Kipróbáltam: La Roche Posay effaclar duo / őszinte vélemény

2020.03.19.

A La Roche Posay Effaclar duo egy elsősorban pattanásos bőrre készült könnyű hidratáló krém. Aztán kiderült számomra, hogy ennél sokkal több és akár más bőrtípusra is esetenként jó lehet...

A La Roche Posay egy francia márka, mely az érzékeny bőr ápolására specializálódott és  szorosan együtt működik bőrgyógyászokkal. Kaphatók termékek érzékeny, nagyon száraz, pirosodásra hajlamos vagy zsíros problémás bőrre is. A termékcsaládokat is ezen szempontok alapján csoportosítják. A La Roche Posay minden termékében megtalálható a szeléniumban gazdag termálvíz, melynek nyugtató, védő és anti aging hatása is van. A márka a L'oreal Paris tulajdonában van jelenleg.

A LA Roche Posay Effaclar Duo krém egy sikertermék, melyet elsősorban pattanásokra hajlamos bőrre használnak. Én az ilyen típusú krémeket elsősorban a kamasz fiamon szoktam kipróbálni, aztán végül úgy alakult, hogy még én is kipróbáltam...

Mi ez a termék és mit ígér?

Egy könnyű textúrájú, gyorsan felszívódó krém, mely matt arcbőrt eredményez. Speciális összetétele segít a pattanásos bőr kezelésében, csökkenti a pattanások kialakulását, szabaddá teszi az eltömődött pórusokat, nyugtatja az irritált bőrt, meggátolja az akné által okozott piros és barna foltokat.

Legfontosabb hatóanyagai:

Niacinamid- nyugtató és regeneráló hatású

LHA és szalicilsav- gátolja az akné kialakulását

ProceradTM- megelőzi az akné utáni piros foltok kialakulását

Termálvíz- Frissitő hatású


Személyes tapasztalatok:

Az első ötletem az volt, hogy a kamasz fiamon próbáljuk ki a terméket. Neki jól ápolt, zsírosodásra hajlamos kamasz bőre van, kevés pattanással. Ami elsőre feltűnt, hogy a krém valóban nagyon könnyű és könnyen felszívódik. Neki szinte, kis túlzással bababőre lett a krémtől .Az a néhány pattanás, ami volt néhány nap múlva eltűnt és az összkép nagyon szép egyenletes és matt bőrkép lett.

Ez alatt az idő alatt úgy alakult, hogy néhány helyen gyulladt, piros területek alakultak ki az arcomon. Szinte soha nem történik velem ilyen, hogy mi lehetett az oka, hogy ez történt az arcommal, arra több tippem is volt. (hirtelen érte a tavaszi nap és éppen nem használtam fényvédőt, általában érzékeny vagyok a tejtermékekre és ettem sajtot meg tejfölt, elkezdtem szedni haj és körömerősítő vitamint, ami sokaknál pattanásokat okoz és lehet, hogy nálam ezt okozta és sok új terméket is teszteltem ebben az időszakban). Egyszóval fogalmam sem volt, hogy mi történt, mindenesetre befejeztem a vitamin szedését, nem ettem tejterméket, nem próbálgattam termékeket és gondoltam, ha kimegyek használok fényvédőt (amit ugye amúgy is kellett volna...).Nem súlyos gyulladást kell elképzelni, a két orcarészen volt egy-egy ilyen terület + mindenhol érzékenyebbnek éreztem az arcbőrt (lásd kép:). Estére nem enyhült (sőt), elolvastam részletesen az Effaclar Duo leírását és gondoltam teszek egy próbát, mert javasolt volt gyulladt arcrészre is kenni, hogy csökkentse a tüneteket.

Ezeket tapasztaltam:

-Valóban nagyon könnyű textúrájú a krém, ami azért is jó, mert gyulladás esetén nem kell erőteljesen masszírozni, elég óvatosan odakenni

-Könnyen beszívódik és matt felületet hagy maga után

-Van hidratáló hatása

-Nekem a gyulladt részeken kicsit csípett, ez később (kb. 1 óra múlva elmúlt)

-Már éjszaka éreztem,  hogy a gyulladt részek kezdenek regenerálódni, mintha egy védőréteg került volna rá

-Reggelre (!)  elmúlt az erős gyulladás, bár kicsit még érzékeny volt az a rész

Utána még az elkövetkező két napon esténként használtam ezt a krémet  használtam és megszűnt a bőrproblémám:) Igaz ekkor már éreztem, hogy hidratálásban kevés a bőrömnek. A bőrkép tökéletesen matt lett (amire én általában nem törekszem:)

Én a kicsit begyulladt arcbőrrel  (azért nem volt olyan vészes, de nem volt jó érzés:) és három nap múlva, miután használtam a La Roche Posay Effaclar Duo-t

Mindezekről fontosnak tartom elmondani, hogy ez csak az én saját tapasztalatom, természetesen más bőre másképp reagálhat.

A saját (családi:) tapasztalainkat összesítve kimondottan jó lehet ez a krém:

-pattanásos, miteszeres bőr esetén

-zsíros bőrkép esetén

-a leírásában is benne van, hogy nagyon jól működik sminkalapként. Ebben a formában még nem próbáltam, de biztos vagyok benne, hogy ez így van, figyelembe véve a krém tulajdonságait (vékony, matt, nem zsíros réteg). Biztos, hogy nyári melegben, ha matt bőrképet szeretnék ki fogom próbálni:)

Értékelés:

Csomagolás 5/5

Praktikus. Nagyon vékony a tubus csőre, ezért a lehető legkisebb részen érintkezik levegővel és nagyon pontosan adagolható akár kis mennyiség is.

Termék, hatás 5/5

Amit ígér betartja.

Újravenném?

Igen, biztos lesz itthon.

Az összetevők listájához, hatásához és a termék leírásához a La Roche Posay Hungary hivatalos oldalát használtam.

Zsíros bőr ápolásásval kapcsolatban és zsíros bőrre ajánlott termék tesztek közül ezeket a cikkeket találod a blogon:

Ezek a legjobb alapkrémek

Sminktippek zsíros bőrre

Teafaolaj- Hogyan használom?

Arclemosó radír házilag, zsíros miteszeres bőrre

Kipróbáltam: Manna arctisztító szappan

Ez a legjobb alapozó?- Estée Lauder Double Wear őszinte vélemény

Kipróbáltam: Catrice HD Coverage alapozó és korrektor

Kipróbáltam-Rimmel Stay Matte púder


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)


vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG