Kipróbáltam: Invisibobble hajgumik és csattok

2020.12.04.

Én azok közé tartozom, akik gyönyörű sminkeket tudnak készíteni, viszont elvesznek a frizura készítésnél. Szinte semmit nem tudok csinálni a hajammal. Ezért egyik barátom a hajvasaló a másik pedig a hajgumi és a haj csatt. Amiből, mint tudjuk sosem lehet elég... Tavaly nyáron kezdtem el használni az Invisibobble termékeket, amik megjelenésük idején felrobbantották a hajkiegészítők piacát...

Az egyik ok, hogy most írok ezekről a termékekről az, hogy most szereztem elég tapasztalatot és próbáltam ki több terméket, a másik pedig, hogyha elveszettnek érzed magad karácsonyi ajándék ügyben, akkor szerintem a hajgumik azok a hasznos kis apróságok, aminek minden hosszú hajú nő (kortól függetlenül:) örülni fog és garantáltan fogja használni is. 

Az Invisibobble ráadásul elég menő és elég jól is néz ki ahhoz, hogy ajándékba adjuk. Több olyan kozmetikai termék van, ami formabontó külsejének (is) köszönheti a  hírnevét. Ilyen pl az EOS gömbölyű ajakbalzsamja vagy a Tangle Teezer speciális kialakítású hajkeféje. Az Invisibobble-nek a régi telefonzsinórokhoz hasonló (lehet, hogy a fiatalabbaknak ez nem sokat mond:) kialakítása volt speciális, ami egyértelműen megkülönböztette a többi hajgumitól (azóta persze már rengeteg másolata van). Az eredeti koncepció (mint ahogy a neve is mutatja) az volt, hogy szinte láthatatlan legyen és a klasszikus változat a hajhoz igazodó színekben készült. Azóta már mindenféle színes, neon, pasztell stb változatok is vannak. Sőt léteznek anyaggal bevont crunchie változatok is, melyek dekoratívabbak.

Az első, amit megvettem a márka termékei közül, az a klasszikus Invisibobble hajgumi.

A saját tapasztalatom az hogy dobozban nagyon látványos ez a kialakítás, de igazán hajba téve ez nem látszik, mert kinyúlik. Amikor kiszedjük a hajból, akkor teljesen kinyúlt alakja van, majd szépen lassan néhány óra alatt újra felveszi a spirál formáját:)

Amiért viszont nagyon megszerettem és most már csak ezt használom, hogy soha semmilyen hajkiegészítő nem volt annyira erős és megbízható és nem tartotta a hajamat annyira, mint ez. Egész nap megbízhatóan tart , és aki rendszeresen összefogja a haját, mint én az tudja, hogy mennyit számít, hogy mondjuk egy összefogott lófarok nem kezd el szépen lassan lecsúszni. És ez igaz volt fokozott igénybe vételnél pl: futásnál is. Az is tapasztalat, hogy nem kell annyira szorosan ráfeszíteni, mint egy normál hajgumit, kicsit lazábban is remekül tart.

UPDATE 2022: Továbbra is használom ezt a hajgumit, mert nem találtam semmi mást ami ennyire tartana. Annak ellenére, hogy engem állandóan a befőttes gumikra emlékeztet:) Ezért a színes változatokat nem is szereztem be, csak azt amelyik egyezik a haj színével.

Az első pozitív tapasztalatok után elkezdtem szépen lassan beszerezni a többi Invisibobble terméket is. A következő beszerzés a Nano hajgumi volt (ami a hagyományosnak egy kisebb változata), ami kisebb és elsősorban akkor jön jól, ha a hajnak csak a felső részét, vagy egy kisebb részét szeretnénk összefogni. 

Később megvettem az Invisibobble Wawer hajcsattot. Én azt gondoltam, hogy hullám csatt helyett fogom tudni használni és a mérete is hasonló volt. Formára viszont inkább egy francia csattra hasonlított.

