Kipróbáltam: Mivolis Haar vital komplex tabletta

2020.06.23.

Szépségvitaminok, haj és körömerősítő kapszulák nagy választékban kaphatóak. A DM saját márkás terméke árban nagyon kedvező, ezért gondoltam kipróbálom. De erősebb lett-e hajam és körmöm? Kiderül a cikkből.

Mi ez termék?

A Mivolis (DM saját márka) étrendkiegészítő tablettája. Tartalmaz többek között B1, B2, B6, B12 vitaminokat, cinket, rezet, szelént,biotint,  A vitamint. Mindegyik fontos a köröm és a haj tökéletes állapotához. Ígéri a haj és köröm normál állapotának fenntartását (bármit is jelentsen ez:).

Hol kapható és mennyiért?

DM-ben, 1.000.- Ft körül. 60 kapszulát tartalmaz, napi egy kapszula szedése ajánlott folyadékkal bevéve. Tehát a doboz 2 havi (!) adagot tartalmaz.

Tapasztalataim:

Miért kezdtem el szedni?

Régebben soha nem volt gondom a körmömmel, de így negyven felett már sokkal gyengébbek, gyakran letörnek. Egyszer csak azt vettem észre, hogy nem tudom igazán megnöveszteni. Valamennyi hajhulással mindig küzdöttem, bár a saját és a fodrászom véleménye is az volt, hogy szinte minden hajszál pótolja magát, szinte folyamatosan van babahajam. A hajamat viszont egészségesebbnek is el tudtam volna képzelni. Nem volt vele semmi komoly gond, de elképzelhetőnek tartottam egy fényesebb, éppebb szállakból álló (a vége minimálisan roncsolódott) hajkoronát. Gondoltam teszek egy próbát.

Nagyon fontos, hogy az itt leírtak, csak az én tapasztalataim. Lehet más teljesen másképp reagál ennek az étrenkiegészítőnek a szedésére.

Vevővélemények:

Nagyon sok vevővéleményt elolvastam. Fele fele volt az arány akiknek bevált (erősebb körmök, babahaj) és akiknek nem. Akiknek nem, ott nagyon magas volt azoknak az aránya, akiknek pattanásai lettek tőle, ill. romlott a bőrük állapota. Valamiért én úgy gondoltam, hogy amiért száraz a bőröm és szökőévben van egy pattanásom, engem ez nem érint. Sőt még az is eszembe jutott, hogy lehet esetleg a bőrszárazságon is javít..

-Mivel láttam benne a B vitaminokat, az addig szedett B vitamin komplex szedését abbahagytam.

-Előírás szerint kezdtem szedni, és már a harmadik és a negyedik nap körül kezdtem érezni, hogy sokkal erősebbek a körmeim. Egy hét után már szinte olyan volt, mint a beton. Olyan is történt, hogy beleakadtam egy ruhába és az anyag szakadt el nem a köröm törött le (komolyan:) Kezdtem nagyon örülni...

-A hajamon nem éreztem változást. Én kb. ugyanannyi hajat láttam a hajkefén reggel, mint előtte. A szerkezetén sem éreztem változást.

-Olyan 4-6 nap után kezdődtek a bőrömmel a gondok. Először fehér, apró kis gömböcskék jelentek meg. Ez még kevésbé zavart volna, viszont később gyulladt pattanások jelentek meg (ami kb. soha). Az a típus amit nem lehet kinyomni, gyulladt, piros göb, ami fáj is. Nem túl sok, 3-4, de mivel nem tudtam mással magyarázni abbahagytam a vitamin szedését.

-Az elmúlt hónapokban összesen háromszor futottam neki a vitamin szedésének (néhány hónapos kihagyással). Mindhárom alkalommal ugyanez volt a végeredmény:( Egy egy időszakban 10-12 napnál nem bírtam tovább.

-Volt több olyan vélemény, hogy ki kell ilyenkor tartani, mert ez természetes méregtelenítési folyamat. Én nem tudtam megtenni, annyira zavart a bőröm állapota. Úgy voltam vele fontosabb a bőröm, a körmömmel csak el leszek valahogy, maximum nem lesz hosszú...

-Volt olyan érzésem, hogy amikor igazán kezdett hatni és úgy voltam vele, hogy most valóban be fognak indulni a pozitív folyamatok, na pont akkor kellett mindig abbahagynom a szedését...

- A száraz bőrömön nem változtatott.

-Összességében még mindig megvan kb a fele, de most egyenlőre azt gondolom nem próbálkozom többet...

Update 2022:

Tovább próbálkoztam vele, ezek történtek:

-Azt kísérleteztem ki, hogy arctonikkal egészen rendben tudom tartani a bőrömet, még így is jött egy két pati, de ezek egy két nap alatt elmúltak. Én abban az időben kezdtem el használni arctoniknak a rózsavizet (itt írtam róla: Rózsavíz: Hogyan használom? ) és egész szépen rendben tartotta. Az biztos, hogy a bőrömnek nem tett igazán jót, az egész bőrkép egyenletlenebb lett, viszont nagy problémák nélkül végig tudtam szedni egy dobozzal.

-A körmeim hosszabb szedés után, mintha hozzászoktak volna és már nem éreztem az erősítő hatást, olyan lett, mint előtte: nem különösebben erős, de nem is túl törékeny.

-A hajamon semmilyen változást nem észleltem, egy teljes doboz beszedése után sem.

-Hangsúlyozom, hogy mindez csak az én személyes tapasztalatom, (mindenki másképp reagálhat egy ilyen vitaminra), de nekem semmi olyan változást nem okozott, amiért ismételten megvenném. Viszont a bőrömmel (ami megfelelő ápolás mellett szinte problémamentes) voltak gondjaim a szedése alatt...

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG