Kipróbáltam: Manna ében arctisztító szappan

2020.04.20.

A nagy Manna őrület már talán lecsengőben van, de a márka változatlanul nagyon népszerű. Ha magyar natúr kozmetikum márkát kéne mondani 10-ből minimum 9-en a Mannát említenék. Engem valahogy mégis elkerültek a Manna termékek (eddig), most viszont kipróbáltam az egyik legnépszerűbbet, a Ében arctisztító szappant. Őszinte véleményem olvasható a cikkben...


A Manna egy nagyon népszerű magyar márka. Mivel szépségiparban, üzleti területen dolgoztam, ezért nekem az első, ami eszembe jut róluk, hogy hibátlan a marketing:) Közel egymillió (!) Facebook követő, hibátlan honlap, átgondolt csomagolás, minden egyben van. Jók a speciális ajánlatok, jó az üzenet, jó a történet (az alapító Varga-Darabos Andreát gyermeke bőrbetegsége indította el azon az úton, hogy natúrkozmetikumokkkal foglalkozzon). Nekem nagyon imponál, hogy mindezeket nemzetközi certifikációkkal is alátámasztják (Cruelty Free International, Vegan Society...). 

Az egyetlen, ami böngészés közben szemet szúrt, hogy egy kicsit túlárazottnak tűnik. Amikor a Manna megjelent a piacon, még nehéz volt beszerezni Szűz kókuszolajat vagy Shea vajat. (Emlékszem shea vajat én pl. Prágában vettem és hogy örültem neki, szinte csak ünnepnapokon használtam:) Manapság viszont bioboltokban vagy webshopokban, megbízható forrásból jó minőségű termékeket kapni, sokkal olcsóbban. Ha grammra leosztjuk a Manna szappanok árait, nagyon magas összeget kapunk, a többi (akár natúr, bio) szappannal összehasonlítva.

Viszont látom a Manna márka mögött a munkát és ha ennyiért is eladható, akkor miért adnák olcsóbban?

Én a Manna Ében arctisztító szappant próbáltam ki. Azért is érdekelt, mert  Krémmánia vélemények alapján nagyon sokan kipróbálták, viszont nem túl magas a pontszám, amit kapott. Már csak ezért is kíváncsi voltam... Azt sejtettem, hogy nem én vagyok a célcsoport (40 felett, száraz bőrűként), viszont van a háznál kamasz gyerek, tehát meg tudtuk oldani a tesztelést...

Mit ígér?

Megszűnteti a zsírosan fénylő, ápolatlannak tűnő bőrt, ápolja az aknés, miteszeres bőrt. Méregtelenít, eltávolítja a szennyeződéseket. A szűz olivaolaj hidratál, a shea vaj nyugtat.

Ezeket tapasztaltam (tapasztaltuk:)

-A szappan környezetbarát csomagolásban van (papír).

-Az ára 1.800.- Ft körül van (90 g). Én Krémmánián vettem meg valakitől egy egyszer használtat 800 Ft-ért.

-Összetevők: Nem tartalmaz sok összetevőt (7). Amit kiemelnek az az aktív orvosi szén, ami megszűnteti a zsírosan fénylő bőrt. Ennek ellenére az orvosi szén van a termékben a legkisebb mennyiségben. A fő összetevői szappanosított olajak (olíva, kókusz, shea vaj és ricinus). Részben ezért döntöttem úgy, hogy én is kipróbálom a száraz bőrömre, mert úgy gondoltam, ha ilyen sok olaj van benne, akkor nem lehet gond...

-A szappannak nincs különösebb illata. A hab is ami képződik szürke.

-Én tudtam, hogy nem én vagyok a célcsoport, ezért eleve úgy gondoltam, hogy a kamasz fiamon próbáljuk ki. De végül én is kipróbáltam, mert kíváncsi voltam. Tulajdonképpen simán arcot lehetett vele mosni, mint bármely más szappannal. Az egyetlen ami feltűnt, hogy az átlagosnál sokkal jobban csípte a szememet. A lemosás után tükörbe néztem és az volt az érzésem, hogy nem láttam még ennyire tisztának a bőrömnek. Egy brutálisan lemattított felületet láttam. Ami akár jó is lehetne, de ezután jött az amit el sem tudtam képzelni. Annyira kezdett el néhány perc után húzodni a bőröm, amit eddig még soha nem éreztem (és nem túlzok). És nem csak az arcrészen, hanem olyan területeken is (pl:homlok), ahol általában nem szokott. És az volt még sokkoló, hogy hiába kezdtem gyorsan hidratálni, nem igazán akart szűnni ez az érzés. Tulajdonképpen több napi, nagyon intenzív hidratálással lehetett visszahozni az eredeti szintre. Viszont ahogy elkezdtem hidratálni, ez a nagyon tiszta bőrkép megszűnt és olyan lett mint előtte. Ebből arra következtettem, hogy ez a termék nagyon szárít és talán ezzel ér el hatást a pattanások kezelésében...

