Kipróbáltam: Maybelline Great lash szempillaspirál /őszinte vélemény

2020.05.11.

A Maybelline Great lash egy ikonikus sminktermék, mely több, kint 40 éve(!) van a piacon. Vannak, akik szeretik, vannak akik kevésbé. Én az előbbiekhez tartozom, a cikkből kiderül, hogy miért...

Maybelline Great Lash Mascara

Mi ez a termék?

A Maybelline márka ikonikus szempillaspirálja, mely több, mint 40 éve van a piacon. Mielőtt kipróbáltam, sok véleményt elolvastam és úgy tűnt megosztó termékről van szó, vagy nagyon szereti valaki vagy egyáltalán nem vált be. Ezért is kíváncsi voltam rá.

Hol kapható és mennyiért?

Én rendeltem (a Notino oldaláról), de drogériában is kapható. Olcsóbb árkategória (1.500.- ft körül)

Milyen a csomagolás?

Szögletes, műanyag tubusban van. A rózsaszín/ zöld csomagolás már névjegyévé vált.  Az egész a 70-es 80-as éveket tükrözi, és ezen nem is változtattak, megtartották az ikonikus külsejét, amiről mindenki rögtön felismeri. A Maybelline mostani spiráljai már teljesen más csomagolásúak.

Milyen a kefe?

Kicsi, ritkább fogazatú (nem szilikonos) keféje van. Nagyon szépen befesti egyenként a pillákat, de nem visz fel sok anyagot. Szétválasztja őket és némileg hosszítja, viszont nem igazán sűrít. Tehát annak jó, aki ilyen jellegű spirált szeret használni.

Amire mindig ezt használom és amire tökéletes, az az alső pillák kifestése.


Milyen az anyag?

Mélyfekete. Nem durván matt, amit én nagyon szeretek. Nem pereg, könnyen lemosható (akár micellás vízzel is). Én nem igazán szoktam rétegezni és szerintem nem is az a típus, ami erre jó. (Sok helyen olvastam, hogy rétegezés esetén pereghet)

Összetételét tekintve: nagyon sok összetevőt tartalmaz. Két parabént is tartalmaz, amit a magasabb kockázatú összetevők közé sorolnak. Ha valaki parabénmentes termékeket szeret használni,annak nem ez a spirálja.

Tartós?

Nekem egyszer sem volt gondom vele. Soha nem pergett le és nem maszatolódott el.

Miért szeretem?

Elsősorban azoknak jó (pl.nekem:), akik nem nagyon látványos pillákra vágynak, hanem természetes hatásra. Nekem erősen őszülnek a pilláim, alig látszanak, viszont gyakran könnyezem és érzékeny is valamennyire a szemem, ezért nem szeretem, ha túl sok anyag kerül rá. Végülis annyi az elvárásom, hogy látszódjanak a pilláim, természetes hatásúak legyenek és nem maszatolódjon el, ezt pedig teljesíti. A másik dolog amiért mindig tartom itthon, az az alsó pillák kifestése, amiről már írtam.

Összegzés:

Csomagolás, külső 4,5 / 5

Én bírom ezt a retro csomagolást:)

Használhatóság, applikáció 5/ 5

Én nagyon szeretem ezt a kefét, ami precÍzen befesti a pillákat.

Hatás 4,5 /5

Természetes, mélyfeket pillák.

Tartósság 5/ 5

Nekem nem volt vele gondom.

Ár/ érték arány 5/5

Ha természetes hatású pillákra vágysz, nem műszempilla hatásra, akkor jó választás.

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

vissza

Hozzászólások