Kipróbáltam: Nuxe száraz olaj /Első benyomások, őszinte vélemény

2019.12.17.

A Nuxe száraz olaj igazi klasszikus, ikonikus szépségtermék. Használható arcra, testre, hajra, igazi multifunkcionális darab. Mivel száraz a bőrtípusom és általában is kedvelem a bőrtápláló olajakat, úgy gondoltam itt az alkalom, hogy kipróbáljam. Egyenlőre néhány napja tesztelem és az eddigi tapasztalataimat osztom meg ebben a cikkben...


Mi is ez a termék?

A Nuxe száraz olaj 1991-ben jelent meg a kozmetikai piacon és sikere azóta is töretlen. Egy olaj, mely használható arcra, testre és hajra egyaránt. A hivatalos honlapon, olyan impozáns adat is szerepel, hogy: "minden 6. másodpercben eladnak egyet valahol a világon" :)

Ha bármilyen listát nézünk, mely ikonikus, fontos szépségápolási termékekről szól, azon szerepelni fog.

Mi az a száraz olaj?

Erre pontos leírást nem sikerült találnom, de amennyire elmélyültem a témában, azt jelenti, hogy olyan olaj, mely nem hagy zsíros felületet maga után, hanem teljesen és gyorsan felszívódik.

Hogy kell használni?

Arcbőrre, testre közvetlenül kenhető. Hajra hajmosás előtt kell a száraz hajba bemasszírozni, majd lemosni és utána samponnal is megmosni a hajat. (Többen írták, hogy hajmosás után használják és nehéz zsíros lesz tőle a haj, de a hivatalos honlap csak a hajmosás előtti használatot említi, ezért érdemes úgy használni.

Milyen összetevők vannak benne?

Impozáns mennyiségű természetes olajat tartalmaz. Van benne: Makadámia olaj, édesmandula olaj, mogyorómag olaj, borágó mag olaj, olívaolaj, napraforgóolaj. Természetes hidratáló anyagokban tehát nincs hiány:) Viszont a termék egyáltalán nem egy natúrkozmetikum, hanem sokkal inkább egy luxustermék. Megjelenésében, illatában és használatában is...

Milyen bőrtípusra használható?

Az olajos termékek általában minden bőrtípusra használhatók. Sokszor a zsíros bőr is jól reagál rájuk.

Hol kapható?

Én a Notino webáruházából szereztem be a saját darabomat, innen:

Nuxe száraz olaj

És most jöjjenek az én benyomásaim erről a termékről:)

Külső megjelenés, csomagolás:


Klasszikus, parfüm szerű üvegben van.  A polcon úgy néz ki, mintha egy luxus illat lenne. Ami nagyon tetszett, hogy az üveg fújós. A legtöbb olaj általában öntős, ami azt eredményezi, hogy nagy valószínűséggel többet használunk el belőle, mint amennyire valóban szükségünk van. Ezzel a csomagolási megoldással viszont közvetlenül a bőrfelületre is fújhatjuk és semmivel nem fogunk többet használni belőle, mint amennyi valójában kell.

Az olaj textúrája, illata:

Szerintem a legtöbb (főleg híres) kozmetikumnak van valami ismertetőjele, amiről megkülönbözteti e többi hasonló terméktől. A Nuxe olajnak kétségkívül az illata az. Egy parfümnek is beillő édes, karakteres, egzotikus illat. Ez az ami legjobban megosztja a vevővéleményeket is. Aki valami natúr terméket keres, annak nyilván nem fog tetszeni, de aki  egy kis hétköznapi luxusra vágyik, annak tökéletes választás. Ez az olaj a klasszikus francia kozmetikai hagyományokat viszi tovább, melynek az is a célja a kozmetikai hatásán kívül, hogy egy kicsit kimozdítson a hétköznapi szürkeségből és adjon egy kis kényeztetést.

Hogyan használtam?

Az elmúlt néhány napban a következő módokon próbáltam ki:

Arclemosóként: Mint minden olaj használható lemosóként is, oldja akár a vízálló sminket is. Én erősebb sminket is lemostam vele (természetesen csak az arcfelületen, szemfestéket nem mostam le vele, nem találtam, olyan információt, hogy tesztelve lenne szemre) és tökéletesen eltávolította. Utána leteszteltem hagyományos lemosóval, hogy maradt-e valami az arcon és kiderült, hogy a Nuxe olaj alapos munkát végzett. Én többlépéses arclemosást végzek, az olajos sminklemosó után jön egy habzó lemosó, majd egy micellás víz és egy tonik. Én az olajos sminklemosó helyett használtam és  aki szereti az ilyen típusú tisztítást, annak érdemes tenni vele egy próbát.