-Miután így lesokkoltam a bőrömet, gondoltam itt az ideje rendeltetésszerűen is használni:) Odaadtam a gyereknek. Neki ugyanúgy nem volt komfortos használni, nem igazán szerette ezzel mosni az arcát. (mondjuk én eléggé ellátom termékekkel és vannak, amik jobban beváltak). Ami furcsa volt, hogy még egy hét használat után sem láttunk nagy különbséget a pattanásokon. Mondjuk neki alapvetően ápolt, rendben tartott bőre van, itt ott vannak pattanások, de nem sok minden változott. Pl. amikor házikencéket próbáltunk ki, az almaecetes, teafaolajos tonik egy-két nap után látványosabb eredményt hozott (persze ez csak a mi példánk, lehet, hogy másnak másképp reagál a bőre)

A teafaolajos cikket (ami jelenleg a legnépszerűbb a blogon és amiben néhány receptet is kipróbáltunk), elolvashatod a blogon itt: Teafaolaj: minden amit tudni kell

Sokszor leírom abban a cikkben, de itt is megszeretném jegyezni, hogy a teafaolaj elég erős anyag, ezért csak higítva és a megfelelő mennyiségben (ami általában néhány csepp) ajánlott használni.

-Viszont abban az időben elég pattanásos volt a fiam válla, háta és a kar felső része és mivel arcra nem vált be, nem szerette, ezért elkezdte azokra a részekre használni.  Kezdetben ott sem volt változás, bár azt lehetett látni, hogy újabb pattanások már nemigen keletkeztek. Már nem nagyon foglalkoztunk ezzel az egésszel, de használni használta és nem tudom megmondani, hogy pontosan mikor, de úgy kb. két hét múlva észrevehetően kezdett szebb lenni az a terület, a pattanások száma jelentősen csökkent. Amúgy erre a funkcióra annyira bevált, hogy mai napig használja. És itt meg kell jegyeznem, hogy több hónapja ugyanazt a szappant, tehát meglehetősen kiadósnak is tűnik, nem fogyott el gyorsan. Tehát saját tapasztalat által erre vált be, természetesen másoknak lehetnek más   tapasztalatai.

Összegzés:

Csomagolás, külső 5/5

Én nagyon szeretem a Manna csomagolásokat, mert nagyon jól átgondoltak és a fő szempont a környezettudatosság.

A termék 5/4

Arcápoló terméket nagyon nehéz objektíven megítélni, mert nagyon függ az egyéni bőr adottságaitól. Egy sminkterméknél könnyebb. Gondolkoztam alacsonyabb pontszámon is, de végül adatam egy 4-est (magasabbat semmiképp nem adtam volna). Nekünk ezek voltak a tapasztalatink, biztos, hogy  nem fogjuk újravenni, nem tűnt nélkülözhetetlennek, de el fogjuk használni.

Ár / érték arány 5 /3,5

Én általában túlárazottnak tartom a Manna termékeit. Sok esetben lehet hasonló minőségű, elllenőrzött összetételű termékeket kapni jobb áron (pl: szűz hidegen sajtolt kókuszolajat vagy organikus shea vajat). Én erről a termékről is azt gondolom, hogy kicsit drága, ahhoz képest amennyit teljesít. Ez a pontszám ennek az egy terméknek szól, nem a Manna termékeknek általában.

Újravenném-e?

Valószínűleg nem...

Ezekről a zsíros, pattanásos bőrre (is) használható termékekről írtam részletesen a blogon:

La Roche Posay Effaclar Duo

Sensobio H2O micellás víz

Catrice HD liquid alapozó és Camouflage korrektor

Estée Lauder Double Wear alapozó

Sminktippek zsíros bőrre

Kipróbáltam a legnépszerűbb púdert: Rimmel Stay matte/ Őszinte vélemény

Glamglow Supermud arcmaszk / teszt

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

 

vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG