Kipróbáltam: Organic Shop testradírok / őszinte vélemény

2021.05.24.

A bőr radírozása fontos. Elsősorban azért mert eltávolítjuk vele az elhalt hámsejteket, a bőrfelület simább egyenletesebb lesz, a hidratáló termékek
pedig könnyebben beszívódnak. Én most találtam rá az Organic Shop radírjaira, kipróbáltam őket és ebben a cikkben összefoglalom a tapasztalataimat:)


Mire jó a testradír?

Eltávolítja az elhalt hámsejteket, simává, puhábbá teszi a bőrt. A krémek szérumok hatékonyabban szívódnak fel. Különösen fontos a test radírozása, ha önbarnítót használunk különben a végeredmény egyenletlen, foltos lehet.

Jó ugyanaz a radír arcra és testre?

Nem. Az arc bőre vékonyabb és speciálist radírt igényel. Testre általában nagyobb szemcsés radírokat használunk.

Milyen gyakran használjunk testradírt?

Ez márkánként változó. Van amelyiket csak 2-3 hetente egyszer javasolt. Az Organic Shop testradírokat viszont heti 2-3-szor is lehet használni.

Hogyan kell használni?

A nedves bőrbe kell körkörösen bemasszírozni, majd leöblíteni.

Mikor nem lehet bőrradírt használni?

Ha sérült a bőr. Égés, seb, bőrsérülés esetén nem szabad radírozni.

Mi az az Organic Shop?

Az Organic Shop egy természetes kozmetikum márka. Termékeik ICEA tanúsítvánnyal rendelkeznek, semmilyen szintetikus illat- illetve színezőanyagot, szilikont vagy szulfátot nem tartalmaznak.

Milyen Oragnic Shop testradírokat próbáltam ki és mit ígérnek?

Igyekeztem úgy választani, hogy a radírozó anyag különböző legyen. Ezért valamelyikben só, valamelyikben cukor a radírozó anyag és olyan is van amelyben méz. Radírozó hatásra is különbözőeket választottam. Van olyan amelyik durvább és van olyan amelyik finomabb. Én a friss, nem édes illatokat kedvelem, ezért azokat próbáltam ki, de vannak a választékban még rózsa, mangó, papaya illatúak és többféle kávés testradír is.

Az áruk 800.- és 1.200.- Ft között mozog. (250 ml)

Mindegyik radírra igaz volt a mézes kivételével, hogy a szemcsék lassan lesüllyednek az aljára, ezért használat előtt érdemes egy kicsit felkeverni.

Én ezeket próbáltam ki: 


Organic Bamboo & Sea salt (Bambusz & tengeri só) energetizáló testradír

Fő összetevők: A legnagyobb arányban sót és glycerint tartalmaz, de van benne Shea vaj és bambusz szár kivonat (ez is radírozó anyag) is.

Egyértelműen ebben vannak a legnagyobb, legdurvább szemcsék, viszont aránylag kevesebb szemcse van benne, ezért kellemes használni.  Nagyon friss illata van, viszont ennek és az összes többinek is az utólagos illata egy édesebb illat, mint amit használat után lehet érezni. Több vevőértékelést is elolvastam és vannak akik kifogásolják a szárító hatását, nekem száraz bőröm van és mindig intenzíven krémezek fürdés után (nagy kedvencem a Cerave:), ezért én semmilyen szárító hatást nem éreztem.

Lemongrass & Sugar (Citromfű & cukor) finom hámlasztó krém testre

Összetevők között első helyen a cukor, második helyen a glycerin. De van benne shea vaj és citromfű kivonat is.

Ez egy krémesebb, finomabb szemcsés , zöld színű radír. Viszont sok szemcse van benne, ezért intenzív a radírozó hatása. Radírozás közben intenzív citromos illata van, viszont lemosás után inkább a cukor illatát lehet érezni. Meglepett, hogy még másnap is intenzíven érezni az illatát. Bár  mindegyik jól radírozott, összehasonlítva talán ezután lett a legfinomabb tapintású a bőröm (kétségkívül éreztem a hámlasztó hatást:) , ez az amelyiket valószínűleg újra fogom venni:)

Cinnamon & Honey (Fahéj és méz) gyengéd testpeeling

Összetevők: Első két helyen a cukor és glycerin. De van benne shea vaj és fahéj kivonat.

Ez egyértelműen a legsűrűbb, de használat közben krémessé válik. Közepesen intenzív a radírozó hatása.

Algae & Sea salt (Alga és tengeri só) testradír

Ennek van a legfolyékonyabb állaga, ezért minden használat előtt érdemes felkeverni, mert a cukorszemcsék hajlamosak lesüllyedni az aljára. A citromfüves mellet ez volt a másik nagy kedvencem. Hasonló citromos, friss illata van és a radírozás mellett itt is éreztem hámlasztó hatás, finom pihe-puha lett a bőröm.

Gondoltam megemlítem itt, hogy különböző testradírokat otthon is egyszerűen el lehet készíteni. Nekem személyes kedvencem egy mézes ajakradír, amit folyamatasoan elkészítek. Ebben a videóban mutattam be az elkészítését a Topsminkblog Youtube csatornáján: 

Testápolással kapcsolatban még ezeket a cikkeket találod a blogon:

Alverde testvaj makadámdióval és karitévajjal

Cera Ve hidratáló krém

Kipróbáltam: Nuxe száraz-olaj

Sudocrem /őszinte vélemény

Itt is megtalálsz:

Youtube: @topsminkblog

Instagram: @topsminkblog

Facebook: @topsmink

Pinterest: @topsmink

Ezek a cikkek is érdekelhetnek...Ha igen klikk a képre és már olvashatod is:)

vissza

Hozzászólások