Arcolajként: Valami lehet az összetételében, ami különbözik a többi olajtól, mert nekem általában minden olajos terméktől, még ha nem is érintkezik közvetlenül a szemmel, csak a környékén van, iszonyatosan el kezd könnyezni a szemem, szélsőséges esetben be is gyullad (értsd olajos lemosók, de akár a természetes olajok esetén is, mint a ricinusolaj vagy a kókuszolaj). Tehát félve tettem az arcomra. Ennek ellenére semmi nem történt szemben más hasonló termékekkel (csak az arcfelületre kentem fel, de sok olajos termékekre ilyenkor már reagál a szemem) Nekem arcon lassabban szívódott fel (kb. fél óra). Éreztem a hidratáló hatását, de nekem igényelte még a krémet az arcom.

Testolajként:

Nekem erre a célra vált be a legjobban. Hamar beszívta a bőr, nem hagyott olajos érzetet és alaposan hidratált. 

Parfümként:

Nem klasszikus használati módja, de annyira intenzív az illatanyaga, hogy ha teljes testre használjuk a parfüm szinte feleslegessé is válik. Az illatát szinte egész nap tartja.

Az egyetlen, amire nem próbáltam még ki a hajápolás.

Nuxe termékek közül a száraz olaj a legkedveltebb termék, de természetesen teljes termékválasztékkal rendelkezik, az ajakbalzsamtól, a tusfürdőn keresztül az arckrémig.

Még nincs hosszú ideje tartó tapasztalatom ezzel a termékkel, de azért kialakult bennem, hogy kik kedvelhetik és kik kevésbé.

Kinek ajánlanám:

-Aki szereti az olajos állagú termékeket (akár arcra, akár hajra)

-Aki szereti az édes, intenzívebb illatú termékeket

-Aki szereti a klaszzikus francia kozmetikumokat

- Aki szereti a luxus érzetű termékeket

Kinek ajánlanám kevésbé:

-Aki nem szereti az erős, intenzív, egzotikus illatokat

-Aki természetes és natúr kozmetikumot szeret inkább használni

UPDATE 2022: Hosszabb használat után rájöttem, hogy a személyes ízlésemnek intenzív ez az illat és egész nap éreztem magamon. Fontpsabb észrevétel volt azonban, hogy az olaj állaga miatt nagyon erős hidratálást vártam, de inkább annyira hidratált, mint egy átlag testápoló. Téli időszakban az én (nagyon) száraz bőröm igényelt még több hidratálást. (Tehát a  Nuxe olaj használata után még egy testápolóval be kellett kenni). Nekem a legfontosabb a hidratálás és vannak olyan (elsősorban gyógyszertári testápolók), amik nekem ebből a szempontból (sokkal) jobban beváltak, ezért nem vettem újra ezt a terméket.


Testápolási termékek közül még ezek teszteltem a blogon:

Kipróbáltam: Cera Ve hidratáló krém

Kipróbáltam a legnépszerűbb testápolót: Alverde testvaj

Sudocrem /őszinte vélemény

Organic Shop testradírok

L'occitane shea vajas kézkrém

Crystal Deo/ őszinte vélemény


Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:) Ha igen klikk a képre és már olvashatod is...

vissza

Hozzászólások

Social Media

Kapcsolat

TOPSMINK BLOG -RIEDER OTÍLIA

E-mail:

topsminkblog@gmail.com


Legnépszerűbb bejegyzések

Teafaolaj- Hogyan használom?

Ajakradír házilag- 3 összetvőből

Ombre haj képek - A legjobb 50 ombre haj fotó

Hogyan tisztítsd a sminkes ecseteidet

Milyen a jó alap sminkkészlet ?

Kérlek a Blog tartalmát ne másold, ne jelentesd meg más online és offline felületen.

Topsmink.hu egyedi szöveges és képi tartalom. Copyright 2015-2021, R. Otília. Minden jog fenntartva!



BLOG