Az hamar kiderült, ara hogy egyben fogjam össze hátul a hajat arra kicsi. (Arra azóta már létezik a Wawer plus) Leginkább arra jó, hogy ha a fejtetőn szeretnénk egy kisebb mennyiséget összefogni, vagy feltűzött haj esetén oldalt vagy alul a kilógó hajszálakat feltűzni (viszont ha nagyon kevés hajat szeretnénk rögzíteni, arra nem igazán jó mert kicsúszik). Arra viszont nagyon. Erre is jellemző, hogy nagyon erősen tartja a hajat. 

Update 2022: Ezt is aránylag rendszeresen használom. Igazán csak arra jó, ha a fejtetőn szeretném összefogni a hajam (franciacsattnak kicsi, hullámcsattnak nagy), arra viszont nagyon. 

Aránylag gyakran futok és mivel már bíztam a brandben beszereztem az Invisibobble Multiband hajpántot és ez is nagyon bevált. Tulajdonképpen ez egy hajpánt és egy hajgumi keresztezése.

Lehet simán hajpántnak is viselni, de úgy is, hogy a hajgumival összefogjuk az alsó részt. A hajpánton belül van két szilikon csík, ami lehetetlenné teszi az elcsúszást. Aki már szenvedett attól, mint én, hogy lecsúszott a hajon a hajpánt, az tudja, hogy ez mennyit számít:)

UPDATE 2022: Ez volt az a termék, amelyiket megbántam, hogy megvettem. Elsőre jónak tűnt, viszont használat közben már kevésbé. Ha nem fogtam lófarokba a hajam, "csak" hajpántként használtam, akkor lecsúszott (a szilikon csíkok ellenére). Ha lófarokba fogtam a hajam, akkor a lófarok elkezdett lassan felcsúszni vagy valamelyik oldalra elcsúszni. De a vége az lett, hogy néhány használat után (kb. 10)  elszakadt...

A cikk írása óta volt még Invisibobble beszerzésem. Ezek a hajpántok voltak. Van egy speciális kialakítású rugalmas műanyag hajpánt, ami nagyon bevált. Bár azt hirdetik, hogy egyáltalán nem nyom, azért a két végén lehet érezni, viszont (ez is) nagyon erősen megbízhatóan tart. Nyáron rengeteget használtam. Többek között ebben a sminvideóban is a Topsminkblog Youtube csatornáján: 

Szinte alig látni, hogy hajpántot viselek, viszont kis kövek vannak a tetején, amik folyamatosan csillognak...

UPDATE 2022: Mindkét hajpánt a végénél tönkrement:

Ekkor vettem észre, hogy a végeknél ragasztással és nem varrással vannak eldolgozva, méghozzá elég rossz minőségben. Mindkettő néhány használat után eleresztett. Mindkettőt tudtam javítani (megvarrtam, most már valószínűleg tartani fognak), viszont egy ilyen ilyen árkategóriájú terméktől már azt várom, hogy ne kelljen javítgatni (ráadásul 10-nél kevesebb használat után)...

Ennek a hajpántnak beszereztem, egy bevont változatát is. Nagyon szép a hajban, de valahogy egyáltalán nem nyúlok hozzá, inkább a sima változatát viselem...

Egyenlőre ennyit tudok írni az Invisibobble termékekről, ha bármi újat tapasztalok, akkor természetesen updatelek...

Haj, frizura témakörben még ezeket a cikkeket találod a blogon:

A legjobb 50 ombre haj fotó

Kipróbáltam: Babyliss tripla hajsütővas

Ennek a tesztnek a videó változata is elkészült a Topsmink Youtube csatornájára:

Nagyon bevált: Tresemmé Purify&Hydrate termékcsalád

3 termék zsírosodó, igénybe vett hajra- ami nagyon bevált

Rövid haj: Minden, amit tudni kell/ képek, ötletek, trükkök

Kipróbáltam: Kallos Serical Latte tejproteines hajpakolás

Hajfestés otthon: L'oreal Casting Creme Gloss hajfesték vélemény

Ennek a cikknek a videó változata is elkészült a Topsminkblog Youtube csatornájára:

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek... Ha igen klikk a képre és már olvashatod is :)

vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG