázatú összetevőket. Az Essence Cruelty Free márka.

-Ez egy nagyon vékony anyag, annyira, hogy szinte alig látni a bőrön. A szemem alat még nagyítós tükörrel sem nagyon látam, annyira szépen eloszlott. Nagyon természetes volt a hatása.

-Nekem nincsenek erős bőrhibáim, de azt a képekből lehet látni, hogy nem a legerősebben fedő korrektor. Ha van lehetőség, érdemes kipróbálni, hogy elég-e az a fedés, amit ad. 

Az első képen nincs rajtam a korrektor, a másodikon igen. Készítettem egy olyan ábrát is ahol bejelöltem, hogy hová tettem, mivel alig látszott különbség. Én a szem alatt szeretem ha kicsit világosabb a felület, viszont az államon szépen eltüntette az egyenetlenségeket.

-Valóban tartós, de mivel nagyon kevéssé látni, ezért nehéz lekövetni, hogy mennyi maradt fenn belőle.

-Öszsehasonlítva a Catrice Camouflage folyékony korrektorával (ami ugyanannyiba kerül), én valószínűleg a Catrice termékét választanám, bár ezt is használgatom amíg van, de valószínűleg nem veszem újra, mert vannak a kategóriában olyan termékek (olcsóbb és drágább árkategóriában egyaránt), amik számomra meggyőzőbbek.

A Catrice alapozóról és korrektorról itt írtam részletesen: Kipróbáltam a legnépszerűbb alapozót és korrektort Catrice HD Coverage és Camouflage

Összegzés:

Csomagolás: 5/4

Praktikus, használható, semmi extra.

Applikáció: 5/4

Megoldható az applikátorral, de ha teljesen higénikusan akarjuk használni kell hozzá ecset.

Fedés 5/2

Más vevővélemények is megerősítettek abban, hogy igazán csak annak jó, aki egy kis egységesítésre vágyik, erősebb fedéshez érdemes más korrektor választani. (Viszont, ha nem kell erős fedés érdemes ezt választani, mert nagyon szép vékony a réteg)

Tartósság: 5/4

Tartós (a 48 órát nem teszteltem:), de nehezen követhető:)

Ár/ érték arány 5/ 3,5

Olyan furcsa érzéseim vannak a termékkel szemben, mert a legtöbben azért veszik, hogy bőrhibát, pattanást, karikát fedjenek el vele, és az én tapasztalatom alapján, nem biztos , hogy arra ez a legmegfelelőbb termék. 

Újravenném?

Ebből a kategóriából a Catrice liquid Camouflage és a Maybelline Fit Me nekem jobban bevált. 

Ennél a sminknél is ezt a terméket használtam:

A termék részletes leírását és terméklistáját megnézheted itt: Tavaszi smink/ Rózsaszín ajkak

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink


Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások