Kipróbáltam: MAC Mineralize pirosító/ Vélemény és swatchok

2020.04.10.

A Mineralize a MAC ásványi anyagokat tartalmazó termékcsaládja. Az egyik legnépszerűbbek ezek közül a pirosítók. Én is nagyon kedvelem ezeket a termékeket. Ebben a cikkben arról írok, hogy mi az amit tudni kell róluk és hogyan érdemes használni őket.

A Mineralize a Mac ásványi anyagokat tartalmazó termékcsaládja. Legnépszerűbbek a pirosítók, a highlighterek (Mineralize Skinfinish) és a natúran természetes púderek (Mineralize Skinfinish Natural). De vannak a kollekcióban szemhéjfestékek, rúzsok, alapozó, korrektor, de még arcápolók is.

A pirosítókról ezeket tartom a legfontosabbnak:

-Ásványi anyagot tartalmazó (a pirosítókban például többek között Ón-oxid és Titán Oxid), fényes/ csillogó texturájú pirosítók. Színt és fényt és adnak. A világosabbak használhatók highlighterként is.

-Az egyik legjobb textúrájú pirosító véleményem szerint. Vékony, pigmentált, de nagyon szépen teríthető, satírozható. Nagyon kényelmes viselni. Idősebb bőrön is szépen mutat. Nagyon jó választás akkor, ha szeretnénk fényt az arcon, de nem akarunk nagyon erős, csillámos highlightert használni.

-Tartós. Nekem egész nap kitart, anélkül, hogy meg kéne újítanom.

-A legjobb használni ezeket a pirosítókat a MAC fiber ecseteivel (ezek a végükön fehér ecsetek). A fehér (szintetikus) szálak szépen oszlatják az anyagot, a fekete (természetes szálak) pedig polirozzák a bőrbe. A legjobbak a közepes fejű (pl: MAC #188) ecsetek.  Ezt a típusú terméket érdemes egy kicsit hosszabb ideig "bedolgozni" a bőrbe. így szebb és természetesebb lesz a hatása, ill. a fénye is jobban fog érvényesülni.

-A MAC mineralize pirosító, Skinfinish (csak a fényes) és a szemhéjfesték sajnos hajlamos a törésre. Ezért vigyázni kell a leejtéssel és hurcolázásra sem a legjobb választás. Még törés után is lehet őket használni, mivel puha a textúrája vagy meg is lehet javítani...

Arról, hogy lehet megjavítani a törött termékeket, arról itt írtam: Hogyan javítsd meg a törött szemhéjpúdert? (a fotózáshoz használt mindegyik termék Mac mineralize volt:)

-Nekem két kedvenc színem van. Az egyik a Dainty, ami egy világos arcbőrre is használható, babás rózsaszín. De még azon a határon belül, ami valóban szép és ízléses. A másik a Warm Soul. Ez egy közepes árnyalat. Barnás rózsaszín. Nagy kedvencem:)

Összegzés:

Csomagolás, külső 5/4

Praktikus tégelyben van. Sajnos az átlátszó műanyag rész nekem több termékemből is kiesett (vissza lehet pattintani). Ecset nincs hozzás.

Textúra 5/ 4,5

Imádom ezt a textúrát:) Viszont e töredezésért levontam fél pontot...

Applikáció 5/5

Szerintem ezzel a pirosítóval (ha jól van kiválasztva a szín) nem lehet tévedni. Megfelelő ecsettel nagyon szép hatást lehet elérni.

Tartósság 5/ 5

Nekem soha nem kopott le (pedig használtam néhányszor:)

Ár/ érték arány 5/ 5

Gyakori használat mellett, nekem évekig elég volt...Drága, de jól kihasználható darab.

Swatchok:

Az állandó színek közül és a Dainty-t birtoklom. Ez a pirosító nagy kedvencem, egy valóban szép, természetes fényű, diszkrét rózsaszín.

Illetve van még két színem, amik limitáltak voltak. Az egyik a Fad fabolous (a fotón rosszul írtam a nevét:) Ezt nyáron rengeteget használom. A másik az exotic ember. Ez a tégelyben nagyon jól mutat (narancssárga és barna cirmos), viszont szinte egyáltalán nem szoktam használni. Néha ha narancssárga fényes szemhéjfestékre van szükségem, mondjuk egy Instagram fotóhoz, akkor néha előveszem...




Ezt a terméket (Dainty) ennél a sminknél is használtam:

A smink részletes leírását és terméklistáját megnézheted itt: Tavaszi smink, rózsaszín ajkak

MAC termékekkel kapcsolatban még ezeket a cikkeket találod a blogon:

Kipróbáltam: 5 MAC alapozót/ képekkel

MAC Fac&Body alapozó/ Őszinte vélemény

Melyik a legjobb gél állagú tus? Mac vs. L'oreal vs. Maybelline vs. Sigma

MAC rúzs: Minden,amit tudni kell / színek, textúrák, képek (textúrák leírása, swatchok, egyéb MAC szájtermékek, Back2Mac)

MAC rúzs: a legjobb színek, képek, swatchok

MAC TOP 10- A legjobb Mac termékek szerintem

MAC starter kit: Mik legyenek az első MAC termékeid?

Milyen palettákat lehet kapni a MAC-nél?

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)


vissza

Hozzászólások